Home Rally Παράδειγμα προς μίμηση ο Σταύρος Αντωνίου

Παράδειγμα προς μίμηση ο Σταύρος Αντωνίου

Το περασμένο Σαββατοκύριακου κατά την διάρκεια του Tour of Cyprus, πρώτου φετινού αγώνα Ράλι, γίναμε μάρτυρες ενός συμβάντος κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανασυγκρότησης του Σαββάτου το οποίο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το πραγματικό πνεύμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και γενικά του αθλητισμού.

Σε μια ανύποπτη στιγμή ενημερωθήκαμε ότι το πλήρωμα των Σοφιανού Ρούσου και Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις αναρτήσεις του αγωνιστικού του.  Όταν μεταβήκαμε εκεί είδαμε τον Σταύρο Αντωνίου παρά την πίεση του χρόνου για να ολοκληρωθεί η δική του ανασυγκρότηση να προσπαθεί να επιδιορθώσει το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο συναθλητής του και άμεσος αντίπαλος στην γενική κατάταξη αλλά και στην ίδια κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Σταύρος Αντωνίου δεν έμεινε μέχρι εκεί αφού βοήθησε και άλλους συναθλητές του να επιδιορθώσουν προβλήματα στα αγωνιστικά τους ούτως ώστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Αν υπήρχε βραβείο Fair Play, ο Σταύρος θα έπρεπε να είναι ο άνθρωπος που δικαιωματικά θα έπρεπε να το κατακτήσει στο Tour of Cyprus.

Καλό θα ήταν αν είναι εφικτό η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να θεσπίσει ένα βραβείο για αθλητές οι οποίοι ξεφεύγουν απο την πεπατημένη αγωνιστική οδό βοηθώντας συναθλητές τους σε ανάγκη, κάτι που είδαμε και στο περσινό Venus Rally όταν ο Ιάκωβος Πενταράς σταμάτησε στην ειδική διαδρομή για να βοηθήσει το συναθλητή του Σωκράτη Σωκράτους ο οποίος είχε έξοδο με το αγωνιστικό.

Εμείς οφείλουμε να συγχαρούμε τον Σταύρο Αντωνίου για την πράξη του αυτή και ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Exit mobile version