Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 23/24 – 7ος Αγώνας: Συνέχισε την αντεπίθεση ο Χρίστος Τσαγγαράς

Στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα συνεχίστηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 23/24 την Κυριακή 24 Μαρτίου.

Οι δυνατές μάχες ήταν για ακόμα μια φορά στην ημερήσια διάταξη, με το πρωτάθλημα να παίρνει μια πολύ ενδιαφέρουσα τροπή καθώς ο Χρίστος Τσαγγαράς συνέχισε την αντεπίθεση του και πλέον είναι σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο Μιχάλη Πάμπουκκα.

Η συμμετοχή του Ισραηλινού Oran Ohana στην ΜΧ ΟΡΕΝ έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κατηγορία, ενώ στην MX3 OVER Μαρίνος Τσαγγαράς και Σάββας Σάββα συνέχισαν με ακόμα μια ισοβαθμία. Εκπληκτική απόδοση από τον Αριστόδημο Έλληνα στην ΜΧ 2, η οποία τον επανάφερε στις νίκες.

ΜΧ 1 – Βλέπει τίτλο και ο Χρίστος Τσαγγαράς!!

Ανάμεικτα συναισθήματα για τους δυο όπως εξελίσσετε η σεζόν πρωταγωνιστές στην ΜΧ 1. Χρίστος Τσαγγαράς και BO Motor Oil /Rinaldi Μιχάλης Πάμπουκκας κέρδισαν από ένα σκέλος, όμως αυτός που επωφελήθηκε ήταν ο Τσαγγαράς που μείωσε αισθητά την μεταξύ τους διαφορά.

Στο πρώτο σκέλος ο Τσαγγαράς έστρεψε πρώτος μετά την εκκίνηση και πήρε τα ηνία στον αγώνα. Αρχικά ξέφυγε από τους αντιπάλους του όμως ο Πάμπουκκας που πλασαρίστηκε δεύτερος παρέμεινε ψύχραιμος και σιγά σιγά ροκάνιζε την διαφορά.

Κατάφερε μεν να περάσει πρώτος, όμως ο Τσαγγαράς είχε την απάντηση παίρνοντας ξανά την πρωτοπορία. Από κει και πέρα ο Πάμπουκκας βλέποντας και τους γύρους να λιγοστεύουν αντεπιτέθηκε ξανά και πήρε για ακόμα μια φορά την πρωτοπορία την οποία διατήρησε μέχρι τέλους.

Ο Τσαγγαράς συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση, με τον Γιώργο Παπαλοΐζου να ολοκληρώνει τρίτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Πάμπουκκας έφυγε καλύτερα από όλους και πήρε για λίγο την πρωτοπορία όμως ένα μηχανικό πρόβλημα τον άφησε νωρίς εκτός διεκδίκησης της νίκης. Ο Τσαγγαράς που ακολουθούσε από κοντά πέρασε επικεφαλής και από κει και πέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει το σκέλος αλλά και τον αγώνα.

Ο Γιώργος Παπαλοΐζου εκμεταλλεύτηκε επίσης την ατυχία του Πάμπουκκα για να τερματίσει δεύτερος, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να ολοκληρώνει τρίτος.

Νικητής όπως προαναφέραμε στον αγώνα αναδείχθηκε ο Χρίστος Τσαγγαράς, ο οποίος πλέον έχει στο στόχαστρο τον τίτλο δυο αγώνες πριν το τέλος. Ο Γιώργος Παπαλοΐζου με την σταθερή απόδοση στον αγώνα πήρε την δεύτερη θέση, ενώ ο Μιχάλης Πάμπουκκας που έχασε ξανά βαθμούς στην Μακούντα έμεινε τρίτος.

ΜΧ 2 – Εκπληκτικός ο Αριστόδημος ‘Ελληνας

Συναρπαστική εξέλιξη είχε η αναμέτρηση στην ΜΧ2, με τις θέσεις του βάθρου να διεκδικούνται από τέσσερις αναβάτες. Ο Αριστόδημος Έλληνας ερχόμενος από τραυματισμό από τον προηγούμενο αγώνα δεν ήθελε περεταίρω απώλειες βαθμών και ο στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο.

Και στα δυο σκέλη έμεινε πίσω αρχικά, όμως έχοντας πολύ καλό ρυθμό έφτασε και πέρασε και στις δυο περιπτώσεις τον Χρίστο Ευσταθίου που και τις δυο φορές οδηγούσε τα σκέλη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Έλληνας με τις δυο νίκες σε ισάριθμα σκέλη έφυγε στο τέλος με το μάξιμουμ των βαθμών από την Μακούντα, ενώ ο Ευσταθίου συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση.

Μεγάλη μάχη έγινε για την τελευταία θέση στο βάθρο μεταξύ του Βρυώνη Βλασίου και του Πέτρου Θεοφάνους. Όντας σε πολύ καλή μέρα και οι δυο διεκδίκησαν επι ίσοις όροις την τρίτη θέση, με τον Βλασίου να επικρατεί στο τέλος τόσο στα δυο σκέλη όσο και στην γενική κατάταξη.

Με τερματισμούς 5-5 ο Χρύσης Χρυσάνθου πήρε την πέμπτη θέση και το ακολούθησε στην έκτη ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου. Άτυχος ο Pieter Brink που αποχώρησε από στο πρώτο σκέλος και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο.

MX3 OVER – Ο Μαρίνος Τσαγγαράς νικητής 

Μαρίνος Τσαγγαράς και Σάββας Σάββα συνέχισαν να μονοπωλούν τις νίκες σε σκέλη, την ίδια στιγμή που την τρίτη θέση διεκδικούν σε κάθε αγώνα τρείς και τέσσερις αναβάτες.

Ο Σάββας Σάββα ήταν αυτός που πήρε την νίκη στο πρώτο σκέλος, όμως αυτός που έκανε αρχικά την έκπληξη προηγούμενος μετά την εκκίνηση ήταν ο Σπύρος Ηλία. Με τον Τσαγγαρά να καταφέρνει να προηγείται, ο Σάββα που ακολουθούσε κατά πόδας πέρασε τον μεγάλο του αντίπαλο και ήταν αυτός που αντίκρυσε στο τέλος πρώτος την καρό σημαία αφήνοντας δεύτερο τον Τσαγγαρά και τρίτο τον Ηλία.

Στο δεύτερο σκέλος Τσαγγαράς και Σάββα πάλεψαν ακόμα μια φορά για τη νίκη, με τον πρώτο να επικρατεί και τον Σάββα να μένει δεύτερος. Πολύ δυνατός στο δεύτερο σκέλος παρουσιάστηκε ο Ανδρέας Παναγή που κατέλαβε την τρίτη θέση μπροστά από τον Σπύρο Ηλία.

Στην γενική κατάταξη Μαρίνος Τσαγγαράς και Σάββας Σάββα ισοβάθμησαν για ακόμα ένα αγώνα, με τη νίκη να πηγαίνει στον Τσαγγαρά. Ο Ανδρέας Παναγή ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και τον ακολούθησε στην τέταρτη θέση ο Σπύρος Ηλία.

Ο Χρίστος Δημητρίου πήρε την πέμπτη θέση, έκτος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Σιδερένιος, έβδομος ο Κυριάκος Θεοχαρίδης, και όγδοος ο Σάββας Σάββα (Tattoo). Ο Γιάννος Αλεξάνδρου τερμάτισε στην ένατη θέση, δέκατος ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, 11ος ο Γεώργιος Νικολάου και 12ος ο Εύανδρος Καμέρης.

MX OPEN – Κέρδισε ο Ohana

Σε προηγούμενες του εμφανίσεις στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross ο Oran Ohanaέτρεξε στις μικρότερες κατηγορίες όπου είχε διαπρέψει. Στον έβδομο γύρο του θεσμού 23/24, ο νεαρός Ισραηλινός έτρεξε στην ΜΧ ΟΡΕΝ όπου και πάλι αναδείχθηκε νικητής.

Στο πρώτο σκέλος ο Χρίστος Κλεόπα ήταν αυτός που προηγήθηκε με τον Ohana να μένει πίσω και να αντεπιτίθεται. Το πέσιμο της καρό σημαίας τον βρήκε νικητή, με τον Κλεόπα μετά από πτώση να μένει δεύτερος και τον Mustafa Dersev να τερματίζει τρίτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Ohana πήρε νωρίς την πρωτοπορία, με τον Κλεόπα να έχει ξανά πτώση και να χάνει θέσεις. Ο Ohana αυτή τη φορά δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και πήρε ξανά τη νίκη, με τον Dersev να τερματίζει δεύτερος και τον Κλεόπα τρίτο.

Στην γενική κατάταξη ο Ohana πήρε την πρώτη θέση και μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Dersev και Κλεόπα όπου τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Ο BO Motor Oil /Rinaldi Μάριος Παύλου ολοκλήρωσε τέταρτος, ο BO Motor Oil /Rinaldi Παναγιώτης Παύλου πέμπτος και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έκτος. Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Ευθυμίου και στην όγδοη ο BO Motor Oil /Rinaldi Αντρέας Χούτρης.

ΜΧ VETERAN – Πρώτη νίκη για Χριστόφορο Χρυσάνθου

Μεγάλος νικητής στην κατηγορία VETERAN αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Χρυσάνθου, ο οποίος πέραν από την πρώτη θέση έσπασε και το αήττητο του πρωτοπόρου Αρτέμη Καρατσιόλη.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ ήταν σαφώς καλύτερος σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στην Μακούντα και πήρε την δεύτερη θέση, ενώ ένα ακόμη βάθρο πήρε ο Γιαννάκης Γιάγκου που ολοκλήρωσε τρίτος γενικής. Ο πρωτοπόρος BO Motor Oil /Rinaldi Αρτέμης Καρατσιόλης, μετά από πτώση που είχε στο πρώτο σκέλος, αγωνίστηκε τραυματίας και έμεινε στην τέταρτη θέση.

ΜΧOPEN FREE – Στον Eli Ohana η νίκη

Στην σκιά του σοβαρού τραυματισμού του Ευτύχιου Ζάκου διεξήχθησαν τα δυο σκέλη της κατηγορίας MXOPEN FREE.

Eli Ohana και Γιώργος Ιωάννου ήταν οι δυο αναβάτες που μοιράστηκαν τις νίκες στα δυο σκέλη, με την ισοβαθμία να ευνοεί τον Eli Ohana, ο οποίος πήρε τη νίκη.

Σταθερός ο Χρίστος Θεοδώρου που πήρε δυο τρίτες θέσεις και κατ’ επέκταση την τρίτη στον αγώνα, ενώ με τερματισμούς 4-4 ο Σοφρώνης Κλεάνθους πήρε την τέταρτη θέση.

Με τερματισμούς 5-5 ο BO Motor Oil /Rinaldi Αντρέας Αντωνίου ολοκλήρωσε πέμπτος και τον ακολούθησαν στην έκτη και έβδομη θέση οι Χριστόφορος Γιάγκου και Μιχάλης Μιχαήλ. Ο Γιώργος Παναγή ολοκλήρωσε όγδοος, ο Νικόλας Αντρέου ένατος και ο Ευθύβουλος Χρυσοστόμου δέκατος. Στην 11η ολοκλήρωσε ο Μάριος Μούσκος.

ΜΧ 85 – Ακόμα μια νίκη για τον Λούκα Σοφοκλέους

Σε ακόμα μια κατηγορία είχαμε ισοβαθμία. Λούκας Σοφοκλέους και Θεόφιλος πήραν από μια νίκη στα δυο σκέλη, με τον Σοφοκλέους να φεύγει νικητής από τον αγώνα, καθώς κέρδισε το δεύτερο. Ο Θεόφιλος έμεινε στην δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Χρίστος Δημητρίου, με τον Γιώργο Δημητρίου να τερματίζει τέταρτος και τον Λοΐζο Καμέρη να παίρνει την πέμπτη θέση.

ΜΧ 65 – Μεγάλος νικητής ο Αχιλλέας Σοφοκλέους

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στην ΜΧ 65 οι Αχιλλέας Σοφοκλέους και Λούκας Κλεόπα. Οι νεαροί αναβάτες πήραν από μια νίκη στα δυο σκέλη, με την ισοβαθμία να δίνει τη νίκη στον Σοφοκλέους που κέρδισε στο δεύτερο σκέλος.

Ο Γιώργος Δημητρίου πήρε την τρίτη θέση, τέταρτος τερμάτισε ο Σέργιος Παουλλής και πέμπτος ο Φίλιππος Βασιλείου.

Δυο αγώνες απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και ο ένας εξ αυτών είναι στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα. Προτού γίνει αυτό, η προτελευταία αναμέτρηση είναι στην MXPRO στην Ποταμιά στις 28 Απριλίου, με τον αγώνα να κρίνετε ως μείζονος σημασίας για τους διεκδικητές του τίτλου.