Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 23/24 – 5ος Αγώνας: Θρίαμβος για τον Χρήστο Τσαγγαρά

Μετά την ακύρωση του τέταρτου αγώνα λόγω βροχών, το  Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross Silkolene συνεχίστηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου με τον πέμπτο αγώνα στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά. Διοργανωτής ήταν ο Όμιλος Μοτοσυκλετιστών Λευκωσίας, με την πέμπτη αγωνιστική συνάντηση να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ωραίες μάχες ήταν για ακόμα μια φορά στην ημερήσια διάταξη, ενώ αναμφίβολα ξεχώρισε η πρώτη νίκη του Χρήστου Τσαγγαρά χρίζοντας τον, τον τρίτο διαφορετικό νικητή μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα του 23/24.

ΜΧ 1 – Ο Χρήστος Τσγγαράς είναι εδώ!!

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Χρήστος Τσαγγαράς, ο οποίος με την επίδοση της Κυριακής θύμισε τον παλιό καλό αναβάτη που όταν είναι στα καλύτερα του δύσκολα χάνει. Επιπρόσθετα, υπενθύμισε σε όλους ότι εξακολουθεί να είναι υπολογίσιμος αντίπαλος δίνοντας με τη νίκη του νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Η εκκίνηση του πρώτου σκέλους ήταν ιδανική για τον Τσαγγαρά, ο οποίος έστριψε πρώτος και αμέσως άνοιξε απόσταση από τους διώκτες.

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Μιχάλης Πάμπουκκας πλασαρίστηκε δεύτερος, με Γιώργο Παπαλοΐζου και BO Motor Oil / Rinaldi Μάριο Πάμπουκκα να ακολουθούν.

Με την πάροδο του χρόνου ο Τσαγγαράς μπροστά έδειχνε ότι είχε τις δυνάμεις για να μείνει στην διεκδίκηση της νίκης στο σκέλος, καθώς όχι μόνο διατηρούσε την πρώτη θέση αλλά άνοιγε παράλληλα και την απόσταση.

Τον ρυθμό αυτό διατήρησε μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας την οποία αντίκρυσε πρώτος, πανηγυρίζοντας δεόντως. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας προσπάθησε όμως τελικά συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση, ενώ ο Άριστος Γεωργίου συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις στην πρώτη του χρονιά στην ΜΧ1 και αθόρυβα κέρδισε θέσεις ολοκληρώνοντας το πρώτο σκέλος τρίτος.

Το δεύτερο σκέλος είχε μεγαλύτερο σασπένς από το πρώτο αφού έγιναν πολλά…

Ο Γιώργος Παπαλοΐζου εκκίνησε καλύτερα από όλους και πήρε προβάδισμα, με τους Μιχάλη Πάμπουκκα και Χρήστο Τσαγγαρά να ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η πτώση του Άριστου Γεωργίου στην πρώτη στροφή, η οποία τον άφησε τελευταίο.

 

Στον δεύτερο γύρο μια επαφή του Μιχάλη Πάμπουκκα και του Χρήστου Τσαγγαρά έφερε τον πρώτο εκτός πίστας ενώ λίγο αργότερα ο Τσαγγαράς πέρασε τον Παπαλοΐζου ανεβαίνοντας πρώτος.

Ο Πάμπουκκας που μετά την πτώση έμεινε τελευταίος ξεκίνησε να αντεπιτίθεται με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με τον Άριστο Γεωργίου να έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο μετά τη δική του πτώση.

Μπροστά ο Τσαγγαράς είχε τον ίδιο ρυθμό όπως στο πρώτο σκέλος και χωρίς να απειληθεί από κανένα κέρδισε και το δεύτερο σκέλος πανηγυρίζοντας νίκη σε αγώνα μετά από αρκετό καιρό.

Πίσω οι Γεωργίου και Πάμπουκκας προσπαθούσαν να ανακάμψουν, με τον πρώτο να έχει εξαιρετική απόδοση και να τερματίζει τελικά δεύτερος μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας κατάφερε να περάσει Παπαλοΐζου και Μάριο Πάμπουκκα όμως στον τελευταίο γύρο είχε ξανά πτώση με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια να πάει στράφι.

Τελικά τρίτος τερμάτισε ο Παπαλοΐζου αφού κατάφερε να επιβληθεί στη μάχη που είχε με τον Μάριο Πάμπουκα.

Η λήξη του αγώνα βρήκε νικητή τον Χρήστο Τσαγγαρά, ενώ μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Άριστος Γεωργίου και Μιχάλης Πάμπουκκας.

Ο Γιώργος Παπαλοΐζου έμεινε τέταρτος, πέμπτος τερμάτισε ο Μάριος Πάμπουκκας, έκτος ο Μαρίνος Ζιντήλης και έβδομος ο Βασίλης Μόσχος, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα σκέλη.

ΜΧ 2 –  Από νίκη σε νίκη ο Αριστόδημος Έλληνας

Παρόλο που δεν έκανε τις καλύτερες εκκινήσεις στον αγώνα, ο Αριστόδημος Έλληνας απέναντι σε δυνατό ανταγωνισμό κατάφερε να επιβληθεί των αντιπάλων του και να κερδίσει και τα δυο σκέλη στην ΜΧ2.

Σταθερός σε επίδοση καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Χρίστος Ευσταθίου ολοκλήρωσε δεύτερος και στα δυο σκέλη στην πρώτη του σεζόν στην ΜΧ2, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Πέτρος Θεοφάνους ήταν ανταγωνιστικός στην MXPRO και ανέβηκε στο βάθρο με τερματισμούς 4-3, με τον Βρυώνη Βλασίου να τερματίζει και στα δύο σκέλη πέμπτος.

Στην γενική κατάταξη ο Αριστόδημος Έλληνας έφυγε με το απόλυτο των βαθμών και εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία. Χρίστος Ευσταθίου και Πέτρος Θεοφάνους ανέβηκαν μαζί του στο βάθρο όντας δεύτερος και τρίτος, με τους Βρυώνη Βλασίου, Dominic Κολοκάση και BO Motor Oil / Rinaldi Pieter Brink να τερματίζουν στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε ο Χρύσης Χρυσάνθου, όγδοος ο BOMotor Oil / Rinaldi Χρήστος Καΐκκης, ένατος ο BO Motor Oil / Rinaldi Κωνσταντίνος Θεοδώρου και δέκατος ο BO Motor Oil / RinaldiΠαναγιώτης Κωνσταντίνου.

MX OPEN – Εύκολα ο Χρήστος Κλεόπα

Εντυπωσιακός ο Χρήστος Κλεόπα, πήρε φόρα και δείχνει ότι είναι το αφεντικό στην κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος έκαμψε την αντίσταση από τον Mustafa Dersev και κατάφερε να κερδίσει, ενώ στο δεύτερο είχε πιο εύκολο έργο αφού δεν απειλήθηκε και κέρδισε ξανά για να φύγει με 40 βαθμούς από την Ποταμιά.

Ο Mustafa Dersev παρουσιάστηκε σε ακόμα ένα αγώνα δυνατός και πάλεψε για τη νίκη, έμεινε όμως στην δεύτερη θέση και στα δυο σκέλη.

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Μάριος Παύλου συνέχισε τις ψηλές πτήσεις και αυτή τη φορά τερμάτισε τρίτος και στα δυο σκέλη έχοντας καλή απόδοση στον αγώνα.

Στην γενική κατάταξη οι Κλεόπα, Dersev και Μάριος Παύλου πήραν τις τρείς πρώτες θέσεις, με τον Κλεόπα να αναδεικνύετε νικητής.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο BO Motor Oil / Rinaldi Παναγιώτης Παύλου και πέμπτος ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε πτώσεις που τον ανάγκασαν να χάσει χρόνο και ίσως ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ο BO Motor Oil / Rinaldi Αντρέας Χούτρης τερμάτισε έκτος και έβδομος ο Παναγιώτης Ευθυμίου.

MX3 OVER – Σάββας Σάββα ο νικητής

Σάββας Σάββα και Μαρίνος Τσαγγαράς μονοπώλησαν ξανά το ενδιαφέρον στην MX3 OVER. Ο Τσαγγαράς ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση στο πρώτο σκέλος προηγούμενος, με τον Σάββα να ακολουθεί.

Φτάνοντας πιο αργούς αναβάτες, ο Σάββα είδε τον Τσαγγαρά να ξεφεύγει και ακολούθως να κερδίζει το πρώτο σκέλος, με τον Σάββα να μένει δεύτερος.

Οι μεγάλες μάχες μεταξύ του Χρίστου Δημητρίου και του Σπύρου Ηλία έφεραν τον πρώτο στην τρίτη θέση του σκέλους και τον Ηλία μετά απο πτώση να μένει στην πέμπτη, με τον Αντρέα Παναγή να τερματίζει τέταρτος.

Πολύ καλή απόδοση είχε ο Κυριάκος Θεοχαρίδης, ο οποίος έτρεχε στην τρίτη θέση πριν επέλθουν δυο πτώσεις οι οποίες τον άφησαν έκτο.

Στο δεύτερο σκέλος ήταν σειρά του Σάββα να προηγηθεί, με τον Τσαγγαρά να ακολουθεί. Το σενάριο ήταν ίδιο με το πρώτο σκέλος αφού οι δυο πρωταγωνιστές βρήκαν ξανά αργότερους αναβάτες με τον Τσαγγαρά αυτή τη φορά να δυσκολεύετε.

Ο Σάββα κατάφερε να πάρει τη νίκη στο σκέλος και ο Τσαγγαράς ολοκλήρωσε δεύτερος. Ο Σπύρος Ηλία φαίνεται ότι βρήκε τον παλιό καλό εαυτό του και αυτή τη φορά χωρίς περιπέτειες τερμάτισε τρίτος, αφήνοντας τον Δημητρίου τέταρτο.

Στην γενική κατάταξη ο Σάββα αναδείχθηκε νικητής στην ισοβαθμία με τον Τσαγγαρά, ενώ το πρώτο βάθρο στην κατηγορία από τον Δημητρίου είναι γεγονός.

Σπύρος Ηλία, Αντρέας Παναγή και Κυριάκος Θεοχαρίδης συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα, με τους Γιώργο Παουλλή, Γιώργος Σιδερένιο, Γιάννο Αλεξάνδρου και Σοφοκλή Σοφοκλέους να κλείνουν τη δεκάδα.

Έυανδρος Καμέρης και Σάββας Σάββα (Tatto) τερμάτισαν στην 11ηκαι 12η θέση αντίστοιχα.

MX VET – Εύκολα ο Αρτέμης Καρατσιόλης

Τέσσερις αναβάτες έτρεξαν στην MX VETERAN και ο Αρτέμης Καρατσιόλης ήταν ο μεγάλος νικητής. Ο BO Motor Oil / RinaldiΧριστόφορος Χρυσάνθου πήρε την δεύτερη θέση, τρίτος τερμάτισε ο Γιαννάκης Γιάγκου κσι τέταρτος ο Άντρος Ιωάννου.

MX OPEN FREE – Εκπληκτική επίδοση και νίκη για τον Σοφρώνη Κλεάνθους

Χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους του ο Σοφρώνης Κλεάνθους πήρε μια σημαντική νίκη στην κατηγορία.

Κάνοντας δυο πολύ καλές εκκινήσεις, δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει τα δυο σκέλη και παράλληλα τον αγώνα. Ο Ευτύχιος Ζάκου παρουσιάστηκε ξανά ανταγωνιστικός στην MXPRO και πήρε την δεύτερη θέση γενικής μετά από αρκετά καλή απόδοση.

 

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Αντρέας Αντωνίου δυσκολεύτηκε στο πρώτο σκέλος αφού έφυγε τελευταίος από την μπάρα και στη συνέχεια είχε πτώση, όμως στο δεύτερο οδήγησε πολύ καλά και χωρίς προβλήματα κατάφερε να πάρει την τελευταία θέση στο βάθρο.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο Χριστόφορος Γιάγκου και πέμπτος ο Γιάννος Χαραλάμπους. Ο Μιχάλης Μιχαήλ τερμάτισε έκτος, έβδομος ο Ευτύχιος Διγενή, όγδοος ο Γιώργος Παναγή, ένατος ο Νέστωρας Νέστωρος και δέκατος ο Άγγελος Γραφανάκης.

Στην 11η θέση ολοκλήρωσε ο Ευθύβουλος Χρυσοστόμου, 12ος ο Αντώνης Στεφανή, 13ος ο Μαρίνος Τζιρκαλής και 14ος ο Σάββας Δημοσθένους.

ΜΧ 85 – Εύκολη επικράτηση από τον Λούκα Σοφοκλέους

Μια άνετη Κυριακή είχε ο Λούκας Σοφοκλέους, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δυο σκέλη και συνάμα τον αγώνα.

Ο Γιώργος Δημητρίου με δυο δεύτερες θέσεις πήρε την δεύτερη γενικής, με τον Θεόφιλο να συμπληρώνει την τριάδα. Ο Χρήστος Δημητρίου πήρε την τέταρτη θέση και ο Λοΐζος Καμέρης την πέμπτη.

ΜΧ 65 – Πρώτη νίκη για τον Σέργιο Παουλλή

Η πρώτη νίκη του Σέργιου Παουλλή στην κατηγορία ΜΧ 65 είναι γεγονός. Ο νεαρός ήταν ανταγωνιστικός ειδικότερα στο δεύτερο σκέλος και κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη καριέρας.

Ο Αχιλλέας Σοφοκλέους με δυο δεύτερες θέσεις πήρε την δεύτερη γενικής, με τον Λούκα Κλεόπα να τερματίζει τρίτος έχοντας μια νίκη στο πρώτο σκέλος. Ο Γιώργος Δημητρίου ολοκλήρωσε τέταρτος και πέμπτος ο νεαρότερος στην κατηγορία Χαράλαμπος Κυριάκου.

Η δράση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross μεταφέρετε στην Μακούντα και την πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς όπου θα διεξαχθεί ο έκτος αγώνας στις 3 Μαρτίου.

Η νίκη του Χρήστου Τσαγγαρά σαφώς έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και πλέον όλοι αναμένουν με αγωνία τον επόμενο αγώνα.