Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 23/24: Νίκη τίτλου πήρε ο Χρίστος Τσαγγαράς

Συναρπαστική εξέλιξη είχε προτελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross όπου μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Χρίστος Τσαγγαράς και η πλάστιγγα όσον αφορά τον τίτλο έγειρε υπερ του.

Κομβικής σημασίας ήταν ο αγώνας που έγινε στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, αφού μια στροφή πριν το τέλος οι διεκδικητές κυνηγούσαν τους βαθμούς για να πλησιάσουν στην υλοποίηση των στόχων. Αναμφίβολα όλοι περίμεναν την μάχη στην ΜΧ1 μεταξύ του Χρίστου Τσαγγαρά και του BO Motor Oil / Rinaldi Μιχάλη Πάμπουκκα, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ…

Η αντεπίθεση του Χρίστου Τσαγγαρά που άρχισε από τον πέμπτο αγώνα και έπειτα έφερε τους δυο στην Ποταμιά με διαφορά έξι βαθμών και η αγωνία για την έκβαση στην προτελευταία αγωνιστική συνάντηση ήταν μεγάλη.

ΜΧ 1 – Αγκαλιά με τον τίτλο ο Τσαγγαράς

Δραματική ήταν η εκκίνηση του πρώτου σκέλους όπου ο Γιώργος Παπαλοΐζου έστριψε πρώτος παίρνοντας την πρωτοπορία στον αγώνα με τον Μιχάλη Πάμπουκκα να ακολουθεί. Ο BO Motor Oil / Rinaldi Μάριος Πάμπουκκας είχε πτώση, ενώ ο Χρίστος Τσαγγαράς έμεινε πίσω από αρκετούς αναβάτες.

Μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου γύρου ο Παπαλοΐζου που είδε τον Μιχάλη Πάμπουκκα να τον περνά στα μέσα του πρώτου γύρου ξαναπέρασε πρώτος, την ίδια στιγμή που ο Τσαγγαράς ανέκαμψε και η μάχη για την πρώτη θέση έγινε τριπλή.

Η αγωνία και η αδρεναλίνη κτύπησαν κόκκινο, με τους τρείς αναβάτες να μάχονται τροχό με τροχό. Ο Τσαγγαράς αρχικά πέρασε τον Μιχάλη Πάμπουκκα και στην συνέχεια πέρασε και τον Παπαλοΐζου και έχοντας πολύ καλό τέμπο άρχισε να ανοίγει την απόσταση.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας έμεινε πίσω από τον Παπαλοΐζου και αυτό ωφέλησε τον Τσαγγαρά ο οποίος είχε ανοίξει μεγάλη απόσταση από τους διώκτες του. Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε νικητή τον Τσαγγαρά όμως αυτό που θα επακολουθούσε πριν το τέλος του πρώτου σκέλους κανένας δεν το περίμενε.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας είχε πτώση που επέφερε τραυματισμό και παρόλο που ολοκλήρωσε το σκέλος, εντούτοις δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα. Ο Μάριος Πάμπουκκας τερμάτισε δεύτερος μετά από ωραία μάχη που είχε με τον Παπαλοΐζου, ο οποίος τερμάτισε τελικά τρίτος. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας έμεινε τέταρτος και ο Βασίλης Μόσχος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σκέλος και εν τέλει τον αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Μάριος Πάμπουκκας έκανε την καλύτερη εκκίνηση και προηγήθηκε, όμως ο Τσαγγαράς έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου του καταφέρνοντας να πάρει αυτός την πρώτη θέση. Από κει και πέρα δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και το δεύτερο σκέλος, με τον Μάριο Πάμπουκκα να τερματίζει ξανά δεύτερος και τον Παπαλοΐζου τρίτο.

Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητή τον Χρίστο Τσαγγαρά, ο οποίος πέρασε πρώτος στην βαθμολογία με 240 βαθμούς, με ένα αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας οπισθοχώρησε στην δεύτερη θέση γενικής με 219 βαθμούς και τρίτος είναι ο Γιώργος Παπαλοΐζου που έχει 215.

ΜΧ 2 – Βάζει τις βάσεις για ακόμα ένα ο Έλληνας

Έντονο συναγωνισμό και ωραίες μάχες είχε και η ΜΧ2 εκεί όπου ο Αριστόδημος Έλληνας έδειξε τα διαπιστευτήρια του για ακόμα μια φορά. Στο πρώτο σκέλος μπορεί να έμεινε πίσω αρχικά, όμως έχοντας το γνωστό γρήγορο και σταθερό τέμπο κατάφερε μετά από ακόμα μια μάχη με τον Χρίστο Ευσταθίου κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σκέλος, αφήνοντας τον μεγάλο του αντίπαλο του δεύτερο.

Βρυώνης Βλασίου και Πέτρος Θεοφάνους είχαν ξανά τις δικές τους μάχες, με τον δεύτερο να κερδίζει και να παίρνει την τρίτη θέση μετά από πολύ καλή προσπάθεια. Ο Βλασίου έμεινε τέταρτος στο πρώτο σκέλος και ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου πλασαρίστηκε πέμπτος ακολουθούμενος από Γιώργο Παουλλή και Χρύση Χρυσάνθου.

Στο δεύτερο σκέλος ο Ευσταθίου εκκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε. Ο Έλληνας πλασαρίστηκε δεύτερος και ακολούθησε μεγάλη μάχη για ην πρωτοπορία. Ο Έλληνας κατάφερε να περάσει μπροστά όμως ο Ευσταθίου είχε την απάντηση και ξαναπήρε την πρώτη θέση.

Ο Έλληνας δεν το έβαλε κάτω, πέρασε ξανά πρώτος και διατήρησε τη θέση μέχρι το τέλος του σκέλους. Ο Ευσταθίου τερμάτισε ξανά δεύτερος με τον Βλασίου αυτή τη φορά να παίρνει την τρίτη θέση. Ο Θεοδώρου ολοκλήρωσε τέταρτος, ο Χρυσάνθου πέμπτος, έκτος ο Παουλλής και έβδομος ο Θεοφάνους, ο οποίος ήταν τρίτος όμως ένα μηχανικό πρόβλημα τον άφησε εκτός διεκδίκησης καλύτερου αποτελέσματος.

Μεγάλος νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Αριστόδημος Έλληνας, ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο όσον αφορά τον τίτλο. Προηγείται στην βαθμολογία με 245 βαθμούς έναντι 218 του δεύτερου Χρίστου Ευσταθίου.

MX3 OVER – Νικητής ο Σάββα και ελαφρύ πλεονέκτημα

Η μόνη κατηγορία όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά είναι η MX3 OVER. Σάββας Σάββα και Μαρίνος Τσαγγαράς μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα αγώνα που έληξε ξανά με ισοβαθμία των δυο, με τον Σάββα να έχει το ελαφρύ αβαντάζ.

 

Στο πρώτο σκέλος ο Τσαγαράς ήταν αυτός που προηγήθηκε και κέρδισε σχετικά εύκολα, την ίδια στιγμή που πίσω του έγιναν μεγάλες μάχες για την δεύτερη θέση. Ο Σάββα ήταν αυτός που ξεπέρασε τα εμπόδια των Ανδρέα Παναγή και Chris Δημητρίου που μάχονταν για μια θέση στο βάθρο για να πάρει την δεύτερη θέση, με τον Παναγή να καταλαμβάνει την τρίτη.

Στο δεύτερο σκέλος ο Σάββα ήξερε ότι δεν είχε περιθώρια απωλειών με αντίπαλο τον Τσαγγαρά και προηγήθηκε νωρίς με τον Τσαγγαρά να ακολουθεί από κοντά και να πιέζει. Ο Σάββα άντεξε και σταδιακά άνοιξε απόσταση από τον Τσαγγαρά για να δει στο τέλος πρώτος την καρό σημαία.

Ο Τσαγγαράς συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση ενώ ο Παναγή πήρε ξανά την τρίτη θέση μετά από μάχη που είχε με τον Δημητρίου.

Ο Δημητρίου έμεινε τέταρτος γενικής και τον ακολούθησαν οι Σάββας Σάββα (Tatto) στην πέμπτη, ο Γιώργος Σιδερένιος στην έκτη και ο Κυριάκος Θεοχαρίδης στην έβδομη. Ο Εύανδρος Καμέρης ολοκλήρωσε όγδοος, ο Άκης Σοφοκλέους ένατος, ο Γιάννος Αλεξάνδρου 10ος και ο Στέλιος Κωνσταντίνου 11ος.

Η τελική κατάταξη βρήκε τον Σάββα νικητή στην ισοβαθμία με τον Τσαγγαρά και έχει το προβάδισμα στην γενική ένα αγώνα πριν το τέλος αφού κέρδισε τέσσερα δεύτερα σκέλη έναντι τριών του Τσαγγαρά.

MX OPEN – Αύξησε το προβάδισμα ο Χρίστος Κλεόπα

Χρίστος Κλεόπα και Mustafa Dersev ήταν οι αναβάτες που κέρδισαν από ένα σκέλος στην MXPRO και κερδισμένος της αγωνιστικής συνάντησης ήταν ο Κλεόπα, καθώς είδε τον δεύτερο στην βαθμολογία BO Motor Oil / Rinaldi Μάριο Παύλου να τερματίζει τρίτος και τέταρτος στα δυο σκέλη και τη μεταξύ τους διαφορά να αυξάνετε στους εννέα βαθμούς.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παρά την πτώση που είχε στο πρώτο σκέλος κατάφερε να τερματίσει τέταρτος γενικής με τερματισμούς 6-3, στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε ο BO Motor Oil / Rinaldi Παναγιώτης Παύλου και στην έκτη ο BO Motor Oil / Rinaldi Ανδρέας Χούτρης.

MXOPEN FREE – Εξασφάλισε τον τίτλο ο Σοφρώνης Κλεάνθους

Η κατηγορία όπου κρίθηκε ο τίτλος είναι η MXOPEN FREE και για αυτό “ευθύνετε” ο Σοφρώνης Κλεάνθους. Μπορεί στο πρώτο σκέλος να έμεινε τρίτος πίσω από τον BO Motor Oil / Rinaldi Ανδρέα Αντωνίου και Γιώργο Παναγή, όμως στο δεύτερο πήρε τη νίκη και σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση του Αντωνίου εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο.

 

Στην γενική κατάταξη, στο βάθρο μαζί με τον νικητή Σοφρώνη Κλεάνθους ανέβηκαν οι Γιώργος Παναγή και Αντρέας Αντωνίου, τέταρτος ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Μιχαήλ και πέμπτος ο Ιάκωβος Στεφάνου. Στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα ο Gurel Tanisay πήρε την έκτη θέση, έβδομος τερμάτισε ο Ευθύβουλος Χρυσοστόμου και όγδοος ο Χριστόφορος Γιάγκου.

MX VET – Πρωταθλητής ο Αρτέμης Καρατσιόλης

Η νίκη που πήρε στον προτελευταίο αγώνα ισοδυναμεί με τον τίτλο. Ο BO Motor Oil / Rinaldi Αρτέμης Καρατσιόλης κέρδισε ακόμα ένα αγώνα την φετινή αγωνιστική περίοδο και εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο ένα αγώνα πριν το τέλος.

Ο Χριστόφορος Χρυσάνθου ήταν δεύτερος σε σκέλη και αγώνα, ενώ στο βάθρο ανέβηκε επίσης και ο Γιαννάκης Γιάγκου που ήταν τρίτος σε σκέλη και αγώνα. Ο Άντρος Ιωάννου τερμάτισε τον αγώνα στην τέταρτη θέση και ο Κώστας Ευθυμίου στην πέμπτη.

ΜΧ 85 – Πλεονέκτημα τίτλου για τον Λούκα Σοφοκλέους

Μεγάλος νικητής στην ΜΧ 85 αναδείχθηκε ο Λούκας Σοφοκλέους, ο οποίος με τη νίκη στα δύο σκέλη αλλά και τον αγώνα αύξησε την διαφορά από τον δεύτερο Θεόφιλο και είναι το φαβορί για τον τίτλο.

Από την πλευρά του ο Θεόφιλος έμεινε και στα δυο σκέλη δεύτερος όπως και στον αγώνα, με τον Λοΐζο Καμέρη να παίρνει την τρίτη θέση στον αγώνα.

ΜΧ 65 – Ακόμα μια νίκη για τον Λούκα Κλεόπα

Στην κατηγορία με τους νεαρότερους αναβάτες στο πρωτάθλημα, την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο θεσμό πέτυχε ο Λούκας Κλεόπα και συνεχίζει να ανεβαίνει αγωνιστικά και βαθμολογικά. Ο Γιώργος Δημητρίου έμεινε δεύτερος στον αγώνα όμως εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία, ενώ ο Σέργιος Παουλλής ολοκλήρωσε τρίτος έχοντας μάλιστα και πτώση. Ο Αχιλλέας Σοφοκλέους τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τερματισμούς 3-4 και ο Φιλιππος Βασιλείου στην πέμπτη.

Απομένει ένας αγώνας για την ολοκλήρωση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου σε πίστα που θα ανακοινωθεί από την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας.