Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 2021/2022: Η ώρα του τίτλου

Μόλις δυο εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από την έναρξη του τελευταίου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross για τη σεζόν 2021-2022.

Στο μεγάλο φινάλε που διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Μοτορσυκλέτας Αμμοχώστου στην πίστα Αμμοχώστου και τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, θα κριθούν οι τίτλοι στις κατηγορίες που εκκρεμούν.

ΜΧ 1 – Αγκαλιά με τον τίτλο

Στην κατηγορία ΜΧ 1, ο πρωτοπόρος και περσινός πρωταθλητής Χρύσανθος Γεωργίου απέχει δυο σκέλη από την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου. Έχοντας πλεονέκτημα 45 βαθμών είναι αναμφίβολα το αδιαφιλονίκητο φαβορί σε μια σεζόν όπου έδειξε τα διαπιστευτήρια του.

Ο δεύτερος Χρίστος Τσαγγαράς θα επιδιώξει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες ούτως ώστε να ανατρέψει το αποτέλεσμα, ενώ ο τρίτος Μαρίνος Ζιντήλης που έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση θα αγωνιστεί ελεύθερα με στόχο ακόμα ένα τερματισμό στο βάθρο.

ΜΧ 2 – Έτοιμος για σαμπάνιες!!

Ο Άριστος Γεωργίου ήταν ο πιο σταθερός αναβάτης στην κατηγορία ΜΧ 2 και κατάφερε να εξασφαλίσει ακόμα ένα τίτλο αυτή τη φορά χωρίς να περιμένει τον τελευταίο αγώνα.

Σε αυτό συνέτεινε και η απουσία του Χρίστου Κημήτρη λόγω τραυματισμού καθώς ήταν ο μόνος που μπορούσε να τον κοντράρει.

Ο Γεωργίου μετρά το απόλυτο μέχρι στιγμής και σαν ο νέος πρωταθλητής της σεζόν 2021-2022 θα αγωνιστεί χωρίς το άγχος των βαθμών.

Μεγάλο όμως είναι το ενδιαφέρων για τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη καθώς οι Αριστόδημος Έλληνας και Κωνσταντίνος Θεοδώρου χωρίζονται από 9 βαθμούς και η τελευταία μεταξύ τους μονομαχία αναμένεται με ενδιαφέρων.

Ο Έλληνας θα επιδιώξει να διαφυλάξει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, εν αντιθέσει με τον Θεοδώρου που θέλει τερματισμό μπροστά από τον αντίπαλο του και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ανατρέψει τα δεδομένα.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Στον Dominic ο τίτλος

Ο Dominic Κολοκάσης παρουσιάστηκε πολύ ανεβασμένος σε αυτή την αγωνιστική σεζόν στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ και κάνοντας ένα σερί 13 νικών, 2 δεύτερων θέσεων και μίας 8ης θέσης μέχρι και τον όγδοο αγώνα, κατάφερε να ανταμειφθεί εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τον τίτλο πριν από το φινάλε όπου ετοιμάζεται να κυνηγήσει ακόμα μια νίκη.

Ο Πέτρος Θεοφάνους που είναι δεύτερος στη βαθμολογία δύσκολα θα χάσει τη θέση από τον τρίτο Βρυώνη Βλασίου, όμως σε αγώνες μηχανοκινήτων ποτέ μη λες ποτέ.

Χρίστος Καΐκκης και Mustafa Dersev είναι οι αναβάτες που βρίσκονται στη μάχη για την τέταρτη θέση στη βαθμολογία.

MX3 OVER – Κοντά σε ακόμα ένα…

Ασταμάτητος ήταν ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην κατηγορία MX3 OVER. Ο πρωταθλητής είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη μέχρι και τον έκτο αγώνα με τον Σάββα Σάββα, όμως από κει και πέρα εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του τελευταίου στην Μακούντα και πήρε προβάδισμα ασφαλείας. Στον τελευταίο αγώνα πάει με πλεονέκτημα 38 βαθμών και είναι κοντά σε ακόμα ένα τίτλο.

Ο Γιώργος Σιδερένιος είναι πάντα σταθερός και αυτή η αγωνιστική χρονιά δεν ήταν διαφορετική. Ουσιαστικά εξασφάλισε την τρίτη θέση στην βαθμολογία και στον τελευταίο αγώνα θα επιδιώξει ακόμα ένα τερματισμό στο βάθρο.

Αρκετά καλός ήταν μέχρι στιγμής και ο Εύανδρος Καμέρης ο οποίος ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την τέταρτη θέση στην βαθμολογία.

ΜΧ 85 – Αγκαλιά με τον τίτλο ο Κλεόπα  

Στους 6 αγώνες που έγιναν στην κατηγορία ΜΧ 85, o Χρίστος Κλεόπα αναδείχθηκε νικητής, παίρνοντας σαφές προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος. Ο νεαρός θέλει ένα τερματισμό στο βάθρο για να επισφραγίσει το πρωτάθλημα και έχει όλες τις δυνατότητες για να το πράξει.

Τερματισμό στο βάθρο του τελευταίου αγώνα θα επιδιώξουν επίσης και οι Χριστόφορος Κάρυος, Χρίστος Δημητρίου και Γιώργος Νέστωρος.

ΜΧ 65 – Φαβορί ο Θεόφιλος Ελμοχάμετ

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν μέχρι στιγμής η εξέλιξη στη σεζόν στην κατηγορία ΜΧ65. Θεόφιλος Ελμοχάμετ και Γιώργος Δημητρίου (Μάριου) μοιράστηκαν νίκες και βαθμούς, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα 44 βαθμών και είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ο Λοΐζος Καμέρης είναι τρίτος στην βαθμολογία και θέλει να διαφυλάξει αυτή τη θέση, με τον τέταρτο Λούκα Σοφοκλέους να ψάχνει στο φινάλε την ανατροπή. Σπύρος Ζιντήλης, Γιώργος Δημητρίου (Χρίστου) και Βασίλης Βασιλείου θα ψάξουν ένα τερματισμό ψηλά στην γενική κατάταξη.

MX OPEN FREE – Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά

 

Μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζει η κατηγορία MX OPEN FREE. Μάριος Παύλου και Erim Barani χωρίζονται από μόλις 4 βαθμούς κα η τελευταία μεταξύ τους μονομαχία αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα.

Μάχη και για την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης θα γίνει μεταξύ του Παναγιώτη Παύλου και του Adam Doroszkiewcz. Ο Παύλου έχει πλεονέκτημα 8 βαθμών και αναμφίβολα αυτή είναι ακόμα μια μάχη που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρων.

MX VET – Ο Καρατσιόλης “βλέπει” πρωτάθλημα

Κερδίζοντας όλα τα σκέλη πλην ενός μέχρι στιγμής, ο Αρτέμης Καρατσιόλης είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία MX VET.

Η σταθερότητα που επέδειξε ο Αντρέας Μιχαήλ τον τοποθετεί δεύτερο στη γενική κατάταξη επιτρέποντας του να αγωνιστεί χωρίς βαθμολογικό άγχος. Μία θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν στο φινάλε και οι Κώστας Ευθυμίου και Gordon Melvin.

Η τελευταία αγωνιστική συνάντηση για τη σεζόν 2021-2022 θα αρχίσει στις 10 με ελεύθερα δοκιμαστικά. Ακολούθως θα διεξαχθούν τα σκέλη όλων των κατηγοριών και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την βράβευση των νικητών στο χώρο του αγώνα.