Home Motorcycle Motoracing Παγκύπριο πρωτάθλημα Motocross 2019/2020: Νίκη για τον Τσαγγαρά

Παγκύπριο πρωτάθλημα Motocross 2019/2020: Νίκη για τον Τσαγγαρά

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου διεξήχθη στην πίστα Αμμοχώστου ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross 2019/2020, με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Η δεύτερη συνάντηση επισκιάστηκε από τις πολλές πτώσεις που είχαν οι πλείστοι αναβάτες, καθώς η βροχή που προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες δημιούργησε λάσπη σε ορισμένα σημεία της πίστας με αποτέλεσμα οι διαγωνιζόμενοι να αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες.
Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να προσφέρουν για ακόμα μια φορά ωραίο θέαμα με τις μονομαχίες που είχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο περσινός πρωταθλητής στην ΜΧ1 Χρίστος Τσαγγαράς κατάφερε να σημειώσει την πρώτη νίκη στη σεζόν, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Τσαγγαράς, κέρδισε και τα δυο σκέλη παρά την πίεση που είχε από τους Χρύσανθο Γεωργίου και Μιχάλη Πάμπουκκα.

Αρκετά ανεβασμένος παρουσιάστηκε στον αγώνα ο Χρύσανθος Γεωργίου καταφέρνοντας και στα δυο σκέλη να τερματίσει δεύτερος, κάτι που τον ανέβασε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μιχάλης Πάμπουκκας ο οποίος έκανε τα περισσότερα λάθη από τους τρείς πρώτους και έτσι με τερματισμούς στην τρίτη θέση και στα δυο σκέλη έμεινε τρίτος στον αγώνα.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου ζευγάρωσε τις νίκες του. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ήταν ο ταχύτερος αναβάτης και στα δυο σκέλη και κατ’ επέκταση στον αγώνα η νίκη ήρθε φυσιολογικά. Ο Χρίστος Κημήτρη μετά τη δεύτερη θέση της πρεμιέρας ήταν και πάλι δεύτερος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Παουλλής.

Στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ ο Αριστόδημος Έλληνας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Κατάφερε να κερδίσει και τα δυο σκέλη και παράλληλα τον αγώνα, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Παντελής Αντωνίου και ο Βρυώνης Βλασίου συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα. Ο Αντωνίου και στα δυο σκέλη ήταν δεύτερος, με τον Βλάσιου να ολοκληρώνει τρίτος και στις δυο περιπτώσεις.

Στην κατηγορία MX3 OVER ο περσινός πρωταθλητής Μαρίνος Τσαγγαράς σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη σεζόν. Ήταν ο πιο γρήγορος αναβάτης στην κατηγορία και για άλλη μια συνάντηση δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δύο σκέλη και συνάμα τον αγώνα. Οι Γιώργος Σιδερένιος και Σάββας Σάββα μοιράστηκαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα δυο σκέλη. Τελικά ο Σιδερένιος πήρε τη δεύτερη θέση αφού στην ισοβαθμία μέτρησε το γεγονός ότι τερμάτισε ψηλότερα από τον Σάββα στο δεύτερο σκέλος.

Στην κατηγορία MX OPEN FREE νικητής αναδείχθηκε ο Mustafa Sitki Dersey. Με αυτή τη νίκη, η οποία ήρθε στη δεύτερη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα, έγινε ο πρώτος Τουρκοκύπριος αθλητής που κερδίζει σε αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Μιχάλης Αριστείδου και Μιχάλης Αγρότης.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross θα διεξαχθεί στις 8 Δεκεμβρίου στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα.

Exit mobile version