Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross: Πρωταθλητής στην ΜΧ2 ο Μιχάλης Πάμπουκκας

Είναι πλέον επίσημο. Μετά την εκδίκαση της ένστασης του Χρύσανθου Γεωργίου στον τελευταίο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς, το αποτέλεσμα έμεινε ως είχε μετά το πέρας του τελευταίου αγώνα, όπου ο Μιχάλης Πάμπουκκας κατάφερε να κάνει την ανατροπή κερδίζοντας και φέτος το πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ2.


Η φετινή σεζόν στη συγκεκριμένη κατηγορία είχε μια άγρια ομορφιά, με έντονα συναισθήματα και συνεχείς ανατροπές. Οι Μάριος Πάμπουκκας, Μιχάλης Πάμπουκκας και Χρύσανθος Γεωργίου ξεκίνησαν δυναμικά το πρωτάθλημα, με τον τελευταίο να αρχίζει νικηφόρα στον εναρκτήριο αγώνα.


Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Γεωργίου σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση του Μάριου Πάμπουκκα και τον τραυματισμό του Μιχάλη Πάμπουκκα του έδιναν προβάδισμα στη βαθμολογία. Ο τρίτος αγώνας βρήκε νικητή τον Μάριο Πάμπουκκα, με τον Χρύσανθο Γεωργίου να μένει δεύτερος και η μάχη για τον τίτλο να φουντώνει, την ίδια στιγμή που ο τραυματίας Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν τρίτος.


Ο Μιχάλης Πάμπουκκας επανήλθε στις νίκες στον τέταρτο αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον Χρύσανθο Γεώργιου και τρίτο τον Μάριο Πάμπουκκα. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας κατάφερε να κερδίσει και τον πέμπτο αγώνα μετά από ωραίες μάχες με το Χρύσανθο Γεωργίου ενώ την ίδια στιγμή ο Μάριος Πάμπουκκας έμενε εκτός διεκδίκησης του τίτλου καθώς ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε.


Τα δεδομένα στη βαθμολογία ανατράπηκαν στον έκτο αγώνα. Οι δυο νίκες στα δυο σκέλη για τον Μιχάλη Πάμπουκκα σε συνδυασμό με το μηχανικό πρόβλημα που είχε ο Χρύσανθος Γεωργίου στο δεύτερο σκέλος, προβίβαζαν τον Πάμπουκκα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στον έβδομο αγώνα οι δυο αναβάτες κέρδισαν από ένα σκέλος με αποτέλεσμα να ισοβαθμήσουν. Αυτό άφηνε αναλλοίωτη τη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία, δίνοντας προβάδισμα στον Μιχάλη Πάμπουκκα.


Τα δεδομένα έμελλε να αλλάξουν για ακόμα μια φορά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στον όγδοο και προτελευταίο αγώνα ο Χρύσανθος Γεωργίου πέρασε ξανά πρώτος στη βαθμολογία. Στο πρώτο σκέλος ο Μιχάλης Πάμπουκκας είχε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει, ενώ επανήλθε στο δεύτερο σκέλος κερδίζοντας το. Από την πλευρά του ο Γεωργίου κέρδισε το πρώτο σκέλος ενώ έμεινε δεύτερος στο δεύτερο.


Το δράμα όμως είχε και συνέχεια καθώς στον τελευταίο αγώνα θα κρινόταν ο πρωταθλητής. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήθελε πάση θυσία νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ανατρέψει και πάλι τα εις βάρος του δεδομένα. Μετά από ωραίες μάχες στην πίστα ο Μιχάλης Πάμπουκκας κατάφερε να κερδίσει και τα δυο σκέλη, ενώ ο Χρύσανθος Γεωργίου από την πλευρά του έμεινε τρίτος στο πρώτο σκέλος και τέταρτος μετά από πτώση στο δεύτερο σκέλος.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Μιχάλης Πάμπουκκας κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα κερδίζοντας το πρωτάθλημα για τη σεζόν 2018-2019 το οποίο ομολογούμενος ήταν το καλύτερο σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

Στάθης Ευσταθίου