Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting 2020 – 5ος & 6ος αγώνας: Ο Ευθυμίου συνέχισε την αντεπίθεση

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου διεξήχθη στην πίστα Daytona η τρίτη αγωνιστική συνάντηση για το Παγκύπριο πρωτάθλημα Karting, με διοργανωτή την επιτροπή Karting υπο την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου.

Δυνατές μάχες, ατυχίες και επιβλητικές νίκες σημάδεψαν τον αγώνα ο οποίος ήταν διπλός (5ος και 6ος) και με συντελεστή 1.25, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους οδηγούς να μαζέψουν πολύτιμους βαθμούς δυο αγώνες πριν το τέλος.

Στην κατηγορία ΚΖ2 ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου συνέχισε την αντεπίθεση του μειώνοντας περεταίρω την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή. Ήταν ο νικητής τόσο στον πέμπτο όσο και στον έκτο αγώνα και πλέον η διαφορά από τον πρωτοπόρο Χρήστο Δημητρίου μειώθηκε στους 14 βαθμούς και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική συνάντηση.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Δημητρίου δεν είχε τις απαντήσεις απέναντι στον Ευθυμίου και έτσι τερμάτισε και στους δυο αγώνες δεύτερος, με τον Κωνσταντίνο Χριστοδουλίδη να ολοκληρώνει στον πέμπτο αγώνα τρίτος ενώ στον έκτο αντιμετώπισε πρόβλημα με το συμπλέκτη με αποτέλεσμα να μείνει πέμπτος και να χάσει πολύτιμο έδαφος. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Στέλιος Κυθρεώτης και Ανδρέας Αλεξάνδρου.

Στον έκτο αγώνα, νικητής αναδείχθηκε όπως προαναφέραμε ο Ευθυμίου και δεύτερος ήταν ο Δημητρίου. Αυτή τη φορά στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Στέλιος Κυθρεώτης, με τους Ανδρέα Αλεξάνδρου και Κωνσταντίνο Χριστοδουλίδη να ολοκληρώνουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ, η Tara Laconico είχε εύκολο έργο και μετά τη νίκη και στους δυο αγώνες διατήρησε το απόλυτο στη φετινή χρονιά και είναι μια ανάσα από τον τίτλο. Ο Νικόλας Παπαχριστοφόρου τερμάτισε και στους δυο αγώνες δεύτερος ενώ από κει και πέρα τρίτος στον έκτο αγώνα τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Λοΐζου ενώ στο δεύτερο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.

Μηχανικό πρόβλημα είχε και ο Γιώργος Γεωργίου στον πέμπτο αγώνα γεγονός που του στέρησε τη συμμετοχή στον έκτο.

Δυνατές μάχες έγιναν στην κατηγορία ΜΙΝΙ μεταξύ των GeorgieΧριστοδούλου και Ευέλθων Γλυκύ. Οι νεαροί τα έδωσαν όλα και στο τέλος μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση.

Ο Χριστοδούλου ήταν ο οδηγός που τερμάτισε πρώτος στον πέμπτο αγώνα, αφήνοντας δεύτερο τον Γλυκύ και τρίτο τον Γιάννη Zaitsev. Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Νεόφυτος Ζήνωνος ενώ ο Γιώργος Τιλλιρίδης μετά από μηχανικό πρόβλημα αποχώρησε.

Στον έκτο αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Γλυκύς, με τον Χριστοδούλου να τερματίζει δεύτερος. Τρίτος ήταν ξανά ο Zaitsevενώ στις θέσεις τέσσερα και πέντε τερμάτισαν οι Τιλλιρίδης και Ζήνωνος αντίστοιχα.

Μετά και από τα αποτελέσματα του πέμπτου και έκτου αγώνα, ο Georgie Χριστοδούλου εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 8 βαθμών από το δεύτερο Ευέλθων Γλυκύ και όσον αφορά τον τίτλο όλα θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία διπλή συνάντηση.

Όπως εξελίχθηκε μέχρι τώρα η σεζόν οι τίτλοι σε όλες τις κατηγορίες θα κριθούν στην τέταρτη και τελευταία αγωνιστική συνάντηση η οποία θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και πάλι στην πίστα Daytona.

Με το συντελεστή αυτή τη φορά στο 1.50 μπορεί εύκολα να γίνει ανατροπή στα αποτελέσματα, ειδικότερα στις κατηγορίες ΚΖ2 και ΜΙΝΙ όπου οι διαφορές είναι μικρές και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Φωτογραφίες: Αλέξης Χριστοδουλίδης