Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting: Αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές για το 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωτάθλημα karting 2019, ένα πρωτάθλημα το οποίο χωρίστηκε σε τρείς κατηγορίες, την Mini, KZ2 και την Open.

Η περσινή χρονιά αποτελείτο απο 10 αγώνες και σημαδεύτηκε από ωραίες μάχες στην πίστα, σε ένα αγώνισμα που θεωρείται και όχι άδικα το φυτώριο του αυτοκινταθλήματος. Οι φετινοί συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διήμερο FIA Young Drivers Training Programme, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νεαρά ταλέντα να αναδειχθούν στο χώρο των αγώνων πίστας, με απώτερο σκοπό την παρουσία τους σε αγώνες της F1.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας απο την κατηγορία Mini, είχαμε τον Αλέξανδρο Ζένιου να είναι ο φετινός πρωταθλητής μαζεύοντας συνολικά 132 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση, με 120 βαθμούς βρίσκουμε τον Georgie Χριστοδούλου και την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Zaitsev με 106 βαθμούς. Στην συγκεκριμένη κατηγορία ειδική μνεία αξίζει στον νεαρό Hassan Macila, ο οποίος αν και αγωνίστηκε σε δύο μόλις αγώνες κατάφερε να μαζέψει 48 βαθμούς και αναμένουμε να τον δούμε ακόμη πιο ανταγωνιστικό την νέα χρονιά.

Στην κατηγορία OPEN, φετινός πρωταθλητής με 156 βαθμούς αναδείχθηκε η Φωτεινή Θεοδώρου. Μια οδηγός η οποία ήταν πραγματικά καταιγιστική επικρατώντας σε όλους τους αγώνες που διαγωνίστηκε, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τερμάτισε στη δεύτερη θέση μόνο σε ένα «Loop». Στην δεύτερη θέση γενικής βρίσκουμε τον Γιώργο Ορφανίδη με 100 βαθμούς, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Tara Laconico, η οποία παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, εντούτοις κατάφερε με μια εντυπωσιακή παρουσία να κατακτήσει την τρίτη θέση γενικής. Σημείο αναφοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι το ότι οι δύο μοναδικές θυληκές παρουσίες του πρωταθλήματος κατάφεραν να πάρουν δύο απο τις τρείς θέσεις του βάθρου.

Στην κατηγορια ΚΖ2 είχαμε τον Κωνσταντίνο Χριστοδουλίδη με 120 βαθμούς να κατακτά το φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον εντυπωσιακότατο Ανδρέα Αβραάμ με 88 βαθμούς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σε δυο απο τους φετινούς αγώνες έχοντας όμως κάνει το πιο εντυπωσιακό πέρασμα της χρονιά στον τελευταίο αγώνα της χρονιας και με οδήγημα για σεμινάριο να πάρει δύο πρώτες θέσεις και ταυτόχρονα και την δεύτερη θέση γενικής. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Δημητρίου με 88 βαθμούς.

Το φετινό πρωτάθλημα μας άφησε με εξαιρετικές εντυπώσεις και αναμένουμε την νέα χρονιά με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και περισσότερο ανταγωνισμό.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την τελευταία αγωνιστική συνάντηση (9ος και 10ος αγώνας).