Παγκύπριο πρωτάθλημα Drift – 5ος Αγώνας: Θέαμα, ανατροπές, Τίκκης και Πέτρου νικητές

Απ΄όλα είχε το μενού του πέμπτου αγώνα Drift που έγινε στην πίστα Achna Speedway την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, αγώνα τον οποίο διοργάνωσε το Power Drift Club υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η διπλή βαθμολόγηση έφερε τα πάνω κάτω στην προτελευταία αναμέτρηση της σεζόν αφού κατά τη διακύμανση του αγώνα έγιναν πολλά!! Αγωνία, αδρεναλίνη στο μάξιμουμ και ανατροπές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων σε μια αγωνιστική συνάντηση όπου οι Σίμος Τίκκης και Χρίστος Πέτρου κέρδισαν σε PRO και SEMIPRO αντίστοιχα ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

SEMI PRO

Αρχίζοντας χρονικά από την κατηγορία SEMIPRO, ο Χρίστος Πέτρου ήταν σε μεγάλη μέρα και από τα μονά βαθμολογημένα έδειξε τις προθέσεις του. Ο οδηγός του BMW E46 ήταν αυτός που πήρε την πρώτη θέση με 77.25 βαθμούς στην δεύτερη του προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 109 km.

Ο Χρίστος Κούτα (SKYLINE R32) ήταν αρκετά καλός στην δική του προσπάθεια και πήρε την δεύτερη θέση με 72.25 στο πρώτο του πέρασμα, με την ταχύτητα εισόδου να είναι 101 km.

Στην δεύτερη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ο David Bell (SILVIAS15) έδειξε ότι σε θα είναι εκ των πρωταγωνιστών. Ο Bell πήρε 69,75 βαθμούς στο πρώτο πέρασμα με το ραντάρ να δείχνει 107 kmταχύτητα εισόδου και έτσι πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση.

Ο Σάββας Ιωάννου (BMW E46) έψαχνε ένα πλασάρισμα ψηλά στην γενική του αγώνα και πέτυχε την τέταρτη θέση στα μονά βαθμολογημένα όπου πήρε 67,75 στην δεύτερη του προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 119 km, η οποία ήταν και η ψηλότερη ανάμεσα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες της SEMIPRO.

Ο Γιάννος Μιχαήλ (Silvia S13) ήταν πρώτος στην βαθμολογία πριν από τον 5o αγώνα όμως η μέρα δεν εξελίχθηκε όπως και ο ίδιος θα ήθελε. Στην πρώτη προσπάθεια δεν πήρε βαθμούς, ενώ στην δεύτερη πήρε 66,25 με ταχύτητα εισόδου 105 km, αποτέλεσμα που τον έφερε στην πέμπτη θέση.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε τα μονά βαθμολογημένα ο Σάββας Σπύρου, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το BMW E36 και αγωνίστηκε με το αυτοκίνητο του Πάμπου Χαραλάμπους. Ο Σπύρου πήρε 65,25 βαθμούς στην δεύτερη προσπάθεια όπου είχε ταχύτητα εισόδου 105 km.

Έβδομος ήταν ο Κυριάκος Αριστείδου ο οποίος αγωνίστηκε με ένα BMW E36. Ο Αριστείδου μάζεψε 65,25 βαθμούς στην πρώτη προσπάθεια και είχε ταχύτητα εισόδου 105 km, ενώ στην δεύτερη δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί .

Με 62,25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 101 km ο Πέτρος Χατζίκκος (BMW E36) ολοκλήρωσε στην όγδοη θέση, ένατος πίσω από το τιμόνι του BMW E36 ολοκλήρωσε ο Αντώνης Νικολάου με ψηλότερη βαθμολογία τους 58,75 και 103 km ταχύτητα εισόδου, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Τζιαπούρας (BMW E36) ο οποίος πήρε 58,25 στην πρώτη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 105 km.

PRO

Στα μονά βαθμολογημένα της κατηγορίας PRO έγιναν ορισμένα περάσματα τα οποία καταχειροκρότησε ο κόσμος. Αυτός που έλαμψε ήταν ο Δώρος Φραντζέσκου (BMW E30), ο οποίος βρίσκει τη φόρμα του σιγά σιγά και επανέρχεται δριμύτερος.

Ο Φραντζέσκου στο πρώτο από τα δυο περάσματα βαθμολογήθηκε με 90,50, βαθμολογία που αποδείχτηκε στο τέλος η καλύτερη της ημέρας, δίνοντας του έτσι την πρώτη θέση. Ο Φραντζέσκου είχε ταχύτητα εισόδου 118 km που ήταν εκ των ψηλότερων στα μονά περάσματα.

Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Σίμος Τίκκης (ΒMW Ε36). Ο Τίκκης ήθελε να εκμεταλλευτεί την διπλή βαθμολογία και η εξέλιξη του αγώνα τον δικαίωσε.

Στα μονά βαθμολογημένα ήταν δεύτερος με 89 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 121 km και κάπου εκεί θα ξεκινούσε μια τρελή πορεία προς τη νίκη.

Πολύ δυνατός ήταν ο Ευτύχιος Χριστοδούλου πίσω από το τιμόνι του BMW E46. Παρόλο που δεν βαθμολογήθηκε στην πρώτη προσπάθεια, εντούτοις δεν πτοήθηκε και στην δεύτερη έχοντας ταχύτητα εισόδου 117 km πήρε 85.25 και την τρίτη θέση.

Ορεξάτος άρχισε τον αγώνα και ο Νικόλας Νικόλα (ΠΑΤΑΚ). Με μια εντυπωσιακή δεύτερη προσπάθεια στο μπάκετ του BMW E46 πλασαρίστηκε τέταρτος μαζεύοντας 85 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου 120 km.

Ο Σέργιος Γρηγορίου (BMW E46) είχε στόχο να παραμείνει επικεφαλής στην βαθμολογία μετά το τέλος του αγώνα ούτως ώστε να έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Στα μονά βαθμολογημένα ήταν πέμπτος παίρνοντας 84.25 βαθμούς στην πρώτη προσπάθεια όπου είχε ταχύτητα εισόδου 117 km.

Στην έκτη θέση έμεινε ο Πάμπος Χαραλάμπους (BMW E92), ο οποίος είχε για καλύτερη βαθμολογία τους 81.75 βαθμούς στην πρώτη προσπάθεια, με την ταχύτητα εισόδου να φτάνει στα 115 km.

Ο Πόλυς Κωνσταντίνου ήταν για ακόμα μια φορά σταθερός σε απόδοση και πλασαρίστηκε έβδομος με το BMW  E30 με καλύτερη βαθμολογία τους 80.76 στην πρώτη προσπάθεια όπου είχε ταχύτητα εισόδου 107 km.

Στην όγδοη θέση ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) με το SILVIA S13, καθώς η καλύτερη του βαθμολογία ήταν στην πρώτη προσπάθεια όπου πήρε 80.50 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 110 km.

Στην ένατη θέση ολοκλήρωσε ο Δημητράκης Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ) με το BMW E46 ο οποίος βαθμολογήθηκε μόνο στην δεύτερη προσπάθεια παίρνοντας 79 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου 122 km.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Κωνσταντίνου (Σπαρσής) με SKYLINE R32. Ο Σπαρσής είχε επίσης μόνο μια βαθμολογημένη προσπάθεια, την πρώτη και η βαθμολογία του ήταν 78.25 με ταχύτητα εισόδου 113 km.

Μετά την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων τέσσερα αυτοκίνητα του Κ.Ο.Φ.Α βρέθηκαν στην πίστα μετά από πρωτοβουλία του νέου προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Άντρου Αντωνίου.

Σκοπός ήταν οι φίλαθλοι να δουν από κοντά τα τερατώδη 4×4 και ορισμένες από τις ικανότητες τους και επίσης να γνωρίσουν το άθλημα του 4×4 και γιατί όχι να παρευρεθούν και σε αγώνα του Κ.Ο.Φ.Α για να δουν από κοντά τις δυνατότητες αυτών των αυτοκινήτων αλλά και τις οδηγικές ικανότητες των οδηγών.

Φτάνοντας στις διπλές μονομαχίες κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχαν, τόσο στην κατηγορία PRO όσο και στην SEMIPRO με οδηγούς φαβορί να μένουν νωρίς εκτός και άλλους να αφήνουν άριστες εντυπώσεις..

Twin Battles / SEMIPRO

Στις διπλές μονομαχίες της κατηγορίας SEMIPRO έγιναν εκπλήξεις οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τα φαβορί. Ο Χρίστος Πέτρου κέρδισε για πρώτη φορά αγώνα ενώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η επίδοση του 13χρονου Γιώργου Τζιαπούρα, ο οποίος στην δεύτερη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Εντυπωσιακός ήταν και ο David Bell, ο οποίος στον δεύτερο του αγώνα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

ΤΟΡ 16

Η μάχη στο ΤΟΡ 16 μεταξύ του Πέτρου Χατζίκου και του Αντώνη Νικολάου κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο πέρασμα. Στο πρώτο και οι δυο πήραν 0 και στην επανάληψη ο Αντώνης Νικολάου επιβλήθηκε με 4-6 προκρινόμενος στην επόμενη φάση.

Η πρώτη έκπληξη της ημέρας ήρθε στην μονομαχία μεταξύ του Κυριάκου Αριστείδου και του Γιώργου Τζιαπούρα. Ο Αριστείδου μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν δεύτερος στην βαθμολογία όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Τζιαπούρα.

Το πρώτο twin έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Τζιαπούρα ο οποίος σφράγισε την πρόκριση στους 9 με ακόμα μια νίκη αυτή τη φορά με 0-10.

ΤΟΡ 8

Στην οκτάδα ο Χρίστος Πέτρου αναμετρήθηκε με τον Αντώνη Νικολάου. Πολύ κλειστές και οι δυο μάχες αφού και οι δυο τα έδωσαν όλα με τον Πέτρου να προηγείται με 6.5-3.5.

Ο Νικολάου δεν τα έβαλε κάτω και κατάφερε να επιβληθεί στην δεύτερη με 4.5-5.5 το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό αι έτσι η πρόκριση πήγε στον Πέτρου.

Το twin μεταξύ του Σάββα Ιωάννου και του Γιάννου Μιχαήλ ήταν κομβικής σημασίας για τον δεύτερο, ο οποίος ήταν πρώτος στην βαθμολογία.

Επιθετικός ο Σάββας Ιωάννου κατάφερε να προηγηθεί με 10-0 και ο Μιχαήλ ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Στο δεύτερο twin αντέδρασε κερδίζοντας με 4-6 όμως δεν ήταν αρκετό για να του δώσει την πρόκριση, μένοντας έτσι εκτός διαδικασίας.

Ο Γιώργος Τζιαπούρας συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις και αυτή τη φορά αντίπαλος του ήταν ο Χρίστος Κούτα. Ο Τζιαπούρας κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο του και κέρδισε την πρώτη μάχη με 4.5-5.5. Στην δεύτερη κέρδισε ξανά με 0-10 περνώντας στους ημιτελικούς.

Ο Σάββας Σπύρου μετά το μηχανικό πρόβλημα που είχε από τα μονά βαθμολογημένα δεν κατέστη δυνατό να το επιδιορθώσει και έτσι ο David Bell που ήταν αντίπαλος του πέρασε στην επόμενη φάση.

ΤΟΡ 4

Στην τετράδα το πρώτο ζευγάρι ήταν οι Χρίστος Πέτρου και ο Σάββας Ιωάννου. Και στις δυο μάχες ο Πέτρου ήταν αλάνθαστος κερδίζοντας και τις δυο φορές με 10-0, αποτέλεσμα που τον έφερε στον τελικό.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν μεταξύ δυο νέων οδηγών οι οποίοι αγωνίζονταν για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Τζιαπούρας αντιμετώπισε τον David Bell και οι δυο έχοντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βρεθούν για πρώτη φορά σε τελικό τα έδωσαν όλα.

Ο Bell ήταν αυτός που προηγήθηκε με 4-6 στην πρώτη μονομαχία όμως στην δεύτερη ο Τζιαπούρας έκανε την ανατροπή και κέρδισε με 10-0, περνώντας πανηγυρικά στον τελικό.

Στην μονομαχία για την τελευταία θέση του βάθρου ο Σάββας Ιωάννου επιβλήθηκε του David Bell με 10-0 και τις δυο φορές και έτσι ολοκλήρωσε τρίτος τον αγώνα.

Ο τελικός μεταξύ του Χρίστου Πέτρου και του Γιώργου Τζιαπούρα δεν έγινε καθώς ο τελευταίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, με τη νίκη να πηγαίνει στον Πέτρου. Αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την διπλή βαθμολογία έφερε τον Πέτρου επικεφαλής με ένα αγώνα να απομένει.

«Είμαι πανευτυχής» ανέφερε ο νικητής Χρίστος Πέτρου προσθέτοντας, «σήμερα παλέψαμε, κάναμε ένα υπέροχο αγώνα και πήρα την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα. Στις διπλές μάχες τα πήγα πάρα πολύ καλά και τώρα είμαι πρώτος στο πρωτάθλημα. Απομένει ένας αγώνας και θα είμαι εδώ για να το παλέψω».

Μετά και τον πέμπτο αγώνα η βαθμολογία στην SEMIPRO έχει διαμορφωθεί μέχρι την πρώτη δεκάδα ως εξής:

  1. Χρίστος Πέτρου 652
  2. Γιάννος Μιχαήλ 599
  3. Σάββας Ιωάννου 557
  4. Κυριάκος Αριστείδου 527
  5. Σάββας Σπύρου 494
  6. Αντώνης Νικολάου 477
  7. Χρίστος Κούτα 475
  8. David Bell 271
  9. Πέτρος Χατζίκος 254
  10. Γιώργος Τζιαπούρας 243

PRO

Εκπλήξεις και ανατροπές έγιναν και στην κατηγορία PRO, με τον Σίμο Τίκκη να κερδίζει για πρώτη φορά αγώνα στην μεγάλη κατηγορία και πλέον να φιγουράρει πρώτος στην βαθμολογία.

ΤΟΡ 32

Το διπλό ανάμεσα σε Παναγιώτη Νικολάου (Sapporo) και Αλέκο Χάσικο δεν είχε φαβορί. Και οι δυο οδηγοί είχαν μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης, με τον Νικολάου στο τέλος να αναδεικνύετε νικητής. Στην πρώτη πήρε σαφές προβάδισμα 8-2, ενώ στην δεύτερη με το 6-4 σφράγισε την πρόκριση στους 8.

Ένας από τους οδηγούς που έθελξε με την αγωνιστική παρουσία του στις διπλές μάχες ήταν ο Χρίστος Λοΐζου. Όντας πολύ ανταγωνιστικός με αντίπαλο τον Παναγιώτη Μιχαήλ στο πρώτο του διπλό προηγήθηκε με 9-1 και με ακόμα μια νίκη στην δεύτερη μάχη με 6-4 πέρασε στην επόμενη φάση.

Ο Γιώργος Τσιελεπής επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και αντίπαλος του στις διπλές μονομαχίες ήταν ο Πάμπος Νικολάου. Η πρώτη μάχη είδε και τους δυο να παίρνουν 0 μετά που υπέπεσαν σε λάθος, ενώ στην επανάληψη ο Πάμπος Νικολάου με 10-0 πέρασε στους 8.

Η μάχη μεταξύ David David και Κωνσταντίνου Χριστοφόρου είχε φαβορί και άκουε στο όνομα David. Όλα αυτά όμως στα χαρτιά αφού ο Χριστοφόρου έκανε την έκπληξη. Στην πρώτη μονομαχία πήρε προβάδισμα με 10-0 και η προδιαγραφόμενη έκπληξη ολοκληρώθηκε με το πέρας και της δεύτερης με τους δυο οδηγούς να παίρνουν 0.

ΤΟΡ 16

Ο νικητής στα μονά βαθμολογημένα Δώρος Φραντζέσκου αντιμετώπισε τον Παναγιώτη Νικολάου. Ο Φραντζέσκου πήρε προβάδισμα 6.5-3.5 όμως στην επανάληψη ο Νικολάου πάλεψε και κέρδισε με 4.5-5.5.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και έτσι ο Φραντζέσκου ήταν αυτός που πήρε το εισιτήριο για τους 8.

Ένα δυνατό διπλό ήταν αυτό μεταξύ του Τσόδα και του Τακαμούρα. Πολύ ανταγωνιστικοί και οι δυο οδηγοί οι οποίοι έχουν πάντα πρωταγωνιστικές βλέψεις και παράλληλα προσφέρουν και θέαμα.

Ο Τακαμούρα πήρε προβάδισμα 10-0 στην πρώτη μάχη και ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τους 8. Στην δεύτερη μάχη κέρδισε ξανά με 4-6 και πλέον περίμενε αντίπαλο στους 8.

Ενδιαφέρον twin ήταν αυτό μεταξύ του Νικόλα Νικόλα ΠΑΤΑΚ και του Χρίστου Λοΐζου. Ο πρωτάρης στην PRO Χρίστος Λοΐζου είχε απέναντι του έναν από του πιο έμπειρους οδηγούς του Κυπριακού Drift.

Αυτό όμως δεν τον πτόησε και κέρδισε την πρώτη μονομαχία με 10-0. Στην δεύτερη επιβλήθηκε ξανά με 4-6 και πέρασε πανηγυρικά στους 8.

Ο περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ανδρέα Ανδρέου (WAX). Ο Γρηγορίου πήρε προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο διπλό με 10-0 και με το 6-4 υπέρ του στην δεύτερη αναμέτρηση πέρασε στους 8.

Ο Σίμος Τίκκης στο twin με τον Πάμπο Νικολάου ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες του τίτλου ζωντανές. Πήρε το προβάδισμα με 10-0 στην πρώτη μάχη και με το 5-5 της επανάληψης προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ο Πόλυς Κωνσταντίνου αντιμετώπισε τον Κώστα Σπαρσή. Πολύ κλειστές και οι δυο μονομαχίες οι οποίες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη ήταν ο Σπαρσής, ο οποίος πήρε και τις δυο μάχες με 5.5-4.5 και 6.5-3.5.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Πάμπος Χαραλάμπους ήθελε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες και με αντίπαλο τον Νεόφυτο Φικάρδου δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δυο twin με 7-3 και να πάρει την πρόκριση για τους 8.

Ο Ευτύχιος Χριστοδούλου αντιμετώπισε τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Ο Χριστοφόρου αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κάνει ξανά την έκπληξη, καθώς ο Χριστοδούλου ήταν καλύτερος και στις δυο μάχες όπου κέρδισε με 10-0 και πέρασε στους 8.

ΤΟΡ 8

Ο Δώρος Φραντζέσκου αντιμετώπισε τον Δημητράκη Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ). Πολύ δυνατές μάχες με πολύ καλή απόδοση και από τους δυο οι οποίες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Ο Τακαμούρα κέρδισε και τις δυο φορές με 6-4 και το βάθρο ήταν πλέον ορατό για τον αειθαλή οδηγό.

Ο πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου πάτησε νάρκη τους 8. Αντίπαλος του ο πολύ μαχητικός Χρίστος Λοΐζου ο οποίος είχε ψηλά στάνταρ απόδοσης στον αγώνα και τον απέκλεισε κερδίζοντας και τις δυο μάχες με 6-4.

Ο αποκλεισμός του Γρηγορίου σήμανε καμπανάκι για τον Τίκκη ο οποίος στο δικό του διπλό είχε αντίπαλο τον Σπαρσή, ένα οδηγό που στην μέρα του μπορεί να αφήσει εκτός τον οποιοδήποτε.

Ο Τίκκης κέρδισε την πρώτη μάχη με 7-3 όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Στην δεύτερη μάχη ο Τρίκκης κέρδισε ξανά με 6-4 αυτή τη φορά παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Δοκίμασε δυνάμεις ο Ευτύχιος Χριστοδούλου απέναντι στον Πάμπο Χαραλάμπους και τα πήγε περίφημα. Κέρδισε την πρώτη μάχη με 6.5-3.5 ενώ στην δεύτερη μετά από ένα λάθος του Χαραλάμπους ο Χριστοδούλου κέρδισε ξανά, αυτή τη φορά με 10-0 περνώντας στην τετράδα.

ΤΟΡ 4

Στην τετράδα το πρώτο ζευγάρι ήταν μεταξύ του ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ και του Χρίστου Λοΐζου. Ο τελευταίος είχε ήδη κάνει την υπέρβαση φέτος και έφτασε μετά από εξαιρετική απόδοση στα ημιτελικά και μια θέση στο βάθρο διαφαινόταν στον ορίζοντα.

Απέναντι του ο έμπειρος ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ που μετά τις προηγούμενες ατυχίες είχε στόχο επίσης το βάθρο και γιατί όχι ακόμα και αυτή τη νίκη.

Και οι δυο πίεσαν στο όριο όμως εκατέρωθεν υπέπεσαν σε λάθη τα οποία έφεραν το one more time. Στην επαναληπτική μάχη ο ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ κέρδισε και τις δυο φορές 7-3 και πέρασε στον τελικό.

Το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών ήταν οι Σίμος Τίκκης και Ευτύχιος Χριστοδούλου. Ο Τίκκης αναδείχθηκε νικητής και στις δυο μονομαχίες με 10-0 όπου και έτσι θα διεκδικούσε τη νίκη στον τελικό απέναντι στον ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ.

Ο μικρός τελικός μεταξύ του Χριστοδούλου και του Λοΐζου δεν έγινε καθώς ο Λοΐζου αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Έτσι ο Χριστοδούλου πήρε το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία PROολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τρίτη θέση.

Την ίδια τύχη είχε και ο τελικός καθώς ο Δημητράκης Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ) είχε επίσης μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί.

Νικητής για πρώτη φορά στην PRO αναδείχθηκε ο Σίμος Τίκκης, ο οποίος με αυτό το αποτέλεσμα πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία.

«Αυτή η νίκη θεωρώ ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Κάλυψα την διαφορά και πέρασα πρώτος στην βαθμολογία  Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος είχαμε αρκετές ατυχίες,‘όμως σήμερα το αυτοκίνητο δούλεψε χωρίς προβλήματα αλλά και από δικής μου πλευράς οδήγησα πολύ καλά. Πλέον ο επόμενος αγώνας πιθανότατα θα είναι στις Σέρρες όπου θα επιδιώξω να έχω καλύτερη παρουσία από την προηγούμενη φορά που συμμετείχα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την ANYMASTER που είναι και ο μεγάλος μου χορηγός, InterStellar Group, SHOCKS LAB, VPRacing Fuels, AS Garage, EPI WHELL ALINGMENT όπως επίσης τους μηχανικούς και την οικογένεια μου».

Ο Χριστοφή έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της δεύτερης θέσης καθώς δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη μετά το πρόβλημα στο αγωνιστικό.

Η γενική κατάταξη μέχρι τους πρώτους 10 στην κατηγορία PROδιαμορφώθηκε ως εξής.

  1. Σίμος Τίκκης 635
  2. Σέργιος Γρηγορίου 552
  3. Δημητράκης Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ) 508
  4. Πάμπος Χαραλάμπους 432
  5. Χρίστος Λοΐζου 428
  6. Ανδρέας Ανδρέου (WAX) 426
  7. Κυριάκος Μάριου (ΤΣΟΔΑΣ) 423
  8. Κώστας Κωνσταντίνου (ΣΠΑΡΣΗΣ) 422
  9. Πάμπος Νικολάου 411
  10. Ευτύχιος Χριστοδούλου 389

Με το τέλος του πέμπτου αγώνα σχηματίστηκε και η πεντάδα που εκτός απροόπτου θα αποτελέσει την Εθνική Drift  που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στις Σέρρες τον Οκτώβριο.

Από την κατηγορία PRO θα αγωνιστούν οι Σίμος Τίκκης, Σέγριος Γρηγορίου, Δημητράκης Χριστοφή, Πάμπος Χαραλάμπους και Χρίστος Λοΐζου και από την κατηγορία SEMIPRO θα αγωνιστεί ο Χρίστος Πέτρου.

Για περισσότερες φωτογραφίες

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=powerdriftclubcy&set=a.791857192943156