Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift – 5ος Αγώνας: Διπλούς βαθμούς κυνηγούν οι οδηγοί την Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ο τρίτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης. Αγώνας που διοργανώνει το Power Drift Club στην πίστα Achna Speedway και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η Κυριακάτικη συνάντηση θα έχει διπλή βαθμολογία και η δράση αρχίζει στις 09:30 με δοκιμαστικά περάσματα, ενώ στις 11:00 θα αρχίσουν τα βαθμολογημένα όπου θα αναδείξουν τα ζευγάρια για τα twin battles. Στις 14:00 θα γίνει το καθιερωμένο paradeμπροστά από το κοινό και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα των κατηγοριών PRO και SEMIPRO.

Χώρος επιλογής για πρώτη φορά μετά τον πρώτο αγώνα η γνωστή “Kuma” όπου αυτή τη φορά η μέση ωριαία ταχύτητα αυξάνετε όπως επίσης και το θέαμα.

Σε τέσσερις αγώνες μετρούμε ήδη τρείς διαφορετικούς νικητές στην κατηγορία PRO και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική. Στην πρώτη θέση με 402 βαθμούς βρίσκουμε τον περσινό πρωταθλητή Σέργιο Γρηγορίου, ακολουθούμενος από τον Σίμο Τίκκη με 375 βαθμούς, ο οποίος αν και δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά της νίκης βρίσκεται σε απόσταση βολής από την πρωτιά με το δίδυμο αυτό να θέλει διακαώς τη νίκη στην προσπάθεια τους για τον τίτλο. Πενήντα ένα βαθμούς πιο πίσω είναι ο Ανδρέας Αντρέου Wax (ένας από τους τρείς φετινούς νικητές), ενώ τέταρτος με 319 βαθμούς είναι ο Κυριάκος Μάριου Τσόδας, ο οποίος θέλει να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα και θα επιδιώξει ένα πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα.  Στην επόμενη θέση με 311 βαθμούς βρίσκουμε τον πάντα εντυπωσιακό Πάμπο Νικολάου.

Ανταγωνιστικοί οδηγοί οι οποίοι έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν τη νίκη είναι οι Δημητράκης Χριστοφή «Takamura», Πάμπος Χαραλάμπους (νικητής του προηγούμενου αγώνα, Κώστας Κωνσταντίνου «Σπαρσής» και Δαυίδ Δαυίδ.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς οι οποίοι στην καλή τους μέρα μπορούν να πετύχουν το δυνατά αποτελέσματα όπως οι Χρίστος Λοίζου, Αλέκος Χάσικος, Πόλυς Κωνσταντίνου, Βασίλης Χριστοφόρου, Δώρος Φραντζέσκου, Χριστόφορος Κωνσταντίνου και Ευτύχιος Χριστοδούλου.

Εκτός από τους πιο πάνω υπάρχουν και άλλοι εντυπωσιακοί οδηγοί οι οποίοι θα κυνηγήσουν την διάκριση με όλες τους τις δυνάμεις όπως οι Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Παναγιώτης Νικολάου, Παναγιώτης Μιχαήλ, ο Νικόλας Νικόλα «Πατάκ», ο Νεόφυτος Φυκάρδου, Stefan Sorin και Γιώργος Τσιελεπής.

Στη κατηγορία Semi Pro όλα είναι ρευστά με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Γιάννο Μιχαήλ νιώθει την ανάσα του δεύτερου στην βαθμολογία Κυριάκου Αριστείδου, ο οποίος απέχει 28 βαθμούς και θα επιδιώξει να ανατρέψει τα δεδομένα απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο.

Πέραν από τους δυο, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην κατηγορία είναι οι Χρίστος Πέτρου, Σάββας Σπύρου, Σάββας Ιωάννου, Αντώνης Νικολάου, Χρίστος Κούτα και Πέτρος Χατζήκος, οι οποίοι έχουν στόχο το βάθρο και γιατί όχι να διεκδικήσουν ακόμα και τη νίκη. Οι νεοφερμένοι David Bell και ο νεαρός Γιώργος Τζιαπούρας θα δοκιμάσουν δυνάμεις απέναντι σε οδηγούς με περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην SEMI PRO.

Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδίδεται ζωντανά από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 στο κανάλι Cytavision Sports 4HD και Cytavisiongo.