Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2023 – 4ος γύρος: Πάμπος Χαραλάμπους και Γιάννος Μιχαήλ οι νικητές

Έντονες συγκινήσεις πρόσφερε ο τέταρτος γύρους του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, που διεξήχθη το Σάββατο 8 Ιουλίου στην πίστα Ahna Speedway και ήταν ο δεύτερος νυκτερινός του προγράμματος.

Για ακόμα μια φορά έγιναν ανατροπές σε ένα πρωτάθλημα που όπως εξελίσσετε δεν υπάρχουν φαβορί, καθώς σε τέσσερις αγώνες μετρούμε τρείς διαφορετικούς νικητές με δυο αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η χρονιά.

Στον τέταρτο αγώνα η “παλιά φρουρά” ήταν αυτή που κυριάρχησε, με τον Πάμπο Χαραλάμπους να αντιμετωπίζει στον τελικό της κατηγορίας PRO τον Δώρο Φραντζέσκου, φέρνοντας θύμισες από το πρόσφατο παρελθόν των δυο αυτών σπουδαίων οδηγών αλλά και πρωταθλητών.

Νικητής για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2019 αναδείχθηκε ο Πάμπος Χαραλάμπους, ο οποίος στο μπάκετ του Ε92 δείχνει να έχει βρει την αξιοπιστία αλλά και την σταθερότητα στους αγώνες, γεγονός που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Γιάννος Μιχαήλ είχε την αξιοπιστία στο SILVIA S13 με το μέρος του αυτή τη φορά και κατάφερε να επικρατήσει και να πιάσει ξανά κορυφή, ενώ ένας οδηγός που εξέπληξε ευχάριστα με την συνολική του απόδοση στον αγώνα ήταν ο Αντώνης Νικολάου με το BMW E36, ο οποίος κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Γιώργος Τζιπούρας

Στην SEMI PRO έτρεξαν για πρώτη φορά δυο νέοι οδηγοί, οι David Bell και ο Γιώργος Τζιαπούρας, τους οποίους η πρώτη εμφάνιση μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ καλή, ειδικότερα του Τζιαπούρα, ο οποίος είναι μόλις 13 ετών.

Στο αγωνιστικό μέρος και τα μονά βαθμολογημένα της κατηγορίας SEM PRO, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Χρίστος Πέτρου με BMW E46. Ο Πέτρου είχε την καλύτερη του βαθμολογία στην πρώτη προσπάθεια και μάζεψε 74.5 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 98km.

Πολύ δυνατός παρουσιάστηκε ο Σάββας Ιωάννου με το BMW E46, ο οποίος είχε ίδια βαθμολογία με τον Πέτρου (74.5) και ταχύτητα εισόδου 106km, έμεινε όμως δεύτερος καθώς την πήρε στην δεύτερη του προσπάθεια.

Τρίτος πλασαρίστηκε ο Ηλίας Γρύλλης με το BMW E30, μαζεύοντας 74 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 104km στην πρώτη προσπάθεια, ενώ στην δεύτερη δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί.

Ο Σάββας Σπύρου με BMW E36 M3 ολοκλήρωσε την διαδικασία των μονών βαθμολογημένων στην τέταρτη θέση όπου στην δεύτερη προσπάθεια πήρε 73.25 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 100km.

Στο ντεμπούτο του ο David Bell κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση με το Sylvia S15 με καλύτερη βαθμολογία τους 73 βαθμούς στην πρώτη προσπάθεια, έχοντας 96km ταχύτητα εισόδου.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Παύλος Σαμαράς με BMW E30. Ο νεαρός είχε για καλύτερη βαθμολογία τους 72.25 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 93km στην δεύτερη του προσπάθεια.

Στην κατηγορία PRO ο Δημητράκης Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ) άρχισε με 1000 τον αγώνα με τις προθέσεις του να είναι ξεκάθαρες. Το 85.5 στην πρώτη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 110km δεν μπόρεσε να κερδίσει κανείς και έτσι ο έμπειρος οδηγός πήρε την πρώτη θέση.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους βρίσκει σιγά σιγά το παλιό καλό εαυτό του και αρχίζει να γίνετε ανταγωνιστικός. Επιβεβαίωση στον αγώνα ήταν αρχικά η δεύτερη θέση στα μονά βαθμολογημένα όπου πέτυχε μια βαθμολογία της τάξης των 84.25 βαθμών στην δεύτερη του προσπάθεια, με ταχύτητα εισόδου 109km.

Ο περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου ήταν τρίτος, με καλύτερη βαθμολογία τους 83.75 βαθμούς στην δεύτερη προσπάθεια και ταχύτητα εισόδου 115km, η οποία ήταν και η ψηλότερη της ημέρας.

Μετά από αρκετό καιρό αποχή, ο Δώρος Φραντζεσκου βρίσκει την φόρμα του με το BMW E30. Καλύτερη του βαθμολογία ήταν οι 83.5 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου τα 110km στην δεύτερη προσπάθεια, η οποία τον έφερε στην τέταρτη θέση.

Πέμπτος ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας). Έχοντας μόνο μια βαθμολογημένη προσπάθεια, την πρώτη, ο Μάριου με το Silvia S13 πέτυχε 81.75 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 111km.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Πάμπος Νικολάου με Silvia S15. Καλύτερη επίδοση αλλά και βαθμολογία ήταν στην δεύτερη προσπάθεια όπου μάζεψε 79.5 βαθμούς με 110km είσοδο.

Η διαδικασία των μονών βαθμολογημένων ανέδειξε και τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες, οι οποίες αναμφίβολα προσφέρουν πάντα συγκινήσεις, με πολλές ανατροπές να είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη.

SEMI PRO

Η αρχή έγινε όπως πάντα με την κατηγορία SEMI PRO. Το twinμεταξύ του Πέτρου Χατζίκου και του Αντώνη Νικολάου έγειρε την πλάστιγγα από την πρώτη μάχη στον Νικολάου, ο οποίος προηγήθηκε με 0-10.

Στην επανάληψη ο Νικολάου επιβλήθηκε ξανά με 4-6 περνώντας στους 8.

Σε ένα ενδιαφέρον διπλό τέθηκαν αντιμέτωποι οι Χρίστος Κούτα και Γιάννος Μιχαήλ. Ο τελευταίος ήθελε ένα αποτέλεσμα δυνατό μετά το κάζο του προηγούμενου αγώνα και όντας καλύτερος από τον αντίπαλο του κέρδισε και τις δυο μάχες με 4-6 και 0-10.

Ο Παύλος Σαμαράς είχε για αντίπαλο τον Κυριάκο Αριστείδου, ο οποίος πριν από τον αγώνα ήταν πρώτος στην βαθμολογία.

Ο Σαμαράς κέρδισε την πρώτη μάχη με 6.5/3.5 όμως στην επανάληψη ένα μηχανικό πρόβλημα έδωσε στον Αριστείδου το 0-10 και το εισιτήριο για τους 8.

ΤΟΡ 8

Ο Χρίστος Πέτρου αντιμετώπισε τον Αντώνη Νικολάου. Ερχόμενος με φόρα από τη νίκη του στα μονά βαθμολογημένα πήρε την πρώτη μάχη με 6.5/3.5. Η απάντηση από Νικολάου ήρθε στην δεύτερη μάχη όπου κέρδισε με 3-7 περνώντας με ανατροπή στους 4.

Ο Σάββας Σπύρου αντιμετώπισε τον πρωτάρη στην διοργάνωση David Bell και επικράτησε εύκολα κερδίζοντας και τις δυο μάχες με 10-0.

Ο Σάββας Ιωάννου όσο προχωρούσε ο αγώνας γινόταν περισσότερο ανταγωνιστικός. Αντίπαλος του ήταν ο Γιάννος Μιχαήλ και οι δυο συνέθεσαν ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι.

Στην πρώτη διπλή μονομαχία υπήρξε η απόλυτη ισορροπία και όλα κρίθηκαν στο one more time. Εκεί ο Γιάννος Μιχαήλ κατάφερε να επιβληθεί, με τον Ιωάννου να μην μπορεί να αντιδράσει αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη του αυτοκινήτου.

Στο τελευταίο διπλό των 8 ο Κυριάκος Αριστείδου αντιμετώπισε τον Ηλία Γρύλλη. Ο Γρύλλης με το 0-10 υπέρ του στην πρώτη μάχη έγινε το φαβορί της αναμέτρησης και επισφράγισε την πρόκριση με το 3-7 στην δεύτερη.

ΤΟΡ 4

Στο ΤΟΡ 4 ο Αντώνης Νικολάου αντιμετώπισε τον Σάββα Σπύρου. Ο Νικολάου είχε τετακέ στην πρώτη μάχη όμως οι κριτές έδωσαν 10-0 υπέρ του, θεωρώντας ότι ο Σπύρου έκανε lift off.

Θεωρώντας την απόφαση άδικη, ο Σπύρου επέλεξε να μην τρέξει στην δεύτερη μάχη και έτσι ο Νικολάου πέρασε στον τελικό.

Στον δεύτερο ημιτελικό ο Γιάννος Μιχαήλ επιβλήθηκε με 10-0 και 10-0 του Ηλία Γρύλλη και έτσι έκλεισε θέση στον τελικό.

Ο μικρός τελικός μεταξύ του Ηλία Γρύλλη και του Σάββα Σπύρου δεν διεξήχθη και έτσι ο Γρύλλης πήρε την τρίτη θέση στον αγώνα.

Ο τελικός μεταξύ του Αντώνη Νικολάου και του Γιάννου Μιχαήλ ήταν πραγματική διαφήμιση του Drift. Και οι δυο τα έδωσαν όλα για να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από δυο πολύ σκληρές μάχες.

Η πρώτη εκ των δυο έφερε την απόλυτη ισορροπία, καθώς οι δυο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 5-5.

Στην δεύτερη ο Γιάννος Μιχαήλ ήταν καλύτερος και με το 3-7 έφυγε νικητής από τον τέταρτο αγώνα, με τον Αντώνη Νικολάου να συμβιβάζετε τελικά με την δεύτερη θέση.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Γιάννου Μιχαήλ σε τέσσερις αγώνες η οποία τον έφερε ξανά πρώτο στην βαθμολογία με 449 βαθμούς.

Ο Κυριάκος Αριστείδου οπισθοχώρησε στην δεύτερη θέση με 421 βαθμούς, ενώ τρίτος με 372 είναι ο Χρίστος Πέτρου.

Στην τέταρτη θέση με 346 βαθμούς είναι ο Σάββας Σπύρου, πέμπτος βρίσκετε ο Σάββας Ιωάννου με 345 και έκτος ο Αντώνης Νικολάου με 335.

Στην έβδομη θέση είναι ο Χρίστος Κούτα με 315 βαθμούς, όγδοος ο Ηλίας Γρύλλης με 198, ένατος ο Πέτρος Χατζίκος με 150 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Παύλος Σαμαράς.

PRO / TWIN BATTLES

TOP 32

Ενδιαφέρον μάχες έγιναν ακόμα μια φορά στην κατηγορία PROεκεί όπου δυο παλιοί γνώριμοι βρέθηκαν αντιμέτωποι σε τελικό, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει.

Το πρώτο ζευγάρι στους 32 ήταν ο Παναγιώτης Μιχαήλ με αντίπαλο τον Αλέκο Χάσικο. Ο τελευταίος πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την πρώτη μάχη αφού κέρδισε με 0-10. Στην δεύτερη κέρδισε ξανά με 3-7 περνώντας στους 16.

Ο Ανδρέας Παππούτας τέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναγιώτη Νικολάου (Sapporo). Και οι δυο έκαναν λάθη κερδίζοντας έκαστος με 10-0 και 0-10 και όπως ήταν φυσιολογικό η μάχη θα κρινόταν μετά απο one more time.

Ο Παππούτας στην πρώτη επαναληπτική μάχη πήρε προβάδισμα 8-2 και με την ισοπαλία 5-5 στην δεύτερη πέρασε στους 16.

Το twin μεταξύ του Stefan Sorin και του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου ανέδειξε νικητή τον Χριστοφόρου, ο οποίος κέρδισε με 0-10 την πρώτη μάχη, ενώ στην δεύτερη και οι δυο πήραν 0, αποτέλεσμα που έφερε τον Χριστοφόρου στους 16.

Το τελευταίο διπλό στους 32 ήταν μεταξύ του Βασίλη Χριστοφόρου και του Πόλυ Κωνσταντίνου. Και οι δυο μονομαχίες ήταν κλειστές αφού και οι δυο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Καλύτερος ο Βασίλης Χριστοφόρου, κέρδισε με 6.5/3.5 και 7-3 περνώντας στους 16.

ΤΟΡ 16

Ο Τάκης (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ) απέναντι στον Αλέκο Χάσικο ήταν το θεωρητικό φαβορί όντας και νικητής στα μονά βαθμολογημένα.

Παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχε στον αγώνα, ο Αλέκος Χάσικος ήταν τελικά ανυπέρβλητο εμπόδιο καθώς κέρδισε την πρώτη μάχη με 10-0 και έβλεπε οκτάδα.

Το 5-5 της δεύτερης μάχης έδωσε το εισιτήριο της επόμενης φάσης στον Χάσικο και ένα από τα φαβορί για βάθρο έμεινε νωρίς εκτός.

Νικητής στον προηγούμενο αγώνα, ο Ανδρέας Ανδρέου (WAX) έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του David David, ο οποίος σε κάθε αγώνα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Ο Ανδρέου κατάφερε να προηγηθεί με 8-2 στο πρώτο twin και κλείδωσε την πρόκριση για την επόμενη φάση κερδίζοντας και το δεύτερο twin με 10-0.

Ο Δώρος Φραντζέσκου με κάθε διέλευση έδειχνε και πιο δυνατός. Αντίπαλος του στους 16 ήταν ο Ανδρέας Παππούτας τον οποίο κέρδισε εύκολα με 10-0 και στις δυο μάχες.

Ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) αντιμετώπισε τον Σίμο Τίκκη, ο οποίος είχε πρόβλημα με το δικό του αγωνιστικό και έτρεχε με αυτό του Σάββα Ιωάννου.

Οι επιλογές του αναμφίβολα ήταν περιορισμένες και απέναντι σε ένα πολύ δυνατό Κυριάκο Μάριου ήταν σχεδόν αδύνατον να διεκδικήσει αποτέλεσμα, κάτι που επαληθεύτηκε αφού ο Τσόδας κέρδισε και τις δυο μάχες με 10-0, με τον Τίκκη να μην μπορεί να αντιδράσει έχοντας σπασμένο άξονα.

Το twin μεταξύ του Πάμπου Χαραλάμπους και του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου είχε φαβορί και αυτός ήταν ο οδηγός του Ε92.

Ο Χαραλάμπους επιβεβαίωσε τα προγνωστικά καθώς κέρδισε και τις δυο φορές, αρχικά με 9-1 και μετά με 7-3.

Σούπερ έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η επικράτηση του Χρίστου Λοΐζου με αντίπαλο τον Κώστα Κωνσταντίνου (Σπαρσή).

Ο Λοΐζου στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία PRO κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά στους οκτώ αποκλείοντας ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, γεγονός που δείχνει ότι ο οδηγός του SilviaS13 άρχισε να ανεβάζει στροφές έχοντας τα φόντα για περεταίρω καλύτερα αποτελέσματα.

Η πρόκριση μάλιστα ήρθε με ανατροπή καθώς στην πρώτη μάχη έχασε με 7-3 όμως στην δεύτερη έκανε την ανατροπή και πέρασε κερδίζοντας 2-8.

Σέργιος Γρηγορίου και Βασίλης Χριστοφόρου ήταν ακόμα ένα ζευγάρι που διεκδίκησε πρόκριση στους 16. Έχοντας θέματα και οι δυο με τα αγωνιστικά τους, η νίκη/πρόκριση πήγε στον Γρηγορίου όπου κέρδισε και τις δυο μάχες με 10-0.

Ο Πάμπος Νικολάου αντιμετώπισε τον μαχητικό Ευτύχιο Χριστοδούλου και δυσκολεύτηκε πολύ. Η πρώτη μάχη ήταν 5.5-4.5 υπέρ του Νικολάου ενώ στην δεύτερη και οι δυο έκαναν λάθη με αποτέλεσμα να πάρουν μηδέν. Έτσι ο Νικολάου πέρασε στην επόμενη φάση με βλέψεις πλέον για βάθρο.

ΤΟΡ 8

Στους οκτώ ο Αλέκος Χάσικος αντιμετώπισε τον Ανδρέα Ανδρέου (WAX). Ο τελευταίος κέρδισε την πρώτη μάχη με 10-0 όμως ο Χάσικος αντέδρασε στην δεύτερη και κέρδισε με 6-4, αποτέλεσμα όμως που δεν έφερε την ανατροπή και έδωσε την πρόκριση στον WAX.

Αμφίρροπη ήταν η αναμέτρηση μεταξύ του Δώρου Φραντζέσκου και του Κυριάκου Μάριου, καθώς και οι δυο είχαν τα φόντα για να προκριθούν.

Ο Φραντζέσκου πήρε σαφές προβάδισμα με 10-0 στην πρώτη μάχη και παρά το γεγονός ότι έχασε στην δεύτερη με 4-6 εντούτοις πήρε το εισιτήριο για τους 4.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους έλαβε σοβαρά τον αποκλεισμό του Σπαρσή από τον Χρίστο Λοΐζου και δεν είχε την ίδια τύχη. Αντιθέτως, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λοΐζου και κέρδισε και τα δυο twin με 7-3 και 10-0.

Το τελευταίο twin στους 16 ήταν μεταξύ του Πάμπου Νικολάου και του Σέργιου Γρηγορίου. Ο τελευταίος είχε θέματα με τα ημιαξόνια του Ε46 και δεν πρόλαβε να τρέξει στην πρώτη μάχη με τον Νικολάου να παίρνει 10-0 πλεονέκτημα.

Στην δεύτερη μάχη παρά το 5-5 ο Νικολάου ήταν αυτός που προκρίθηκε στην τετράδα και πλέον όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοικτά.

ΤΟΡ 4

Με τέσσερις οδηγούς να έχουν τις ίδιες πιθανότητες νίκης, η τετράδα επεφύλασσε έντονες συγκινήσεις στους θεατές που για ακόμα μια φορά γέμισαν τις κερκίδες της Achna Speedway.

Ανδρέας Ανδρέου (WAX) και Δώρος Φραντζέσκου τα έδωσαν όλα με φόντο μια θέση στον τελικό. Ο Φραντζέσκου για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ήταν με το ένα πόδι σε τελικό καθώς κέρδισε το πρώτο twin με 0-10.

Στο δεύτερο ο Ανδρέου προσπάθησε να γυρίσει το αποτέλεσμα, όμως το 5.5-4.5 δεν ήταν αρκετό και έτσι ο Φραντζέσκου πήγε στον μεγάλο τελικό.

Πιο εύκολα από ότι και ο ίδιος θα περίμενε πέρασε στον τελικό. Ο λόγος για τον Πάμπο Χαραλάμπους, ο οποίος πήρε εύκολη πρόκριση καθώς ο Νικολάου δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος με το αγωνιστικό.

Ο Νικολάου δεν αγωνίστηκε ούτε στον μικρό τελικό και έτσι η τρίτη θέση πήγε στον Ανδρέα Ανδρέου.

Ο μεγάλος τελικός μεταξύ του Δώρου Φραντζέσκου και του Πάμπου Χαραλάμπους κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, όπως αρμόζει άλλωστε σε δυο πολύ μεγάλους οδηγούς.

Στην πρώτη μάχη οι δυο ήταν ισόπαλοι 5-5 όμως στην δεύτερη ο Χαραλάμπους ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και κέρδισε με 4-6, αποτέλεσμα που του έδωσε την πρώτη θέση στον αγώνα.

Με το τέλος και του τέταρτου αγώνα ο Σέργιος Γρηγορίου εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα με 402 βαθμούς.

Ο Σίμος Τίκκης μετά και την ατυχία του οπισθοχώρησε δεύτερος με 375 βαθμούς, ενώ τρίτος είναι ο Ανδρέας Ανδρέου (WAX) με 324.

Τέταρτος βρίσκεται ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) με 319, πέμπτος ο Πάμπος Νικολάου με 311 και έκτος ο Δημητράκης Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ) me 286.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους μετά και τη νίκη του ανέβηκε έβδομος με 284, όγδοος είναι ο Κώστα Κωνσταντίνου (Σπαρσής), ένατος ο David David με 271 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Χρίστος Λοΐζου με 246.

Δηλώσεις νικητών

Πάμπος Χαραλάμπους (PRO)

«Από τον καιρό που έχω να κερδίσω νοιώθω λες και είναι η πρώτη φορά. Ελπίζω με τη βοήθεια του θεού να συνεχίσουμε έτσι και να έρθουν περισσότερες νίκες στο μέλλον».

Γιάννος Μιχαήλ (SEMI PRO)

«Ο αγώνας σήμερα ήταν πολύ ωραίος. Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που γεμίζει πάντα τις κερκίδες είτε είναι βραδύ, είτε είναι μέρα, είτε έχει κρύο είτε έχει ζέστη. Είναι πάντα εκεί για να μας δει και να μας υποστηρίξει, να δει τι μπορούμε να κάνουμε γιατί και το Drift είναι αθλητισμός.

Σήμερα το αυτοκίνητο ευτυχώς δεν μας πρόδωσε και μετά από πολλές δυσκολίες και αλλαγή τριών κορώνων στο αγωνιστικό να τρέξουμε στον αγώνα και να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν το πρωτείο και έτσι είμαστε ξανά πρώτοι στο πρωτάθλημα».

Ο πέμπτος αγώνας είναι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Το διήμερο 9-10 Σεπτεμβρίου η δράση μεταφέρετε στην Kuma, σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.