Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift – 2ος Αγώνας: Σούπερ “ΈΛΑ ΚΟΚΟ”!!

Στην πίστα Achna Speedway ήταν προγραμματισμένο αυτό το Σαββατοκύριακο να διεξαχθούν δυο ξεχωριστοί αγώνες για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift. Ο πρώτος εκ των δύο και δεύτερος στο αγωνιστικό ημερολόγιο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με μεγάλο νικητή τον περσινό πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου “ΕΛΑ ΚΟΚΟ”.

Ο νέος σχεδιασμός της διαδρομής ανάγκασε τους διαγωνιζόμενους να κινούνται σε μεγάλες γωνίες οι οποίες συνδυάζονταν με πολύ υψηλή ταχύτητα, με το βαθμό δυσκολίας να ανεβαίνει κατακόρυφα αφού όπως φάνηκε αρκετοί ήταν αυτοί που δυσκολεύτηκαν.

 

Η μέρα ξεκίνησε με το πρωινό ζέσταμα ενώ ακολούθως οι πρωταγωνιστές μπήκαν στη διαδικασία των μονών βαθμολογημένων. Ο περσινός πρωταθλητής ΕΛΑ ΚΟΚΟ είχε πραγματικά άγριες διαθέσεις και με περάσματα ακριβείας πέτυχε την ψηλότερη βαθμολογία (86), η οποία σημειωτέων ήταν ακριβώς η ίδια και στα δυο περάσματα.

Πολύ κοντά (βαθμολογικά) στον ΕΛΑ ΚΟΚΟ βρέθηκε ο θεαματικός Νικόλας Νικόλα Πατάκ ο οποίος είχε 84 βαθμούς, ενώ τρίτος σε αυτή τη διαδικασία ήταν ο Κυριάκος Μάριου Τσόδας ο οποίος απέκτησε μια σταθερότητα η οποία του επιφέρει συνήθως αρκετά καλά αποτελέσματα.

Όσον αφορά την κατηγορία Semipro, σε αυτή στα μονά βαθμολογημένα ξεχώρισε ο Ανδρέας Νέστωρας ο οποίος βαθμολογήθηκε με 83,5. Δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία πέτυχε ο Πόλυς Κωνσταντίνου 73,5 ενώ τρίτος ήταν ο νεαρός Παύλος Σαμαράς με 76.

Ακολούθησαν τα διπλά περάσματα τα οποία πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού. Η πολύ καλή μέρα του ΕΛΑ ΚΟΚΟ είχε συνέχεια μετά το πρωινό και σε αυτό συνέτεινε και η άψογη λειτουργία του καινούργιου BMW 1. Απέκλεισε στους 16 τον Στέλιο Ζαχαρία ενώ στους 8 άφησε εκτός τον Πάμπο Χαραλάμπους ο οποίος έτρεχε με δανεικό αυτοκίνητο. Στους 4 ο περσινός πρωταθλητής Pro αντιμετώπισε τον περσινό πρωταθλητή της Semi Pro, Βασίλη Χριστοφόρου, τον οποίο επίσης απέκλεισε και έτσι πέρασε στο μεγάλο τελικό.

Εκεί αντιμετώπισε τον ανεβασμένο Sergio Γρηγορίου ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε κατά σειρά τους Νεόφυτο Φικάρδου,  Γιώργο Τσιελεπή και Νικόλα Νικόλα Πατάκ.

Στον τελικό φάνηκε η ανωτερότητα του περσινού πρωταθλητή, γεγονός που του χάρισε την πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν. Ο ΕΛΑ ΚΟΚΟ ο οποίος αναμφίβολα έθελξε με τη σημερινή απόδοση, συγκαταλέγεται και στον αυριανό αγώνα ανάμεσα στα φαβορί και αν επαναληφθεί και αύριο η σημερινή του απόδοση τότε δύσκολα θα χάσει. Τον μικρό τελικό ανάμεσα στον Βασίλη Χριστοφόρου και το Νικόλα Νικόλα Πατάκ κέρδισε ο νεαρός Βασίλης Χριστοφόρου, ο οποίος στο δεύτερο του αγώνα στην κατηγορία Pro έδειξε σαφές σημάδια βελτίωσης και μεγάλη ωριμότητα απέναντι σε πιο έμπειρους αντιπάλους.

Στην κατηγορία Semi Pro είχαμε αλλαγή ρόλων όσον αφορά το νικητή. Αυτή τη φορά αυτός που κέρδισε ήταν ο Πόλυς Κωνσταντίνου. Αρχικά απέκλεισε το Νέαρχο Κωνσταντίνου στους 4 και στον τελικό κέρδισε τον Ανδρέα Νέστωρα, νικητή του πρώτου αγώνα.

Οι Νέαρχος Σοφοκλέους και Χριστόφορος Κωνσταντίνου αναμετρήθηκαν στο μικρό τελικό όπου νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνου.

Άτυχοι του αγώνα μπορούν να χαρακτηριστούν οι David David και Πάμπος Τσουρής οι οποίοι αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα και έμειναν εκτός νωρίς.

Η συνέχεια για το Παγκύπυριο Πρωτάθλημα Drift είναι αύριο Κυριακή με τον τρίτο αγώνα και πάλι στην Achna Speedway, όπου η διαδρομή θα έχει και πάλι νέα χάραξη.

Μιχάλης Κοντογιώργης