Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τime Attack 2022 – 2ος Γύρος: O Χρίστος Χ’’ Γεωργίου κέρδισε το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Time Attack

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Time Attack συνεχίστηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στην πίστα Achna Speedway. Διοργανωτής ήταν ο Time Attack Club και ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Χορηγόι του αγώνα η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS όπως και το School of Automotive Engineering.

Συνολικά 32 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή οι οποίοι εκτός από το χρονόμετρο στον αγώνα είχαν να αντιμετωπίσουν και δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία ήταν αρκετά ψηλή γεγονός που δυσκόλεψε όλους στην προσπάθεια τους να πετύχουν τον απόλυτο χρόνο.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Χρίστος Χ’’ Γεωργίου με Radical ήταν ο μεγάλος νικητής μετά που πέτυχε τον απόλυτο χρόνο της μέρας. Το 1:03.366 τον τοποθέτησε πρώτο ενώ άξιος αντίπαλος ήταν ο Λούκας Χριστοφόρου με Talex, ο οποίος περιορίστηκε όμως στη δεύτερη θέση καθώς ήταν 12 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός (1:03.378).

Ο νικητής της πρεμιέρας Μιχάλης Μυλωνάς (Mitsubishi Lancer Evo IX), συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη μετά που αγωνίστηκε στην πρώτη από τις δυο περιόδους καθώς στη δεύτερη αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Ο καλύτερος του χρόνος ήταν το (1:04.200).

Στις επιμέρους κατηγορίες, ο Μιχάλης Μυλωνάς, παρά το πρόβλημα που είχε, κατάφερε με τον χρόνο που σημείωσε στην πρώτη περίοδο να εξασφαλίσει τη νίκη, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση τους  Μιχάλη Μιχαήλ (Mazda RX7) και Ρένο Περικλέους Honda Civic).

Ο Χρίστος Χ’’ Γεωργίου πέραν του καλύτερου χρόνου της ημέρας κέρδισε και την κατηγορία RC BE, αφήνοντας δεύτερο και σε αυτή την περίπτωση τον Λούκα Χριστοφόρου.

Την κατηγορία RC E2 και πιο συγκεκριμένα την 2WD S κέρδισε ο Γιώργος Αρτεμίου με Honda Civic Turbo, με τον Κυριάκο Κουδούνια (Renault Clio)  να τερματίζει δεύτερος. Στην ίδια κατηγορία, την 4WD S κέρδισε Αργύρης Μπέλλου (Toyota CorollaTurbo), με τον Χάρη Περίκκο με το SKF Mitsubishi Lancer Evo VIII να μένει δεύτερος.

Ο Αβραάμ Αβραάμ με το Psaltis Autoparts Nissan Pulsar ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία RC E1. Ο Ιωάννης Καδής με Honda Civic που ήταν σε μεγάλη μάχη με τον Μιχάλη Θεοδοσίου, επίσης με Honda Civic, ολοκλήρωσε δεύτερος όντας 53 εκατοστά ταχύτερος από τον αντίπαλο του. Η Μαρία Χ’’ Γεωργίου με Honda Integra τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

 

Ο Μάριος Μαυρίδης με Honda Civic κέρδισε την κατηγορία RC S1 σε ένα αγώνα όπου έτρεξε μόνος καθώς ο Στέλιος Κυθρεώτης δεν αγωνίστηκε αφού το Psaltis Autoparts / SKF Honda Civic αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην προθέρμανση.

Νικητής στην κατηγορία Μ2 αναδείχθηκε Κωνσταντίνος Ιωάννου με Mitsubishi Lancer Evo VII. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκα οι Λούκας Καρεκλάς (Mitsubishi Lancer Evo VI) και Κωνσταντίνος Κάκας VW GOLF GTI), ενώ ο Ιωάννης Αυγουστή (Honda S200 Turbo) έμεινε τέταρτος.

Ο Mike Θεοδώρου ήταν ο νικητής στην κατηγορία S4 καθώς πίσω από το τιμόνι του BMW M4 ήταν μακράν ο ταχύτερος. Ο Ανδρέας Καφφάς με Subaru Impreza ολοκλήρωσε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Theo Pastou με Mercedes A45 AMG.  Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Κυριάκου (Mitsubishi Lancer Evo IX), πέμπτος ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου (Subaru Impreza STI) και έκτος ο Μάριος Σολωμού (BMW M4).

Τέλος, στην κατηγορία S3 αυτός που έφυγε νικητής από το δεύτερο αγώνα ήταν ο Χριστόφορος Χριστοφή (TOYOTA MRS). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάριος Αρτεμίου (Honda Civic) και τρίτος ο ολοκλήρωσε ο Χάρης Πετρίδης (Renault Clio RS). Ο Χρύσης Νικολάου (Mazda RX8) τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ο Γιώργος Μακεδόνας (Toyota Celica) και στην έκτη και έβδομη θέση τερμάτισαν οι Σταύρος Χαραλάμπους (AUDI TT) και Προκόπης Αλεξάνδρου (Mazda RX8) αντίστοιχα.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Time Attack είναι προγραμματισμένος στις 9 Οκτωβρίου.