Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2022: Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου η πρεμιέρα με το Larnaca Rally Sprint

Από την περιοχή Κόσιης την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου αρχίζει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας.

Στη συγκεκριμένη περιοχή κρίθηκε ο περσινός τίτλος και φέτος θα λάβει χώρα η πρεμιέρα του πρωταθλήματος σε μια διαφορετική διαδρομή μήκους 2.6 χιλιομέτρων. Οι αγώνες ταχύτητας ανέκαθεν είχαν τη δική τους ιδιαιτερότητα με το κοντράστ συναισθημάτων να κυριαρχεί αφού ο νικητής συνήθως κρίνεται στα κλάσματα του δευτερολέπτου.

Στον πρώτο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 27 οδηγοί, με τους περσινούς πρωταγωνιστές να είναι έτοιμοι να χαρίσουν επικές μάχες με στόχο τη νίκη και κατ’ επέκταση τον τίτλο.

Ο περσινός πρωταθλητής SHOCKS LAB Γιώργος Πολυκάρπου θα επιδιώξει ένα θετικό ξεκίνημα ούτως ώστε να μην μπλεχτεί σε περιπέτειες όπως την περσινή περίοδο όπου κατάφερε μετά από μια δύσκολη σεζόν έστω και δύσκολα να κατακτήσει τον τίτλο στο φινάλε.

Ο Πολυκάρπου άφησε στο γκαράζ το Mitsubishi Lancer EVO III με το οποίο κέρδισε τους δύο του τίτλους και στην πρεμιέρα τη θέση του παίρνει το EVO IX με το οποίο θα πορευτεί φέτος.

Ο Ηλίας Πιερή έφτασε πέρυσι μέχρι την πηγή αλλά δεν κατάφερε να ξεδιψάσει με τον τίτλο στη γενική. Κέρδισε όμως το πρωτάθλημα στην κατηγορία RCS2 και φέτος θα επιδιώξει να κάνει το βήμα παραπάνω αγωνιζόμενος με το Mitsubishi LancerEVO VI.

Με το Mitsubishi Lancer EVO III θα αγωνιστεί και φέτος στο πρωτάθλημα ο Ευαγόρας Κούλουρος. Ο Κούλουρος έδειξε ανταγωνιστικός κατά την περσινή περίοδο και είναι ένας οδηγός που σιγά σιγά ανεβάζει στροφές και θέλει να μπει σφήνα στους παραδοσιακούς νικητές των αγώνων, με την περσινή του πρώτη νίκη στο θεσμό να αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Ένας οδηγός που στη μέρα του μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε είναι ο Γιάννος Ιωαννίδης ο οποίος θα τρέξει στην πρεμιέρα με Mitsubishi Lancer EVO VII.

Με Mitsubishi Lancer EVO VII θα αγωνιστεί και ο Πέτρος Πέτρου ο οποίος θέλει να αφήσει πίσω του την περσινή χρονιά όπου είχε αρκετές ατυχίες και το καλύτερο γιατρικό είναι σαφώς η νίκη, στόχος ο οποίος είναι στα πλάνα και τις δυνατότητες του ταχύτατου οδηγού.

Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορία RC2, Σταύρος Αντωνίου, θα τεθεί αντιμέτωπος στον πρώτο αγώνα με τον αειθαλή Μάριο Παναγιώτου (Mitsubishi Lancer EVO IX) και τον πάντα θεαματικό Κυριάκο Ιωαννίδη (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει ο Μάριος Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO VII) με στόχο τη διάκριση στην κατηγορία RCS2. Στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστούν επίσης και οι Ιάκωβος Πενταράς (Mitsubishi Lancer EVO VI), Σταύρος Υπερμάχου (Mitsubishi Lancer EVO VII) και Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO VI), οι οποίοι καλοβλέπουν τη νίκη, ενώ οι υπόλοιπες συμμετοχές είναι οι Κώστας Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO VII), Τάσος Αναστασιάδης (Mitsubishi Lancer EVO VII) και Μάριος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer EVO VI), οι οποίοι θα επιδιώξουν ένα πλασάρισμα στα ψηλά στρώματα της κατηγορίας.

Στη δικίνητη κατηγορία, όπως επίσης και στην κατηγορία RC4, τα δυο Honda Civic των Παναγιώτη και Ανδρέα Ξενοφώντος και Μιχάλη Διομήδους θα διεκδικήσουν τη νίκη ενώ επιπρόσθετα την τριπλέτα  στην κατηγορία συμπληρώνει ο Μάριος Κυριάκου (Toyota Yaris) που θα ψάξει στην πρώτη του εμφάνιση ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία RCS1 και στην 2WD S, ο περσινός πρωταθλητής Μιχάλης Σοφοκλέους (VW GOLF GTI) έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως θα πρέπει να ξεπεράσει δύσκολα εμπόδια όπως ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου (Honda Civic), Σωκράτης Παπαναστασίου (Seat Ibiza) και Χάρης Ιωάννου (Renault Clio).

Ο Νικόλας Νικολαΐδης δοκιμάζει δυνάμεις απέναντι σε ψηλό ανταγωνισμό της κατηγορίας στο μπάκετ του VW GOLF GTI, ενώ στα ίδια μήκη κύματος κινείται και ο Κλείτος Διομήδους με Peugeot 306 GTI-6.

Στο Larnaca Rally Sprint θα αγωνιστεί και ο Δημήτρης Παρέλλης με το γνωστό Opel Corsa, ο οποίος συμμετέχει στην κατηγορία RCS3, ενώ δυο οδηγοί θα τρέξουν στην κατηγορία RCL2 με Mazda RX8. Πρόκειται για τους Νίκο Μαραγκό και Νεόφυτο Καρεκλά.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:45 με την αναγνωριστική διαδρομή, ακολουθεί η δοκιμαστική διαδρομή και οι δυο χρονομετρημένες διαδρομές. Ο τερματισμός είναι στις τρείς και η τελετή βράβευσης η οποία θα γένει στο χώρο του αγώνα είναι στις 4:30.