Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι 2022: Πρεμιέρα με Tiger Rally

Η πρεμιέρα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου πλησιάζει. Το διήμερο 12-13 Φεβρουαρίου η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού θα διοργανώσει τον εναρκτήριο αγώνα για το 2022 και φέτος ετοίμασε κάτι το διαφορετικό.

Το Tiger Rally αποτελείται από 8 ειδικές διαδρομές οι οποίες χωρίζονται σε δυο επαναλαμβανόμενες το Σάββατο και δυο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή, συνολικής απόστασης 90.20  αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το MyMall θα φιλοξενήσει για ακόμα μια φορά την εκκίνηση και τον τερματισμό του αγώνα, ενώ φέτος ο χώρος εξυπηρέτησης (service park) μεταφέρθηκε και θα είναι στον χώρο στάθμευσης της βιομηχανικής Λινόπετρας.

Το Σάββατο το πρώτο αυτοκίνητο θα φύγει από τη ράμπα εκκίνησης στις 10:30 με κατεύθυνση την πρώτη ειδική του αγώνα αλλά και της σεζόν, την DIAMANTIDES YACHTING LANIA, η οποίαξεκινά στις 11:13 και είναι μήκους 11.08 km.

Η δεύτερη ειδική του προγράμματος είναι η ANDREOU ENERGY LYSTOVOUNOS, μήκους 8.79 km και ώρα εκκίνησης στις 12:26.

Ακολουθεί η ενδιάμεση ανασυγκρότηση και οι δυο προαναφερθέντες ειδικές θα επαναληφθούν στις 14:29 και 15:42αντίστοιχα.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις ειδικές GOSHER ELECTRC APPLIANCES FOINI, μήκους 12.92 kmκαι ώρα έναρξης 9:43 και την PIKKIS WHEEL ALIGNMENT ALASSA, μήκους 12:31 km και ώρα έναρξης στις 10:46. Μετά την ανασυγκρότηση οι δυο ειδικές διαδρομές θα επαναληφθούν με ώρα εκκίνησης 13:14 για την GOSHER ELECTRC APPLIANCES FOINI και 14:17 για την PIKKIS WHEEL ALIGNMENT ALASSA.

Μετά το πέρας των ειδικών θα γίνει ο τερματισμός στο MyMall στις 4 το απόγευμα.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού στην φετινή έκδοση του Tiger Rallyετοίμασε κάτι διαφορετικό. Στην ειδική διαδρομή PIKKIS WHEEL ALIGNMENT ALASSA, η οποία είναι η μοναδική 100% ασφάλτινη διαδρομή του αγώνα, θα συμμετάσχουν μετά το πέρασμα των διαγωνιζόμενων πληρωμάτων και ιστορικά αγωνιστικά τα οποία έγραψαν τη δική τους ιστορία στους αγώνες ράλι. Αυτά τα αυτοκίνητα αναμένεται με τις διελεύσεις τους να φέρουν θύμισες άλλων δεκαετιών στους παλιούς φίλους του αθλήματος, αλλά και να δουν οι νέοι ιδίοις όμμασι τα αγωνιστικά που πρωταγωνιστούσαν στην δική τους εποχή όταν έτρεχαν για τους βαθμούς και τις διακρίσεις.

TIGER RALLY ITINERARY 2022