Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι: Ο Γαλαταριώτης ξέφυγε στη βαθμολογία-Πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Σε ένα διεθνή αγώνα οποιασδήποτε χώρας συμμετέχουν και τοπικά πληρώματα, καθώς ως συνήθως ο εκάστοτε αγώνας προσμετρά και στα τοπικά πρωταθλήματα. Η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση και κάθε χρόνο στο Cyprus Rally ή και σε άλλους διεθνής αγώνες που διοργανόνωνταν στο νησί μας έτρεχαν Κύπριοι οδηγοί. Κατά καιρούς ζήσαμε μεγάλες στιγμές με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά όπου ο Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου κατάφεραν να κερδίσουν και να γίνουν οι δέκατοι Κύπριοι που το καταφέρνουν.

Πέραν από το ERC και MERC όπου προσμετρούσε ο αγώνας, επίσης οι δυο μέρες προσμετρούσαν και σαν δυο ξεχωριστοί για το τοπικό πρωτάθλημα. Οι περσινοί πρωταθλητές Γαλαταριώτης-Ιωάννου ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα πρώτοι, τη δεύτερη στη δεύτερη θέση και έτσι με αυτό το αποτέλεσμα κλείδωσαν και μαθηματικά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Το Σάββατο ο πολύ καλός ρυθμός που είχε το πλήρωμα  της  Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου τους έφερε πρώτους στη γενική κατάταξη μεταξύ των Κυπριακών πληρωμάτων με διαφορά πέραν του ενός λεπτού από το δεύτερο πλήρωμα της Petrolina Racing Team Δημοσθένους-Λαό, οι οποίο με τη σειρά τους έκαναν ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση φέτος. Πολύ καλή απόδοση είχαν επίσης οι Ζήνωνος-Χριστοφή οι οποίοι επιβραβευτήκαν με την τρίτη θέση γενικής, ύστερα από ωραίες μάχες κυρίως με τους Πολυκάρπου-Σιάλο και Παντελή-Χριστοδούλου..

Οι Παντελή-Χριστοδούλου ολοκλήρωσαν στην τέταρτη θέση, με τους Πολυκάρπου-Σιάλο να τερματίζουν πέμπτοι μετά και τα προβλήματα που είχαν. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάββα-Παπαντρέου, Ποσείδιας-Δαμιανού, Κυριάκου-Αριστείδου, Γιάγκου-Κωνσταντίνου και Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου.

Πρώτο πλήρωμα στην κατηγορία RC S2 ήταν οι Παντελή-Θεοφάνους, με τους G.S.O- Φιλιππίδη και Οδυσσέως-Νέστωρος να συμπληρώνουν το βάθρο.

Στη δικίνητη κατηγορία οι περσινοί πρωταθλητές Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος ήταν το πλήρωμα που κέρδισε. Στη δεύτερη τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Τελεβάντος με συνοδηγό τον Τάκη Σταύρου και την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Dimi-Maria Morozova.

Τη δεύτερη μέρα οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου ξεκίνησαν δυνατά κερδίζοντας τις τέσσερις από τις εφτά ειδικές που αποτελούσαν το σκέλος. Η πέμτη ειδική της μέρας ακυρώθηκε από τους διοργανωτές και έτσι απέμεναν δυο για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Το τρίτο πλήρωμα της Petrolina Racing Team Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου μετά από πολύ καλή απόδοση κέρδισαν και τις δυο και σε συνδυασμό με τα δυο σκασμένα ελαστικά που είχαν οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά και να φύγουν νικητές.

Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου έμειναν δεύτεροι ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Δημοσθένους-Λαός. Ποσείδιας-Δαμιανού, Παντελή-Χριστοδούλου και Σάββα-Παπαντρέου τερμάτισαν στις θέσεις 4,5 και 6 αντίστοιχα.

Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου ξέφυγαν στη βαθμολογία με 49 βαθμούς από τους Δημοσθένους-Λαό και δυο αγώνες πριν από την ολοκλήρωση της χρονιάς είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητές Κύπρου.

Η βαθμολογία για τον Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι μετά απο πέντε αγώνες διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. Σίμος Γαλαταριώτης 118
  2. Χρίστος Δημοσθένους 69
  3. Κώστας Ζήνωνος 44
  4. Αλέξανδρος Τσουλόφτας 43
  5. Μιχάλης Ποσείδιας 42
  6. Πανίκος Πολυκάρπου 40
  7. Πέτρος Παντελή 30
  8. Σάββας Σάββα 26
  9. Σταύρος Αντωνίου 20
  10. Παναγιώτης Γιάγκου 16

Στην κατηγορία RC S2 οι Παντελή-Θεοφάνους σημείωσαν και δεύτερη νίκη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση ξανά τους G.S.O-Φιλιππίδη και τρίτους τους Οδυσσέως-Νέστωρος.

Στη δικήνητη κατηγορία οι Ζαχαρίας Μανώλη-Κώστας Ευριπήδου ήταν οι νικητές της δεύτερης μέρας. Δεύτεροι ολοκλήρωσαν οι Τελεβάντος-Σταύρου και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Χρίστος και Ανδρέας Μαννούρης.

Δυο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος και όπως φαίνεται και στη βαθμολογία τέσσερις οδηγοί θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση, καθώς ο τρίτος Κώστας Ζήνωνος από τον έκτο Πανίκο Πολυκάρπου χωρίζονται από τέσσερις βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Palm Trees Rally στις 15-16 Σεπτεμβρίου με διοργανωτή το Σωματείο Αυτοκινήτου Λάρνακας.

Σάτθης Ευίσταθου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου/Canben Ozpasa/Στάθης Ιακωβίδης