Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Κ.Σ.Α: 40ο Tour of Cyprus

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι, το φημισμένο Tour O fCyprus.

Τα 21 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή έχουν να αντιμετωπίσουν οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) συνολικής απόστασης 88,68 αγωνιστικών χιλιομέτρων με την εκκίνηση να είναι προγραμματισμένη το Σάββατο 17 Ιουνίου στο  Presse Café στην Σταυρού.

Στις 14:10 τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν προς την πρώτη ειδική διαδρομή της μέρας, τη μήκους 13,64 χιλιομέτρων ειδική του Κοτσιάτη, ενώ στις 14:41 μεταφέρονται στην μήκους 8,41 χιλιομέτρων δεύτερη ειδική διαδρομή του Μαρκί. Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος τα αγωνιστικά θα μεταβούν για ένα τριαντάλεπτο σέρβις στον χώρο στάθμευσης του Γ.Σ.Π. Ακολουθεί επανάληψη των ειδικών στις 16:44 και 17:21 αντίστοιχα. Με την ολοκλήρωση της μέρας τα αγωνιστικά θα μεταβούν στο χώρο ανασυγκρότησης.

Η Κυριακή, δεύτερη μέρα του αγώνα περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 44,58 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Αρχή στις 10:10 με την πρώτη ειδική Γέρι ενώ ακολουθεί στις 10:51 η ειδική διαδρομή Τσέρι. Στην συνέχεια μετά από ένα τριαντάλεπτο σέρβις οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 12:32 και 13:10 αντίστοιχα. Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος γύρω στις 15:00 και πάλι στο Presse Café στην Σταυρού.

Όσο αφορά τις συμμετοχές, οι νικητές της πρεμιέρας και πρωτοπόροι της βαθμολογίας Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/ Αντώνης Ιωάννου με VW Polo GTi R5 έχουν τον πρώτο λόγο για ωίκη και είναι το μεγάλο φαβορί.  Εμπόδιο στην προσπάθεια τους θα βρουν τους Petrolina Racing Team Παναγιώτη Γιάγκου/Άριστο Νικολάου με Hyundai i20 R5 αλλά και τους Κώστα Ζήνωνος/Φάνο Χριστοφή με Citroen DS3 R5.  Αυτά τα τρία πληρώματα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένουμε να τα δούμε να κλείνουν την πρώτη τριάδα.

Στην κατηγορία RC2 οι νικητές της κατηγορίας στον πρώτο αγώνα Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής με Mitsubishi Lancer Evo X θα επιδιώξουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους ενώ την πρώτη θέση εποφθαλμιούν επίσης και οι Petrolina Racing Team Σοφιανός Ρούσος/Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με FordFiesta Rally 3, οι οποίοι παράλληλα θα επιδιώξουν να ξορκίσουν την ατυχία που τους κυνηγάει με το νέο τους αγωνιστικό.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο πάντα εντυπωσιακό πλήρωμα των Μιχάλη Ποσέιδια/Σάββα Λαό οι οποίοι έχουν όλα τα φόντα για να κυνηγήσουν την νίκη. Στην ίδια κατηγορία θα δούμε και τον αειθαλή Γιάγκο Γιάγκου στο πλευρό του Αντρέα Νέστωρος με Subaru Impreza.

Στην κατηγορία RC4 θα αγωνιστούν οι Ζαχαρίας Μανώλη/Κωνσταντίνος Ευριπίδου με Peugeot 208 R2 και στην RCS2 οι Κώστας Νικηφόρου/Σώτος Καροτσάκις με Subaru Impreza.  Στην RCL1 θα τρέξουν δυο πληρώματα, οι Φλώρος Στυλιανού/ Άγγελος Μακρίδη Mitsubishi Mirage DYTCO και Λούης Παπαγεωργίου/ Χριστάκης Παής με ίδιο αγωνιστικό. Στην κατηγορία RCS4 έχουμε το πλήρωμα των Γιώργο Τανούση/Παναγιώτη Γεωργίου με Toyota Yaris.

Στην κατηγορία RCS1 αναμένονται δυνατές μάχες με εξαιρετικά πληρώματα να δηλώνουν το παρών τους.  Οι Χρυσόστομος Παντελή/Ελένιος Νικολάου με Hyundai Accent είναι εκ των φαβορί και αντίπαλοι τους στην ίδια κατηγορία με ίδιες βλέψεις είναι επίσης και οι GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Μιχάλης Σοφοκλέους/Ευαγόρα ς Παντελίδης με VW Golf GTi 16V20, καθώς επίσης και οι Δημήτρης Παρέλλης/Αντώνης Σιαμπτάνης με Opel Corsa, ένα πολύ ανταγωνιστικό πλήρωμα που είναι ικανό για τα πάντα και οι Θωμάς Θεοφάνους/Άγγελο Ξενοφώντος με Peugeot 106 που έχουν τα φόντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην ίδια κατηγορία τρέξει επίσης και ο Χάρης Ιχάννου με Renault Clio και Χρίστο Ιορδάνου με Ford Fiesta ST οι οποίοι θα δοκιμάσουν δυνάμεις απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό.

Τέλος στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή και τρία μικτά αρχάρια πληρώματα, οι Χρίστος και Σάββας Σκορδής (Ford Fiesta), Χριστόδουλος και Σταύρος Χριστοδούλου (Honda Civic) και Παναγιώτης Ηρακλή/Ηλίας Ηλία (Opel Corsa GSi).

Πρόγραμμα

Συμμετοχές