Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2022: “Ονειρική” πρεμιέρα

Η αναμονή έφτασε στο τέλος, Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης (Drift), ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου στην πίστα Achna Speedway, μια πρεμιέρα που μπορεί να χαρακτηριστεί και “ονειρική”,  καθώς δυνατές και ποιοτικές επιστροφές στο πρωτάθλημα σε συνδυασμό με τους καλύτερους οδηγούς της περσινής χρονιάς αναμένεται να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον, να αυξήσουν τον ανταγωνισμό και τις μάχες στην πίστα.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Achna Speedway θα γεμίσει καπνό και θα μυρίζει καμένα ελαστικά, καθώς εκατοντάδες ίπποι κάτω από τα καπό θα σπρώχνουν  τα αγωνιστικά σε μεγάλες γωνίες, όπως προστάζει άλλωστε η φιλοσοφία του Drift.

Το Power Drift Club με νέο διοικητικό συμβούλιο και πρόεδρο τον Χαράλαμπο Τσουρή,  βρίσκεται στην τελική ευθεία των προετοιμασιών ούτως ώστε να διοργανωθεί άρτια ο αγώνας, ο οποίος τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί στον εναρκτήριο αγώνα είναι η «Kuma», στην οποία κατά τον περσινό τελικό κρίθηκε και ο πρωταθλητής. Το Power Drift Club δεν φεύγει από την πεπατημένη αφού κριτές θα είναι για ακόμα μια φορά οι έμπειροι κριτές του πρωταθλήματος Drift Kings, πρωτάθλημα στο οποίο το Power Drift Club θα διοργανώσει το μεγάλο φινάλε της φετινής σεζόν.

Ο αγώνας είναι διήμερος, όπως και οι υπόλοιποι για του 2022 και ξεκινά το Σάββατο το πρωί με ελεύθερα δοκιμαστικά, ενώ μετά το μεσημέρι θα διεξαχθούν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα από τα οποία θα βγουν τα ζευγάρια που θα μονομαχήσουν την δεύτερη μέρα.

Την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθούν ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα και ακολούθως θα αρχίσουν οι διπλές μονομαχίες όπου θα κρίνουν και τον πρώτο νικητή για το 2022.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την CYTAVISION και το κανάλι CYTACISION SPORTS 2HD καθώς και από το Application CYTAVISION GO.

Στον εναρκτήριο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 33 οδηγοί, 24 στην κατηγορία Pro και 9 στην κατηγορία Semi Pro.

Στην κατηγορία Pro, δυνατές επιστροφές στην αγωνιστική δράση προϊδεάζουν για αμφίρροπες μάχες οι οποίες αναμένεται να κριθούν στις λεπτομέρειες.

Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ), θα αγωνιστεί σε δυο αγώνες του Παγκυπρίου πρωταθλήματος, ενώ στο πρόγραμμα του για φέτος θα αγωνιστεί επίσης σε τρείς αγώνες στην Ελλάδα και δυο στην Ουγγαρία.  Στην πρεμιέρα το προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τους περσινούς πρωταγωνιστές και παλιούς γνώριμους οδηγούς οι οποίοι έχουν επίσης πρωταγωνιστικούς στόχους φέτος και εν τη απουσία του ο δρόμος για τον τίτλο είναι ορθάνοικτος για τους υπόλοιπους.

Αναμφίβολα ο πρωταθλητής έχει δύσκολο έργο στην πρεμιέρα, έχει όμως και τις δυνατότητες  για να κερδίσει με το BMW M1 και είναι εκ των φαβορί στον αγώνα.

Ο Σέργιος Γρηγορίου (BMW E36) που ολοκλήρωσε δεύτερος πέρυσι το πρωτάθλημα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, ενώ με πρωταγωνιστικούς στόχους στη νέα χρονιά εμφανίζονται και οι Πάμπος Νικολάου (Silvia S15), Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) (Silvia S15) και Δαυίδ Δαυίδ Silvia S15), οδηγοί που τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα πέρυσι.

Η επιστροφή του Πάμπου Χαραλάμπους στην αγωνιστική δράση αναμένεται να προσελκύσει κόσμο το Σαββατοκύριακο στην Achna Speedway. Ο πρώην πρωταθλητής κατεβαίνει στο πρωτάθλημα με νέο αυτοκίνητο, ένα BMW M4 και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι ο τίτλος.

Ακόμα μια δυνατή επιστροφή στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Drift είναι και αυτή του Τουρκοκύπριου Enver Haskasap (Silvia S15) ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα τόσο στους κορυφαίους Κύπριους Drifters όσο και στους διεκδικητές του τίτλου.

Ακόμα ένας οδηγός που αναμένεται να είναι στη διεκδίκηση βάθρων είναι ο Κώστας Σπαρσής με το Skyline R32 ενώ αναβαθμισμένος ξεκινά το νέο πρωτάθλημα ο Δημητράκης Χριστοφή, ο οποίος ομολογουμένως τρελαίνει τον κόσμο με τα θεαματικά του περάσματα. Ο “Takamura” αρχίζει το 2022 με νέο αγωνιστικό, ένα BMW E46.

Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου έδειξε δείγματα γραφής με το Silvia S15 κατά την περσινή περίοδο και θα επιδιώξει στην πρεμιέρα ένα πλασάρισμα ψηλά στη γενική κατάταξη, στόχο που έχει επίσης και ο Ανδρέας Ανδρέου (WAX), με το Silvia S14, ο οποίος κέρδισε και ένα αγώνα πέρυσι.

Οι Αλέκος Χάσικος και Ανδρέας Νέστωρας, αμφότεροι με BMW E30, θέλουν ένα θετικό ξεκίνημα στη σεζόν, όπως επίσης και οι Άντρος Αντωνίου (Skyline R32), Ανδρέας Νέστωρας (BMW E30), Νεόφυτος Φικάρδου (Silvia S13), Χριστόφορος Κωνσταντίνου (BMW 2002), Παναγιώτης Μιχαήλ (BMW E36), Παναγιώτης Νικολάου (Mitsubishi Sapporo), Πόλυς Κωνσταντίνου (BMW E30) Στέλιος Ζαχαρία (BMW E30), Βασίλης Χριστοφόρου (BMW E30), και Γιώργος Τσιελεπής (SilviaS13).

Ο νεοεισελθόν στην κατηγορία και πρωταθλητής πέρυσι στην Semi Pro, Σίμος Τίκκης BMW E30), στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία Pro δοκιμάζει δυνάμεις απέναντι σε έμπειρους και δυνατούς οδηγούς.

Η κατηγορία Semi Pro αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς νέοι οδηγοί ξεκινούν στο φετινό πρωτάθλημα με στόχο μια θετική παρουσία. Οι Γιάννος Μιχαήλ και Ευτύχιος Χριστοδούλου έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα καθώς αγωνίζονταν και πέρσι, με τον Χρίστο Λοΐζου ο οποίος έδειξε δείγματα γραφής στον τελευταίο αγώνα του 2021, να θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είναι οι Γιάννος Μοδέστου (TOYOTA AE 86), Stefan Sorin )BMW E46), Σάββας Ιωάννου (BMW), Πέτρος Χατζίκκος, Νέαρχος Σοφοκλέους (BMW E30) και Αντώνης Νικολάου (BMW E30).

Όλοι οι δρόμοι λοιπόν, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οδηγούν στην Achna Speedway.