Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil 5ος γύρος: Ανάβαση Κακοπετριάς

Με την Ανάβαση Κακοπετριάς ολοκληρώνεται η φετινή χρονιά του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου με διοργανωτή το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Η διαδρομή είναι μήκους 3.80 χιλιομέτρων, βρίσκετε στην Κακοπετριά και για το φινάλε του πρωταθλήματος δήλωσαν συμμετοχή 19 οδηγοί.

Ο Γιάννης Καπετάνιος, ο οποίος εξασφάλισε τον τίτλο στον προηγούμενο αγώνα, θα αγωνιστεί χωρίς άγχος στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO VII. Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον σε γενική αλλά και RCE 2 αφού δυνατά ονόματα τρέχουν για πρώτη φορά φέτος με στόχο τη νίκη.

Ο Άντυ Παπαγεωργίου με το Honda S2000 LS9 κάνει την πρώτη του εμφάνιση φέτος σε αγώνα ανάβασης και έχει στόχο μόνο τη νίκη. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένετε να κινηθεί και ο Λούκας Χριστοφόρου (RCK 1) με το νέο του απόκτημα, ένα Talex.

Σφήνα στους προαναφερθέντες θέλουν να μπουν οι Φαίδωνας Ιάσωνος με Nissan Silvia, Στέλιος Σάββα με Mazda MX5, Στέφανος Αυγουστή με VW Golf, Νικόλας Κωνσταντίνου και Νικόλας Ψύλλος με MitsubishiGalant VR-4, Ηλίας Αυγουστή με VW GOLF και Νικόλας Ευγενίου με Subaru Impreza, οι οποίοι θα επιδιώξουν ένα τερματισμό στο βάθρο.

Με την βαθμολογία στον τελευταίο αγώνα να έχει συντελεστή 1.25 αναμένετε μεγάλη μάχη στην κατηγορία RCE1 μεταξύ του πρωτοπόρου Γιάννου Καδή με Honda Civic και του δεύτερου Αβραάμ Αβραάμ με το Psaltis Autoparts Nissan Pulsar αφού και οι δυο είναι στο κυνήγι της νίκης.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στην κατηγορία RCS 2 όπου την Κυριακή θα αγωνιστούν οι Χρίστος Πολυκάρπου με το Psaltis AutopartsBMW E36 M3, Φώτος Φωτιάδης με Mitsubishi Lancer EVO ΙΙΙ και Νίκος και Στέφανος Φράγκου με Mitsubishi Lancer EVO III.

Φαβορί στην κατηγορία RCS1 είναι ο Νίκος Σπύρου με το Honda Civic.Δυνατός ανταγωνιστής αναμένετε να είναι για ακόμα ένα αγώνα ο Μάριος Κωνσταντινίδης με το Psaltis/Exide VW Golf II, καθώς επίσης και οι Άδωνης Σπύρου με Honda Civic, Κυριάκος Κουδούνιας με Renault Clioκαι Μηνάς Μηνά με Mazda MX5.

Ο αγώνας αρχίζει στις 9:30 με την δοκιμαστική διαδρομή και ακολούθως θα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί με τις δυο χρονομετρημένες διαδρομές. Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο χώρο του αγώνα γύρω στις 15:00.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Starting list