Παγκόσμια πρεμιέρα για το ID.5, το πρώτο ηλεκτρικό SUV coupé της Volkswagen

Τα νέα ID.5 και ID.5 GTX έκαναν την παγκόσμια τους πρεμιέρα επεκτείνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη γκάμα των I.D. μοντέλων της Volkswagen. Πρόκειται για ένα κομψό κουπέ e-SUV που διαθέτει πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών όπως τη νέα έκδοση λογισμικού 3.0 των ID, η οποία περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως βελτιωμένη απόδοση φόρτισης και φωνητικό έλεγχο. Παράλληλα, με τη χρήση συστημάτων υποστήριξης οδηγού τελευταίας γενιάς, η Volkswagen κάνει επίσης το επόμενο βήμα προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό της VW προσφέρεται στις εκδόσεις ID.5 Pro, ID.5 Pro Performance και ID.5 GTX με τις δύο πρώτες να διαθέτουν κίνηση στους πίσω τροχούς.

Αντίθετα, η έκδοση GTX διαθέτει κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς μέσω δυο ηλεκτροκινητήρων (ένα μπροστά και ένα πίσω). Το ID.5 Pro παράγει 174 ίππους και 310 Νm ροπής ενώ οι ίπποι φθάνουν τους 204 (310 Nm) στην έκδοση Pro Performance. Το τετρακίνητο ID.5 GTX παράγει συνδυαστικά 299 ίππους από τους δύο ηλεκτροκινητήρες ενώ επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,3 δευτερόλεπτα.

Εξωτερικά το νέο e-SUV coupé της VW διατηρεί και συνάμα ενισχύει την ταυτότητα της οικογένειας ID. Η χαρακτηριστική τεχνολογία LED, με φωτεινές λωρίδες μπροστά και πίσω, κάνουν το ID.5 να ξεχωρίζει στο δρόμο. Με μήκος 4599 (ID.5 GTX: 4582 mm), το νέο e-SUV coupé της Volkswagen προσφέρει ένα χώρο αποσκευών της τάξης των 549 λίτρων ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ο χώρος φθάνει τα 1.561 λίτρα.

Ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας 0,26 (0,27 στο ID.5 GTX) αυξάνει την απόδοση και ενισχύει την εκτεταμένη αυτονομία του οχήματος. Με αυτή την ικανότητα να υποστηρίζεται περαιτέρω από την ενσωματωμένη αεροτομή στην αεροδυναμικά διαμορφωμένη πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών. Διαθέτει ηλεκτρικούς αεραγωγούς ψύξης στο μπροστινό μέρος του οχήματος ανοίγουν μόνο όταν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη ροή αέρα.

Το υπερσύγχρονο ψηφιακό πιλοτήριο προσφέρει μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας. Το πρωτοποριακό head-up displayπροβάλλει, εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού,  πρόσθετες πληροφορίες μέσω augmented reality.

Η νέα γενιά λογισμικού 3.0 επιτρέπει τις over-the-air ενημερώσεις και την ενεργοποίηση πρόσθετων λειτουργιών, έτσι ώστε το ID.5 να μπορεί να παραμένει ενημερωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης όπως το Travel Assist επιτρέπουν μια ακόμη πιο ξεκούραστη εμπειρία οδήγησης ενώ το νέο προαιρετικό σύστημα Park Assist Plus, με λειτουργία μνήμης, φροντίζει για εξατομικευμένες διαδικασίες στάθμευσης εάν το θελήσει ο οδηγός. Επίσης, το νέο λογισμικό 3.0 διαθέτει αρκετές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού φωνητικού ελέγχου (Hallo ID.) το οποίο είναι προγραμματισμένο για εκμάθηση επιτρέποντας την ηλεκτρονική πρόσβαση σε πληροφορίες από το Cloud. Επίσης, οι υπηρεσίες We Connect παρέχουν στον οδηγό πληροφορίες για την κίνηση στο δρόμο σε πραγματικό χρόνο, ενημερώσεις πλοήγησης, πληροφορίες σχετικά με σταθμούς φόρτισης, διαδικτυακό ραδιόφωνο και πολλά άλλα.