ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ ΕΚΟ – SILKOLENE – 5ος Αγώνας: Θριαμβευτής ο Χρύσανθος Γεωργίου

Με τον 5o αγώνα του ημερολογίου την Κυριακή 5 Μαρτίου συνεχίστηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross ΕΚΟ-SILKONENE. Χώρος διεξαγωγής ήταν η πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα, με διοργανωτή την Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας, με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Στον πέμπτο αγώνα μπορεί οι συμμετοχές να ήταν μειωμένες, όμως η συμμετοχή του πρωταθλητή Ελλάδος ΜΧ2 Νίκου Λυρίου έδωσε ξεχωριστό χρώμα, ειδικότερα στην κατηγορία ΜΧ1 όπου και αγωνίστηκε.

Με το πρωτάθλημα motocross στην Ελλάδα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα, ο Λυρίου χρησιμοποίησε τον αγώνα σαν μια καλή προπόνηση ούτως ώστε να αρχίσει να ανεβάζει στροφές και να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

ΜΧ1-Αλάνθαστος ο Apache

Αυτή τη φορά δεν έκανε λάθος. Ο περσινός πρωταθλητής Χρύσανθος Γεωργίου έπαθε και έμαθε, καθώς στον προηγούμενο αγώνα που έγινε στην Μακούντα δεν είχε καμία απάντηση στον νικητή Χρίστο Τσαγγαρά.

Στον πέμπτο αγώνα ήταν αλάνθαστος και κατάφερε με δυο νίκες σε ισάριθμα σκέλη να αυξήσει τη διαφορά στην βαθμολογία.

Στο πρώτο σκέλος ο Χρίστος Τσαγγαράς ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση και προηγήθηκε, με τους Γεωργίου και Λυρίου να ακολουθούν. Με την παρέλευση τεσσάρων γύρων ο Γεωργίου πέρασε πρώτος και από κει και πέρα είχε καλύτερο ρυθμό και αντίκρυσε πρώτος την καρό σημαία.

Ο Τσαγγαράς ήταν ο αναβάτης που τερμάτισε δεύτερος, τρίτος ολοκλήρωσε ο Λυρίου και τέταρτος ο Παπαλοΐζου.

Η αρχή του δεύτερου σκέλους ήταν απλά εξαιρετική και σε αυτό συνέτεινε και η σαφώς καλύτερη απόδοση που είχε ο Λυρίου.

Ο Τσαγγαράς έκανε ξανά την καλύτερη εκκίνηση και προηγήθηκε, με τον Γεωργίου να ακολουθεί από τη δεύτερη θέση και να πιέζετε από τον Λυρίου.

Μπροστά ο Τσαγγαράς είχε πτώση που τον έριξε τρίτο ενώ ο Λυρίου έφτασε μέχρι και την πρώτη θέση. Ο Γεωργίου τον ακολουθούσε από κοντά πιέζοντας για την πρωτοπορία.

Αυτή η επιμονή έφερε αποτέλεσμα καθώς κατάφερε να περάσει πρώτος. Ο Λυρίου δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του ούτε τον Τσαγγαρά οπισθοχωρώντας τρίτος.  Η μεταξύ τους μονομαχία όμως δεν τελείωσε αφού ο Τσαγγαράς είχε και πάλι πτώση με τον Λυρίου να περνά ξανά δεύτερος.

Μπροστά ο Γεωργίου είδε ξανά πρώτος την καρό σημαία, ο Λυρίου κράτησε την δεύτερη θέση, τρίτος τερμάτισε ο Τσαγγαράς και τέταρτος ο Παπαλοΐζου.

Στην τελική κατάταξη η νίκη πήγε στον Γεωργίου, η δεύτερη θέση μετά από ισοβαθμία πήγε στον Λυρίου, με τον Τσγγαρά να μένει τρίτος και τον Παπαλοΐζου να τερματίζει τέταρτος.

Μετά τη νίκη στην Μακούντα, ο Χρύσανθος Γεωργίου εξακολουθεί να προηγείται και έχει πλέον 241 βαθμούς, 21 περισσότερους από τον Χρίστο Τσαγγαρά (220) που είναι δεύτερος. Τρίτος χωρίς να απειλεί και να απειλείτε είναι ο Γιώργος Παπαλοΐζου με 186 βαθμούς.

ΜΧ2-Παρθενική νίκη για τον Κωνσταντίνο Σκούρο

Εν τη απουσία του πρωταθλητή και μόνιμου νικητή στην κατηγορία Άριστου Γεωργίου, ο οποίος χάνει τη σεζόν μετά από τραυματισμό, είδαμε μετά από αρκετό καιρό νέο νικητή στην ΜΧ2.

Ο Κωνσταντίνος Σκούρου στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία ήταν εντυπωσιακός και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε κανένα. Όντας ο ταχύτερος και στα δυο σκέλη, κέρδισε σχετικά εύκολα αφού δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Αριστόδημος Έλληνας ήταν για ακόμα ένα αγώνα σταθερός σε απόδοση και τερμάτισε και στα δυο σκέλη δεύτερος, αποτέλεσμα που τον έφερε επικεφαλή στην βαθμολογία με 214 βαθμούς.

 

Τρίτος σε σκέλη, αγώνα και βαθμολογία έμεινε ο Πέτρος Θεοφάνους, με τους Χρίστο Καΐκκη και Χρίστο Δημητρίου να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ3 OVER-Αύξησε την διαφορά ο Τσαγγαράς

Ωραίες μάχες και κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στην κατηγορία MX3 OVER όπου οι Μαρίνος Τσαγγαράς και Σάββας Σάββα ήταν οι αναβάτες που κυνήγησαν τη νίκη.

Ο Σάββα ήθελε να κερδίσει για να μειώσει την απόσταση από την κορυφή και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια του καθώς κέρδισε στο πρώτο σκέλος, αφήνοντας δεύτερο τον Τσαγγαρά και τρίτο τον Γιώργο Σιδερένιο.

 

Στο δεύτερο σκέλος έγιναν δυνατές μάχες στα αρχικά στάδια μεταξύ του Τσαγγαρά και του Σάββα, με τον δεύτερο μετά από εναλλαγές στην πρώτη θέση να παίρνει την πρωτοπορία. Ο Τσαγγαρας ακολουθούσε από κοντά και προς το μέσο του σκέλους πέρασε τον Σάββα ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα.

Από κει και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Ο Τσαγγαράς πέτυχε μια εύκολη νίκη, ενώ ο Σάββα λίγο πριν το τέλος είδε τον ανεβασμένο στο δεύτερο σκέλος Ζανέτο Κουμάση να τον περνά και έτσι τερμάτισε τρίτος.

Η τελική κατάταξη βρήκε τον Τσαγγαρά νικητή του αγώνα, με τους Σάββα και Κουμάση να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο των νικητών.

Ο Γιώργος Σιδερένιος τερμάτισε τέταρτος στον αγώνα, τον ακολούθησε στην πέμπτη θέση ο Σπύρος Ηλία, έκτος ολοκλήρωσε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, έβδομος ο Κυριάκος Θεοχαρίδης και όγδοος ο Γιώργος Τσαγγαράς, ο οποίος αγωνίστηκε μόνο στο δεύτερο σκέλος.

Στην βαθμολογία ο Μαρίνος Τσγγαράς εξακολουθεί να προηγείται με 235 βαθμούς έναντι 227 του δεύτερου Σάββα Σάββα και 200 του τρίτου Ζανέτου Κουμάση.

ΜΧ OPEN-Καθολική υπεροχή του Χρίστου Ευσταθίου

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ την Κυριακή ήταν ο Χρίστος Ευσταθίου. Είχε δυο εξαιρετικές εκκινήσεις στα δυο σκέλη και κατάφερε στο τέλος να επικρατήσει των αντιπάλων του.

Ο Χρίστος Κλεόπα αγώνα με αγώνα προσαρμόζετε στα δεδομένα της κατηγορίας και η αγωνιστική άνοδος είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Ο Κλεόπα μπορεί να μην έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στα δυο σκέλη, όμως έδωσε τις δικές του μάχες στην πίστα και πέτυχε μια τρίτη και μια δεύτερη θέση.

Πάντα σταθερός σε απόδοση, ο Mustafa Dersev πάλεψε για μια θέση στο βάθρο και ο στόχος επετεύχθη.

Ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Pieter Izak Brink πάλεψε όπως και σε κάθε αγώνα για τη νίκη, όμως στην Μακούντα δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όντας πολύ ανταγωνιστικός, τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο παρόλο που ήταν σε πορεία για μια θέση στην τριάδα, εντούτοις μια πτώση τον άφησε έκτο.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε Χρίστος Ευσταθίου, με τους Χρίστο Κλεόπα και Mustafa Dersev να συμπληρώνουν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου.

Ο Pieter Izak Brink τερμάτισε τέταρτος, στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε ο Βρυώνης Βλασίου, έκτος τερμάτισε ο Μάριος Παύλου και έβδομος ο Γιώργος Νέστωρος.

Στην βαθμολογία ο Brink εξακολουθεί να προηγείται έχοντας 219 βαθμούς. Μετά τη νίκη του, ο Χρίστος Ευσταθίου ανέβηκε δεύτερος με 187 βαθμούς, με τον Βρυώνη Βλσαίου να ανεβαίνει τρίτος με 170 βαθμούς.

MX OPEN FREE-Συνέχισε την ανοδική πορεία ο Ανδρέας Χρυσοστόμου

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Ανδρέας Χρυσοστόμου στην κατηγορία MXOPEN FREE. Και στα δυο σκέλη ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού προηγήθηκε και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, φτάνοντας και τις δυο φορές στην πρώτη θέση.

Πολύ δυνατός παρουσιάστηκε και ο Λευτέρης Κουρούγιανης ο οποίος και στα δυο σκέλη ολοκλήρωσε δεύτερος, με τον Adam Doroszkiewicz να μένει και στις δυο περιπτώσεις τρίτος.

Στον αγώνα οι τρείς προαναφερθέντες αναβάτες είναι αυτοί που κατέλαβαν τις τρείς πρώτες θέσεις, με τον Χρυσοστόμου να είναι ο μεγάλος νικητής και τους Κουρούγιαννη και Doroszkiewicz να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Γιάννος Αλεξάνδρου έμεινε τέταρτος, πέμπτος τερμάτισε ο Νέστωρας Νέστωρα, στην έκτη ο Ανδρέας Αντωνίου, έβδομος ο Ανδρέας Χούτρης, όγδοος ο Lukas Zukovski και ένατη η Αφροδίτη Πατσαλίδου.

Στην βαθμολογία ο Γιάννος Αλεξάνδρου εξακολουθεί να προηγείται έχοντας 192 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ανέβηκαν ισόβαθμοι με 184 βαθμούς οι Adam Doroszkiewicz και  Ανδρέας Χρυσοστόμου, με τον Ανδρέα Χούτρη από δεύτερος να οπισθοχωρεί τρίτος με 180 βαθμούς.

MX VETERAN-Μόνος πρώτος ο Αντρέας Μιχαήλ

Ο Αντρέας Μιχαήλ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στον πέμπτο αγώνα αφού με δυο νίκες στα δυο σκέλη έμεινε μόνος πρώτος στην βαθμολογία των βετεράνων.

Ο Αρτέμης Καρατσιόλης τερμάτισε δεύτερος και στα δυο σκέλη, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Γιαννάκης Γιάγκου και τέταρτος ο Αντρέας Ιωάννου.

Στην βαθμολογία ο Αντρέας Μιχαήλ μετά τη νίκη του έμεινε μόνος πρώτος με 238 βαθμούς έναντι 232 του δεύτερου Αρτέμη Καρατσιόλη.  Με δυο αγώνες να απομένουν η συνέχεια αναμένετε συναρπαστική, καθώς και οι δυο διεκδικούν τον τίτλο επι ίσοις όροις.

ΜΧ85-Μεγάλος νικητής ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ήταν ο κερδισμένος στον πέμπτο αγώνα στην κατηγορία ΜΧ85. Ο νεαρός μετά από δυο πολύ καλές εκκινήσεις οδήγησε αλάνθαστα και στα δυο σκέλη με αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις να δει πρώτος την καρό σημαία.

Από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Λούκας Σοφοκλέους και Θεόφιλος, με τον τελευταίο να αγγίζει ακόμα και τη νίκη στο πρώτο σκέλος καθώς τερμάτισε σχεδόν μαζί με τον Παπαδόπουλο, ενώ από μια τέταρτη και μια πέμπτη θέση μοιράστηκαν οι Λέανδρος Μιχαήλ και Παναγιώτης Πογιατζής.

Ο Λούκας Σοφοκλέους είναι ο αναβάτηςπου πήρε την δεύτερη θέση, τρίτος ολοκλήρωσε ο Θεόφιλος, τέταρτος ο Λεονάρδος Μιχαήλ και πέμπτος ο Παναγιώτης Πογιατζής.

Στην γενική κατάταξη ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έχει πλέον 229 βαθμούς και είναι το φαβορί για τον τίτλο. Ο Θεόφιλος είναι δεύτερος με 211 ενώ Λεονάρδος Μιχαήλ και Λούκας Σοφοκλέους ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με 136 βαθμούς.

Στις 9 Απριλίου είναι προγραμματισμένος ο έκτος και προτελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross ΕΚΟ-SILKONENE. Χώρος διεξαγωγής είναι η πίστα MXPRO και διοργανωτής ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.