Παγκυπριο Πρωτάθλημα Karting – 5ος & 6ος Αγώνας: Αύξησαν το προβάδισμα τους οι Θεοδώρου και Ζένιου

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου διεξήχθη στην πίστα DAYTONA ο 5ος και 6ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting. Παρά το γεγονός ότι οι συμμετοχές ήταν μειωμένες, εντούτοις οι αθλητές που αγωνίστηκαν προσέφεραν άπλετο θέαμα και πολλές μάχες στους παρευρισκόμενους.

Κάνοντας αρχή από την κατηγορία ΚΖ2, μόλις δυο αθλητές έτρεξαν με αποτέλεσμα να μην προσμετρήσει η προσπάθεια τους στην τελική κατάταξη καθώς για να βαθμολογηθούν πρέπει οι ελάχιστοι συμμετέχοντες στις κατηγορίες να είναι τέσσερις.

Για την ιστορία, ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης κέρδισε και στους δυο αγώνες, με τον Χρήστο Δημητρίου να τερματίζει δεύτερος. Στη βαθμολογία ο Κωνσταντίνος Χριστοδουίδης εξακολουθεί να προηγείται με 20 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Στέλιο Κυθρεώτη.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ έγιναν μεγάλες μάχες μεταξύ της Φωτεινής Θεοδώρου, Tara Laconico και Γιώργου Ορφανίδη. Στον πέμπτο αγώνα η Laconico κατάφερε να προηγηθεί και να κερδίσει, αφήνοντας δεύτερη την Θεοδώρου και τρίτο τον Ορφανίδη.

Στον έκτο αγώνα η Θεοδώρου παρουσιάστηκε πιο αποφασισμένη για τη νίκη. Κατάφερε στα αρχικά στάδια να περάσει την Laconico και να παραμείνει πρώτη μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Η Laconico ολοκλήρωσε δεύτερη, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Alexei Merkushenkov.

Στη βαθμολογία η Φωτεινή Θεοδώρου παρέμεινε πρώτη αυξάνοντας παράλληλα το προβάδισμα από το δεύτερο Γιώργο Ορφανίδη.

Τέλος, στην κατηγορία MINI, ο Αλέξανδρος Ζένιου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στους δυο αγώνες. Κάνοντας δυο πολύ καλές εκκινήσεις δεν είχε κανένα πρόβλημα να προηγηθεί και να κερδίσει και τους δυο αγώνες όπου με αυτό το αποτέλεσμα πήρε σαφές προβάδισμα στη βαθμολογία.

Δεύτερος και στους δυο αγώνες κατατάγη ο Γιάννης Zatsev, ενώ τρίτος στον πέμπτο αγώνα ολοκλήρωσε ο Georgie Χριστδούλου και στον έκτο τρίτος τερμάτισε ο Νικόλας Γεωργίου.
Απομένουν τέσσερις αγώνες για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα και το ενδιαφέρων στις κατηγορίες εξακολουθεί να είναι μεγάλο καθώς ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες:Στάθης Ευσταθίου/Κούλλης Κυριάκου