ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 6ος γύρος: ΣΟΥΗΔΙΑ: Νίκη-σοκ για τον Sebastien Eriksson στο WRX Σουηδίας

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η απρόσμενη συμμετοχή του Σουηδού Sebastien Eriksson θα έφερνε τα πάνω κάτω στο φετινό πρωτάθλημα του World RD. O Σουηδός κατάφερε να πάρει μια εντυπωσιακή νίκη, δίνοντας τα ότι είχε και δεν είχε στην απαιτητική πίστα της Holjes. Ένας θεσμός που στηρίζει τα τελευταία χρόνια η Monster Energy. Ο Eriksson έδειξε τις προθέσεις του από τα προκριματικά ξαφνιάζοντας τους πάντες με τις επιδόσεις του. Ο ταχύτερος χρόνος του στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο, τον έφερε στον ημιτελικό όπου πέρασε τον Niclas Gronholm κυριολεκτικά λίγες στροφές πριν το τέλος του αγώνα για να πάρει το εισιτήριο του για τον μεγάλο τελικό.

Στον τελικό, ο Eriksson – που έτρεξε για μόλις τέταρτη φορά στην καριέρα του στο WRX – πέρασε γρήγορα στην πρωτοπορία αποφεύγοντας τις μονομαχίες πίσω του. Ο Gronholm βυθίστηκε αμέσως στο joker του βλέποντας πως δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει τον Eriksson αλλά έχασε χρόνο μετά που έμπλεξε με τον Timmy Hansen, ο οποίος προσπέρασε το Hyundai από την εσωτερική. ΟGronholm είδε τον αγώνα του να καταστρέφεται όταν ένα κλατάρισμα στο πίσω αριστερό ελαστικό, τον έφερε στις τελευταίες θέσεις.


Κλατάρισμα είχε και ο Timmy Hansen, που είδε τον αδερφό του, Kevin, να τον προσπερνάει και να προσπαθεί να αρπάξει τον Eriksson στην πρωτοπορία. Ο Σουηδός με την ομάδα Olsbergs MSE, έγραψε τον ταχύτερο γύρο και έπιασε την ευκαιρία να πάρει τον joker του, βγαίνοντας μπροστά από τον Kevin Hansen. Ο Eriksson κρατήθηκε με νύχια και με δόντια στην τελευταία στροφή μπροστά από τον Hansen για να πάρει την νίκη που του χρωστούσε η μοίρα από το 2014, όταν μια σπασμένη ανάρτηση του χάλασε τον αγώνα στον τελικό. Μαζί με τον Eriksson και Kevin Hansen, στο βάθρο ανέβηκε ο Ευρωπαϊκός πρωταθλητής του rallycross, Reinis Nitiss, εκμεταλλευόμενος τα κλαταρίσματα των Timmy Hansen και Gronholm.

Μετά και τον έκτο γύρο της Σουηδίας τα αδέλφια Hansen άλλαξαν θέσεις στην πρωτοπορία. O Kevin ανέβηκε στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς από τον Timmy ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται τώρα το Andreas Bakkerud με το Audi S1. Gronholm, Baumanis και Timerzyanov κλείνουν την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Η επόμενη συνάντηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά στις 31 Αυγούστου, μετά από το καλοκαιρινό διάλειμμα του θεσμού.

Πρωτάθλημα οδηγών World RX
1 Kevin Hansen Peugeot 208 131
2 Timmy Hansen Peugeot 208 125
3 Andreas Bakkerud Audi S1 109
4 Niclas Grönholm Hyundai i20 96
5 Jānis Baumanis Ford Fiesta MK8 89
6 Timur Timerzyanov Hyundai i20 78
7 Liam Doran Audi S1 76
8 Timo Scheider SEAT Ibiza 64
9 Anton Marklund Renault Megane R.S 63
10 Krisztián Szabó Audi S1 55