Πέμπτος αγώνας Motocross 2020: Εκπληκτική νίκη για τον Χρύσανθο Γεωργίου

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στην πίστα Αμμοχώστου ο πέμπτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross, με διοργανωτή τη Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Οι έξι μήνες αποχή από τους αγώνες ήταν πολλοί. Η αναστολή του αγωνιστικού ημερολογίου λόγω Covid-19 ανάγκασε άπαντες να ανυπομονούν για τις μάχες μεταξύ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος, καθώς επίσης και τους ίδιους τους αθλητές.

Όλοι αποζημιώθηκαν στον πέμπτο αγώνα αφού για ακόμα μια φορά έγιναν δυνατές μάχες με την αδρεναλίνη και την αγωνία να κτυπά κόκκινο.

ΜΧ1 – Θέαμα, ουσία, νίκη…

Χρύσανθος Γεωργίου

Αυτό ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας του μεγάλου πρωταγωνιστή, όπως αποδείχθηκε χθες, Χρύσανθου Γεωργίου. Ο Γεωργίου έδειξε πιο έτοιμος από τους ανταγωνιστές του και δίκαια πήρε τη νίκη η οποία τον ανέβασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Εκκίνηση ΜΧ1

Με την εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο Χρίστος Τσαγγαράς έφυγε καλύτερα από όλους παίρνοντας στην πρωτοπορία του αγώνα. Στους πρώτους γύρους έδωσε ένα τρομερό τέμπο που φάνταζε ότι θα κέρδιζε εύκολα. Όμως λίγο πριν το μέσο οι Μιχάλης Πάμπουκκας και Χρύσανθος Γεωργίου που τον ακολουθούσαν τον έφτασαν και τον πέρασαν.

Μιχάλης Πάμπουκκας

Στην πρώτη θέση ο Πάμπουκκας δεν έμεινε για πολύ καθώς είχε πτώση με αποτέλεσμα ο Γεωργίου που ήταν ακριβώς πίσω του να περάσει στην πρωτοπορία και χωρίς να απειληθεί είδε πρώτος την καρό σημαία. Ο Theo Urbas ολοκλήρωσε δεύτερος, τρίτος τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας και τέταρτος ο Χρίστος Τσαγγαράς. Λόγω του ότι ο Urbas δεν βαθμολογείται στο φετινό πρωτάθλημα οι αναβάτες που τερμάτισαν πίσω του πήραν τους βαθμούς μιας θέσης μπροστά από αυτή που τερμάτισαν.

Χριστός Τσαγγαράς

Στο δεύτερο σκέλος ο Μιχάλης Πάμπουκκας έφυγε καλύτερα από όλους παίρνοντας προβάδισμα στον αγώνα. Δεύτερος πλασαρίστηκε ο Χρύσανθος Γεωργίου και τρίτος ο Χρίστος Τσαγγαράς. Μπροστά ο Πάμπουκκας άνοιξε απόσταση και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα. Προς το τέλος όμως του σκέλους φάνηκε να μένει από δυνάμεις και αυτό επέτρεψε στον Χρύσανθο Γεωργίου, ο οποίος έκανε ένα πολύ ωραίο αγώνα δείχνοντας πολλή υπομονή, να τον φτάσει και να τον περάσει.

Theo Urbas

Ο Πάμπουκκας προσπάθησε να μείνει κοντά στον μεγάλο του αντίπαλο, όμως μια ακόμα πτώση τον ανάγκασε να αναθεωρήσει τα πλάνα του. Ο Γεωργίου που έδειξε ότι είναι σε μεγάλη φόρμα, άνοιξε απόσταση ασφαλείας και για ακόμα μια φορά πορεύτηκε πρώτος προς την καρό σημαία. Ο Πάμπουκκας ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση και ο Τσαγγαράς έμεινε τρίτος.

Μαρίνος Ζηντήλης

Με τερματισμούς 1-1 ο Χρύσανθος Γεωργίου κέρδισε τον αγώνα και παράλληλα πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία με 226 βαθμούς έναντι 224 του Χρίστου Τσαγγαρά. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας τερμάτισε δεύτερος με αποτελέσματα 2-2 και ο Χρίστος Τσαγγαράς ολοκλήρωσε τρίτος με τερματισμούς 3-3.

Χρύσανθος Γεωργίου

Μετά το τέλος του αγώνα ο μεγάλος νικητής Χρύσανθος Γεωργίου ανέφερε, «Βάση της σωστής δουλειάς που γίνεται έρχονται και τα σωστά αποτελέσματα. Προχωράμε με σωστές κινήσεις προς τον τίτλο, αφού αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός. Έχουμε όμως δύσκολο δρόμο μπροστά μας καθώς οι ανταγωνιστές μας είναι αρκετά δυνατοί. Κλείνοντας, θα ήθελα να αφιερώσω τη σημερινή νίκη στο νεογέννητο υιό μου.»

ΜΧ2 – Συνεχίζει ακάθεκτος ο Άριστος Γεωργίου

Άριστος Γεωργίου

Ακόμα μια νίκη στην κατηγορία ΜΧ2 σημείωσε ο Άριστος Γεωργίου, μετρώντας το απόλυτο φέτος. Κερδίζοντας και τα δυο σκέλη, ο Γεωργίου δείχνει να απλοποιεί να δεδομένα όσον αφορά τον τίτλο αφού ο κυριότερος του αντίπαλος Χρήστος Κημήτρη έχασε πολύτιμο έδαφος στον αγώνα της Αμμοχώστου.

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στην κατηγορία ΜΧ1 τα οποία συνδυάστηκαν με τίτλους, ο Σάββας Σάββα αγωνίστηκε στην κατηγορία ΜΧ2 ολοκληρώνοντας δεύτερος, μπροστά από τον Χρήστο Κημήτρη, ο οποίος όπως προαναφέραμε έχασε έδαφος αφού μάζεψε αυτή τη φορά τους βαθμούς της τρίτης θέσης.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Εντυπωσιακός ο Αντώνης Γεωργίου, νικητής ο Αριστόδημος Έλληνας

Αριστόδημος Έλληνας

Δυνατές μάχες έγιναν στην κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ εκεί όπου ο Αντώνης Γεωργίου πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση μέχρι στιγμής, ειδικότερα στο πρώτο σκέλος όπου ήταν και ο νικητής. Μοιράστηκαν από μία νίκη με τον Αριστόδημο Έλληνα στα δυο σκέλη, με τον τελευταίο να φεύγει νικητής από την πίστα Αμμοχώστου αυξάνοντας παράλληλα το προβάδισμα στη βαθμολογία στους 36 βαθμούς.

Μαζί με τους Έλληνα και το δεύτερο Γεωργίου, στο βάθρο των νικητών ανέβηκε ο Mehmet Altan ο οποίος ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση. Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου Παντελής Αντωνίου έμεινε τέταρτος και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στους εναπομείναντες τρείς αγώνες για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα.

MX3 OVER – Από νίκη σε νίκη καλπάζει ο Μαρίνος Τσαγγαράς

Μαρίνος Τσαγγαράς

Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα. Ο λόγος βέβαια είναι για τον Μαρίνο Τσαγγαρά ο οποίος στον πέμπτο αγώνα όπως και στους προηγούμενους έφυγε νικητής κερδίζοντας και τα δυο σκέλη. Με δυο δεύτερες θέσεις στα δυο σκέλη αντίστοιχα, ο Γιώργος Σιδερένιος τερμάτισε δεύτερος ενώ μετά από αρκετά καλή απόδοση και τερματισμούς 3-4 ο Σοφοκλής Σοφοκλέους ολοκλήρωσε τρίτος.

ΜΧ65 – Οι μελλοντικοί πρωταγωνιστές

Χριστόφορος Κάρυος

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το μέλλον του motocross. Εφτά νεαροί αγωνίστηκαν στην κατηγορία ΜΧ65 και άλλοι τόσοι στην κατηγορία Junior (χωρίς συναγωνισμό). Οι Χριστόφορος Κάρυος και Χρίστος Κλεόπα ισοβάθμισαν και νικητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Κάρυος ο οποίος κέρδισε το δεύτερο σκέλος, με τους Χρίστο Κλεόπα και Λούκα Σοφοκλέους να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στις υπόλοιπες θέσεις τερμάτισαν, 4ος ο Χρίστος Δημητρίου, 5ος ο Grigori Lesman, 6ος ο Γιώργος Δημητρίου και 7ος ο Λοϊζος Καμέρης.

MXOPEN FREE  – Σημαντική νίκη για τον Αντρέα Παναγή

Αντρέας Παναγή

Τέλος, στην κατηγορία MXOPEN FREE ο Αντρέας Παναγή επέστρεψε στις νίκες. Όντας ο ταχύτερος και πιο ψύχραιμος από του όλους, κέρδισε και τα δυο σκέλη παρά την πίεση από τον Ahmet Lemi, ο οποίος έμεινε δεύτερος στον αγώνα με τερματισμούς 2-2. Σταθερή απόδοση είχε ο Αντώνης Στεφανή και με τερματισμούς 3-3 ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στην κατηγορία ΜΧ1 και να προηγηθεί κατά δυο βαθμούς από τον Τσαγγαρά τρείς αγώνες πριν το τέλος της φετινής χρονιάς. Θα καταφέρει να κρατηθεί πρώτος ή θα υπάρξει αντίδραση από τους Χρίστο Τσαγγαρά και Μιχάλη Πάμπουκκα;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στις 27 Σεπτεμβρίου στην πίστα MXPROστην Ποταμιά.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης