Ο William Dunlop νεκρός μετά απο ατύχημα στο Skerries

Ο Ιρλανδός αθλητής William Dunlop σκοτώθηκε σε ατύχημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τον αγώνα Skerries 100 στο County Dublin, όπως επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές του αγώνα. Ο 32χρονος Dunlop έκανε την επιστροφή του στους αγώνες στο εθνικό αγώνα Skerries 100 αφού αποφάσισε να μην τρέξει στο φετινό αγώνα του Isle of Man TT.

Αρχικά ανακοίνωσε ότι αποσύρεται απο την ενεργό δράση για να ανακάμψει από τραυματισμούς που είχε μόλις λίγες εβδομάδες πριν, όμως αργότερα αποκάλυψε ότι έφυγε από το νησί για να είναι μαζί με την σύντροφό του σε μια περίοδο αβεβαιότητας για την υγεία του αγέννητου παιδιού τους.

Ο αναβάτης απο το Ballymoney πιστεύεται ότι καθώς οδηγούσε την Yamaha YZF-R1, είχε το δυστύχημα στο τμήμα του τούνελ της 2,9 μιλίων πίστας.

Μια ανακοίνωση από τους διοργανωτές του αγώνα, αναφέρει: “Το Loughshinny Motorcycle Supporters Club, διοργανωτές του Skerries 100, με βαθιά θλίψη ανακοινώσει ότι ο διαγωνιζόμενος William Dunlop από Ballymoney, Co Antrim, έχει χάσει την ζωή μετά τραυματισμούς που υπέστη απο ένα τραγικό ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Ιουλίου 2018.

“Οι Loughshinny Motorcycle Supporters εκφράζουν την συμπάθεια τους προς την οικογένεια και φίλους του William Dunlop. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί τους σε αυτή την πολύ θλιβερή και δύσκολη στιγμή».

Ο Dunlop ξεκίνησε την αγωνιστική του σταδιοδρομία το 2000 και κέρδισε 108 φορές στους εθνικούς αγώνες της Ιρλανδίας, φεύγοντας νικητής τέσσερις φορές από το North West 200, επτά από το Ulster Grand Prix, ενώ είχε και πέντε βάθρα στο TT.

Ο πατέρας του Robert, γνωστός οδηγός αγώνων, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών  για το στο North West 200 του 2008, ενώ ο θείος του William, Joey, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ για τις  περισσότερες νίκες σε ΤΤ με 26, έχασε την ζωή του, το 2000 κατα την διάρκεια ενός αγώνα στο Tallin της Εσθονίας.

Ο νεότερος αδερφός του William, Michael, πέτυχε την 18η επιτυχία του στο φετινό αγώνα του TT πράγμα που τον καθιστά τον στον τρίτο στην κατάταξη όλων των εποχών, πίσω από τον 23χρονο νικητή John Mc Guinness και τον θρυλικό θείο τους.