Ο Valtteri Bottas στην Mercedes

Είναι πλέον επίσημο, ο Φιλανδός πιλότος Valtteri Bottas μεταγράφηκε απο την Williams στην πρωταθλήτρια ομάδα της Mercedes για το 2017, πλαισιώνοντας τον Lewis Hamilton. Ακόμα δεν ανακοινώθηκε επίσημα η χρονική διάρκεια του συμβολαίου παρά μόνο ότι θα αγωνίζεται στην ομάδα το 2017. Η ξαφνική αποχώρηση του Nico Rosberg άφησε μεγάλο κενό στην ομάδα το οποίο έπρεπε να καλυφθεί άμεσα.

Υπογράψαμε σήμερα το συμβόλαιο και δεν σας το κρύβω ότι το να οδηγήσω για την πρωταθλήτρια ομάδα είναι κάτι που ονειρευόμουν, είπε ο Bottas. Είμαι πραγματικά περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας καθώς έχει πετύχει πολλά τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας τη δική της ιστορία στο άθλημα. Είναι τιμή μου που θα οδηγώ ένα ασημένιο βέλος τη φετινή χρονιά. Ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να τακτοποιηθώ μέχρι το πρώτο τεστ. Ακόμα δεν έχω κερδίσει σε αγώνα της Formula 1 οπόταν αυτή είναι η κύρια μου αποστολή.

Ο Bottas είναι ο δεύτερος teammate που είχε μέχρι τώρα ο Lewis Hamilton στη Mercedes και ο Φιλανδός ανυπομονεί να δουλέψει δίπλα του.

Μπορούμε να είμαστε ένα δυνατό ζευγάρι και πραγματικά τον σέβομαι πολύ σαν οδηγό και σαν άνθρωπο. Είναι πολύ γρήγορος και σημείο αναφοράς για μένα. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε κοντά και θα πιέζουμε ο ένας τον άλλο. Το σημαντικότερο είναι να δουλέψουμε μαζί ούτως ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της.

Ο επικεφαλής της Mercedes Toto Wolf αναμένει ότι ο Bottas θα φέρει νέα δυναμική στην ομάδα. Τον χαρακτήρισε προσγειωμένο, ειλικρινή και επικεντρωμένο στους στόχους του.