Ο Tommi είναι ευχαριστημένος με την προετοιμασία ενόψει Ράλι Τουρκίας

Ο Tommi Makinen, επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, πιστεύει ότι η ομάδα του έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει την διπλή προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου (οδηγούς και κατασκευαστές) στην καυτή και σκληρή διαδρομή του Ράλι Τουρκίας (13 – 16 Σεπτεμβρίου).

Οι δοκιμές πριν από τον αγώνα στην Τουρκία, απαγορεύονταν, έτσι η ομάδα να ταξίδεψε στη νότια Πορτογαλία για να αναπαράγει τα χαρακτηριστικά των ειδικών και τις υψηλές  θερμοκρασίες άνω των 30 °C που αναμένεται να έχουμε στον 10ο γύρο.

“Ετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Είχαμε μια καλή δοκιμή την περασμένη εβδομάδα στο νότιο τμήμα της Πορτογαλίας, όπου ελπίζουμε ότι έχουμε προσομοιώσει τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε, ειδικά τις υψηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο Mäkinen.

Οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν κάτι σαν Αχίλλειος φτέρνα για το Yaris WRC και οι Ott Tänak, Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi έπρεπε να διαχειριστούν προσεκτικά τους κινητήρες τους σε παρόμοιες υψηλές θερμοκρασίες στο Μεξικό τον Μάρτιο.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ήταν η ομάδα με την καλύτερη φόρμα στους προηγούμενους αγώνες σε Φινλανδία και Γερμανία. Δύο νίκες για τον Tänak και τρίτες θέσεις για τους Latvala και Lappi έχουν προωθήσει την Toyota σε  έσεις διεκδίκησης και στα δύο πρωταθλήματα.

Βρίσκεται μόλις 13 βαθμούς μακριά από την Hyundai Shell Mobis στην κατάταξη των κατασκευαστών, ενώ ο Tänak έχει ήδη θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το πρωτάθλημα οδηγών μαζί με τους πρωτοπόρους Thierry Neuville και Sébastien Ogier.

“Οι τελευταίοι δύο αγώνες ήταν λαμπροί για εμάς και ο στόχος μας είναι φυσικά να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά υπάρχουν πολλά άγνωστα στοιχεία στην Τουρκία για κάθε ομάδα επειδή είναι ένα νέο ράλι”, πρόσθεσε ο Mäkinen.

Ο Φιλανδός οδηγούσε για τη Subaru όταν η Τουρκία έκανε το ντεμπούτο της στην WRC το 2003 σε μια θέση που βρίσκεται πιο ανατολικά από τη φετινή βάση, τον Μαρμαρά. Υπενθυμίζει ότι είναι ένα εξαντλητικός αγώνας, τον οποίο  κατάφεραν να ολοκληρώσουν μόνο 27 από τους 62 οδηγούς που ξεκίνησαν.

“Θυμάμαι ότι οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και οι δρόμοι ήταν αρκετά τραχείς, αλλά αυτή τη φορά θα πάμε σε διαφορετική περιοχή και δεν ξέρουμε ακριβώς ποια θα είναι η φύση των ειδικών”, πρόσθεσε.