Ο Tänak σέβεται τις εντολές από τον πρόεδρο της Hyundai

Ο Ott Tänak δέχτηκε με δυσκολία τις εντολές που δόθηκαν από την Hyundai την Κυριακή, ούτως ώστε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στο Ράλι Ακρόπολις, τονίζοντας ότι ήταν επιλογή του προέδρου της Hyundai Motorsport Sean Kim και όχι του αναπληρωτή διευθυντή της ομάδας Julien Moncet.

Ένας δεύτερος κατά σειρά αγώνας με χαμηλή βαθμολογία για τον Kalle Rovanperä, έδινε τη δυνατότητα στον Tänak να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς με τυχών νίκη θα έκλεινε τη διαφορά σε λιγότερους από 50 βαθμούς και με 90 να απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε περίπτωση που κέρδιζε τον αγώνα αλλά και την power stage, σε συνδυασμό με μηδέν σκορ για τον Rovanperä, η διαφορά θα μειωνόταν στους 42 βαθμούς.Και όμως, αντί η Hyundai να αλλάξει θέσh μεταξύ του πρώτου Thierry Neuville και του δεύτερου Ott Tänak, εντούτοις επέβαλε παραμονή στη θέση για τους τρείς οδηγούς μετά την πρώτη ειδική διαδρομή την Κυριακή, καθώς ήταν προ του φάσματος κατάληψης και των τριών θέσεων στο βάθρο για πρώτη φορά σε γύρο του WRC.

Ο Tänak επιβεβαίωσε ότι αντί του Moncet, ήταν ο πρόεδρος της ομάδας που είχε δώσει εντολή να παραμείνει στη θέση του.

«Δεν υπήρξε κανέναν τηλεφώνημα από τον Julien Moncet. Ήταν απευθείας από τον ίδιο τον πρόεδρο να σταματήσω να πιέζω τον Thierry και να κρατήσω η θέση», ανέφερε ο Tänak προσθέτοντας.

«Πρέπει να σεβαστούμε αυτές τις αποφάσεις. Κατά την προσωπική μου άποψη θα ήταν ωραίο να ασκήσουμε πίεση στον Kalle. Η σεζόν δεν έχει ακόμα τελειώσει ακόμα αλλά προφανώς, ναι, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί οπότε δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα αυτή τη στιγμή».

Και ενώ ο Tänak ήταν πρόθυμος να δεχτεί τις οδηγίες, αμφισβήτησε το γεγονός αν θα είχε γίνει το ίδιο τηλεφώνημα  αν αυτός και ο Neuville ήταν σε αντίθετες θέσεις.

Όταν του ανακοινώθηκε ότι οι αποφάσεις της ομάδας δεν ευθυγραμμίζονται με την πρόταση ότι δεν υπήρχε νούμερο ένα οδηγός στη Hyundai, o Tänak απάντησε: «Αν η κατάσταση ήταν αντίθετη τότε θα υπήρχαν κάποιες αποφάσεις. Είναι αυτό που είναι».

Ωστόσο, ο ομόσταυλός του Thierry Neuville γέλασε όταν του ανέφεραν τη θεωρία του Tänak.

«Πιστεύω ότι αυτό που θέλαμε όλοι ήταν το 1-2-3, καθώς θα ήταν μια ιστορική στιγμή για την ομάδα, ειδικά για μένα δεδομένου του χρόνου που είμαι στην Hyundai. Ξέρω ότι περάσαμε πολύ σκληρά, δουλέψαμε και το να πάρουμε το 1-2-3 πίσω στην Κορέα έκανε άπαντες πολύ περήφανους».

Ο Tänak αναφέρθηκε επίσης για τον Dani Sordo ο οποίος δεν εκτέλεσε εντολή από την ομάδα που του δόθηκε πριν από την τελευταία ειδική της Παρασκευής, όπου ο δυο φορές νικητής στο WRC έπρεπε να αφήσει τον Tänak να πάρει την πέμπτη θέση για να έχει καλύτερη σειρά εκκίνησης την επόμενη μέρα.

«Το μήνυμα να κρατήσω θέση την Κυριακή ήρθε επίσης 2-3 λεπτά πριν την έναρξη της ειδικής και μπορέσαμε να δούμε το τηλέφωνο, όχι όπως την Παρασκευή όπου κάποιοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να δουν το τηλέφωνο τους. Σίγουρα είναι δική τους απόφαση, εργαζόμαστε για την ομάδα και σεβόμαστε την απόφαση τους. Όλοι μαζί ως ομάδα έχουν κάνει μεγάλη δουλειά. Οπότε μπορώ να καταλάβω ότι θέλουν να το τελειώσουν».

Σαν πρωτοπόρος του αγώνα ο Neuville συμφώνησε φυσικά με την απόφαση, αλλά τόνισε ότι ήταν η απόφαση της ομάδας και όχι απαίτηση δική του.

«Δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο για εμάς την Κυριακή το πρωί, νομίζω ότι έπρεπε να συνεχίσουμε και το κάναμε έχοντας αξιοπρεπή ταχύτητα στις ειδικές διαδρομές, αποφεύγοντας προβλήματα και αυτό λειτούργησε πολύ καλά», ανέφερε ο Neuville.