Ο Solberg δεν έχει «τίποτα να χάσει» στο κυνήγι του τίτλου στην WRC2

Ο Σουηδός πίσω από το τιμόνι του Škoda έχει κερδίσει σχεδόν τις διπλάσιες ειδικές διαδρομές από τον πλησιέστερο αντίπαλο του, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί στην κατηγορία WRC το 2023, η μη συγκομιδή βαθμών όμως σε Σαρδηνία και Εσθονία τον έφεραν σε δύσκολη θέση εν όψη και της συνέχειας.

Ο Solberg είναι τέταρτος πίσω από Yohan Rossel, Sami Pajari και Andreas Mikkelsen και υπολείπεται 18 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Νορβηγό, με τον Mikkelsen να έχει ξεκινήσει τέσσερις αγώνες σε σύγκριση με τους πέντε του Solberg.

«Το πρωτάθλημα είναι ακόμη ανοικτό», είπε ο Solberg. «Είναι δύσκολο, είμαστε τέταρτοι στη βαθμολογία τώρα όμως δεν είμαστε σίγουροι ποιος είναι ο κυριότερος αντίπαλος μας. Ο Mikkelsen θα τρέξει και στους εφτά αγώνες; Αν το κάνει τότε σίγουρα μπορεί να είναι δύσκολο να νικηθεί. Αυτό είναι το περίπλοκο στην WRC2 και είναι δύσκολο να ξέρουμε τι θα κάνουν και οι υπόλοιποι».

Μιλώντας περισσότερο για τη σεζόν του ο Solberg πρόσθεσε, «Σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος. Όταν αγωνιστήκαμε στην WRC2 στην αρχή της σεζόν είπα ότι θα προσπαθήσω να είμαι γρήγορος, αυτό ελπίζει άλλωστε ο κάθε οδηγός. Νομίζω ότι το κατάφερα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπήρξαν λάθη και κάποια μικρά προβλήματα, αλλά η ταχύτητα ήταν εντάξει για μένα.

Ας περιμένουμε την Ελλάδα και τα επόμενα ράλι. Βασικά πρέπει να κάνω ότι μπορώ και να ελπίζω για το καλύτερο, πραγματικά δεν έχω πολλά να χάσω. Ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει και φυσικά θέλω να κατακτήσω τον τίτλο στην WRC2».