Ο Sebastian Ogier οδήγησε αυτοκίνητο F1

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Sebastian Ogier, μετά την πολύ επιτυχημένη καριέρα του τώρα είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο το οποίο ήταν να οδηγήσει αυτοκίνητο Formula 1. Από μικρός έβλεπε τους αστέρες της F1 θέλοντας κάποια μέρα να τους μοιάσει, όμως με την πάροδο των χρόνων η καριέρα του πήρε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση καθώς θα αγωνιζόταν σε χώμα, άσφαλτο και παγωμένες ειδικές διαδρομές στο WRC.

Ωστόσο παρά τις 40 νίκες που πέτυχε και τις 493 νίκες σε ειδικές διαδρομές ο Ogier συνέχισε να ονειρεύεται την F1. Η Red Bull η οποία είναι και ο κύριος χορηγός του, αποφάσισε να του εκπληρώσει το όνειρο δίνοντας του αυτή την ευκαιρία.

Από μικρό παιδί έβλεπα τον Ayrton Senna καθώς ήταν το είδωλο μου και όπως είναι φυσικό ονειρευόμουν να οδηγήσω μια μέρα αυτοκίνητο Formula 1. Αυτά τα αυτοκίνητα είναι τα γρηγορότερα στο πλανήτη και σίγουρα όλοι θέλουν να τα οδηγήσουν.

Ο χώρος όπου οδήγησε ο Ogier αυτοκίνητο F1 ήταν στην πίστα του Spielberg στην Αυστρία. Το αυτοκίνητο που οδήγησε δεν ήταν άλλο από την Red Bull RB7 νικήτρια σε 12 αγώνες, με 29 τερματισμούς στο βάθρο και ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2011. Αυτός που ανέλαβε την καθοδήγηση του Ogier ήταν ο πρώην οδηγός της Red Bull David Coulthard ο οποίος του εξήγησε πως να χειριστεί την V8 μηχανή η οποία έχει τελική 325km.

Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε, είπε ο Ogier μετά από 100km οδήγησης. Ήταν εκπληκτικό και συνάμα μια νέα εμπειρία, πολύ διαφορετική από ότι έχω οδηγήσει μέχρι τώρα. Αυτό το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα νοιώθεις πολύ άνετα μαζί του.

 

Ο Ogier πειραματίστηκε λίγο και με το set up του αυτοκινήτου πριν ολοκληρώσει τις δοκιμές, οι οποίες όπως ήταν φυσικό τον άφησαν απόλυτα ευχαριστημένο.