Ο Scandola στο Rally di Roma Capitale

Ο Umberto Scandola θα αγωνιστεί στον επερχόμενο αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι, το Rally di Roma Capitale (19-21 Ιουλίου), με ένα Hyundai i29 R5. Ο Scandola, πρωταθλητής το 2013, προστέθηκε στη λίστα συμμετοχών η οποία εκτός από μεγάλη είναι και ποιοτική.


Μαζί με το συνοδηγό του Guido D’Amore, όπως και ο Jari Huttunen, θα αγωνιστούν με τη Hyundai Motorsport N και αυτός θα είναι ο πρώτος τους αγώνας στην άσφαλτο με το Κορεάτικο αυτοκίνητο.


«Είναι ο πρώτος μου φετινός αγώνας στην άσφαλτο και η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ με Hyundai σε άσφαλτο οπόταν είναι λίγο περίπλοκο καθώς δεν είναι εύκολο να ξαναξεκινήσω με διαφορετικό αυτοκίνητο», εξήγησε ο Scandola. «Όμως έχουμε τη βοήθεια από τη Hyundai Motorsport Customer Racing και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι. Στόχος μας είναι να πάμε γρήγορα, όμως για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Επειδή δε θα κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα θα μπορέσουμε να πιέσουμε, αν καταφέρουμε να έχουμε τη σωστή αίσθηση».


Ο Scandola φέτος επικεντρώνετε στο πρωτάθλημα ασφάλτου. Στο Rally di Roma Capitale κατάφερε να κερδίσει το 2015 και 2016, πριν ο αγώνας συμπεριληφθεί στο ERC.
«Γνωρίζω αυτό τον αγώνα πολύ καλά καθώς κέρδισα δυο φορές», ανέφερε ο 34χρονος Scamdola. «Το γεγονός ότι η διαδρομή κατά 80% είναι η ίδια για εμάς είναι καλύτερα καθώς θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο».


Η συμμετοχή του Scandola με Hyundai i20 R5 του δίνει την ευκαιρία να ξανασυναντηθεί με τον Andrea Adamo. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport ήταν μέλος της εργοστασιακής Abarth rally team, με την οποία ο Scandola συμμετείχε στο Intercontinental Rally Challenge από το 2006. «Γνωρίζουμε τον Andrea πολύ καλά. Μας υποστηρίζει πολύ και είναι πάντα παρόν είτε τηλεφωνικά είτε με μηνύματα. Όμως δεν είναι μόνο με έμενα έτσι αλλά και με τους υπόλοιπους πελάτες οδηγούς».


Το Rally di Roma Capitale ξεκινά από τη διάσημη Castel San’t Angelo στο κέντρο της Ρώμης στις 19:00 CET την Παρασκευή 19 Ιουλίου. Ο αγώνας αποτελείτε από 16 ειδικές διαδρομές μήκους 203.40 αγωνιστικών χιλιομέτρων.