Ο Ogier μιλάει για το μέλλον του

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier ξεκαθάρισε ότι θα μείνει στο WRC και το 2018.

Το μέλλον του έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών εικασιών τις τελευταίες εβδομάδες.  Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ADAC Rallye Deutschland για το που θα οδηγά την νέα χρονιά ή εάν υπήρχε περίπτωση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Μετά την επανάκτηση της πρωτιάς στο πρωτάθλημα στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του Saarland, ο Ogier είπε στο WRC TV ότι ενώ σκεφτόταν την πιθανότητα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, θα προτιμούσε να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι την νέα χρονιά.

“Είναι (απόσυρση από την ενεργό δράση) μια πιθανότητα αλλά δεν εξαρτάται από τον τίτλο.  Η αλήθεια είναι ότι θέλω να κάνω το κάτι παραπάνω και πιστεύω ότι θα το κάνω,” είπε.

“Δεν έχω καμία πίεση για αυτό. Είμαι πολύ χαλαρός και νιώθω ότι έχω μια καλή ευκαιρία να κάνω κάτι καλό στο μέλλον, , τότε πιθανότατα θα συνεχίσω.”

Η συμφωνία του με την M-Sport World Rally Team λήγει με το τέλος της σεζόν. Ο Ogier ανάφερε σε προηγούμενες του δηλώσεις ότι θα μπορούσε να μείνει στην Βρετανική ομάδα, με την οποίο κέρδισε δύο αγώνες ράλι την φετινή χρονιά, εάν βρεθεί επιπλέων χρηματοδότηση για να κρατήσει το Ford Fiesta ανταγωνιστικό.

Ο Ogier και η σύζυγος του, Γερμανίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια αθλητικών Andrea Kaiser, γιόρτασαν την γέννηση του πρώτου τους παιδιού τον Ιούνιο του 2016 και όπως παραδέχτηκε ο Γάλλος η οικογενειακή ζωή το έκανε δύσκολο να συνεχίσει την καριέρα του.

“Έχω κάνει πολλά χρόνια στον χώρο και κάθε φορά γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για μένα να φύγω από το σπίτι, ιδιαίτερα όταν έχεις και παιδί. Είναι πολλά τα ταξίδια και πολύ το στρες.  Είμαι χαλαρός με αυτό αλλά η αλήθεια είναι ότι το δουλεύω για να βρω μια λύση για να μπορέσω να συνεχίσω.

“Υπάρχουν προσφορές. Για πολλές εβδομάδες είπα ελπίζοντας (θα λάβω απόφαση) σύντομα.  Υποθέτω ότι πριν τον αγώνα στην Ισπανία (5-8 Οκτωβρίου) θα πρέπει να ξέρουμε κάτι,” πρόσθεσε ο Ogier.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης RALLYPIXELS