Ο Ogier αποσύρετε από το WRC μετά το 2020

Ο Sebastien Ogier επιβεβαίωσε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC στα τέλη του επόμενου έτους.


Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC ανέφερε ότι το τρέχον συμβόλαιο του με την Citroen θα είναι το τελευταίο του στο WRC και ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του αυτή την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Ogier δήλωσε ότι προσβλέπει στον επόμενο σταθμό στην καριέρα του μετά το WRC, που θα είναι η νέα σειρά Extreme E το 2021.


“Το έχω αναφέρει πολλές φορές”, είπε ο Γάλλος. “Οι άνθρωποι συνεχίζουν να με ρωτούν, ίσως δεν με πιστεύουν. Δεν ήταν ποτέ στα πλάνα μου να μείνω περισσότερο από ένα χρόνο στο WRC, αλλά η συμφωνία με τη Citroen ήταν για ένα κλειστό συμβόλαιο δύο χρόνων.


“Ο πρεσβευτικός ρόλος του Ogier με το Extreme E ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα. Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα από την διοργάνωση ανάφεραν. “Ο Ogier εντάσσεται στην νέα σειρά Extreme E ως πρεσβευτής από τις 19 Ιουλίου 2019. Θα δοκιμάσει το αυτοκίνητο μελλοντικά, παραμένει να δούμε αν θα τον δούμε και σαν διαγωνιζόμενο στην ολοκαίνουργια off-road αμιγώς ηλεκτροκίνητη σειρά.

Ο Ogier είναι επικεντρωμένος στην υπεράσπιση του τίτλου του παγκόσμιου Πρωταθλητή WRC, η οποία συνεχίζεται με το Ράλι Φινλανδίας αυτή την εβδομάδα.