Ο Mikkelsen θα τρέξει στη Σαρδηνία με CItroen C3

Για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά ο Andreas Mikkelsen θα οδηγήσει αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, στον αγώνα της Σαρδηνίας. Ο Mikkelsen θα αντικαταστήσει τον Stephane Lefebvre στη Citroen ο οποίος υπολογίζετε να επιστρέψει στον αγώνα της Πολωνίας. Είναι προγραμματισμένο να δοκιμάσει το C3 πριν από τον αγώνα της Ιταλίας και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από τη όλη εξέλιξη. Είναι κοινό μυστικό το γεγονός ότι ψάχναμε αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC μετά την αποχώρηση της VW από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να δοκιμάσω το C3 και ακολούθως να ξεκινήσω προετοιμασία για τον αγώνα. Δεν με ανησυχεί ο λίγος χρόνος που θα έχω με το αυτοκίνητο, καθώς κύριο μου μέλημα ήταν να επιστρέψω στη μεγάλη κατηγορία και τα κατάφερα με μια δυνατή ομάδα.

Φήμες ήθελαν τον Mikkelsen να υπέγραφε κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Πορτογαλία όμως αυτό επιβεβαιώθηκε μετά το τέλος του. Αν και η Citroen ανακοίνωσε ότι η συμφωνία είναι μόνο για ένα αγώνα, πιστεύεται ότι σύντομα θα υπάρξει επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Νορβηγός τη φετινή χρονιά για να κρατηθεί σε φόρμα αγωνίστηκε με Skoda Fabia στην κατηγορία WRC2 όπου κατάφερε να κερδίσει σε Μόντε Κάρλο και Κορσική. Θα μπορούσε να τριπλασίαζε τις νίκες του στον αγώνα της Πορτογαλίας όμως είχε έξοδο στην τελευταία ειδική με αποτέλεσμα να αποχωρίσει. Για τον αγώνα της Σαρδηνίας είχε δηλώσει συμμετοχή με Skoda Fabia.

Τους προηγούμενους μήνες, φήμες τον ήθελαν να είναι σε συζητήσεις με την ΤΟΥΟΤΑ όπως επίσης και με την Hyundai, καθώς δοκίμασε το i20 τις προηγούμενες μέρες.

Η Citroen μέχρι στιγμής έχει μια απογοητευτική σεζόν και βρίσκετε στην τελευταία θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Με την ένταξη του Mikkelsen η ομάδα θα δυναμώσει και θα είναι σε θέση να διεκδικήσει καλύτερα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής μετρά μια νίκη στο Μεξικό με τον Kris Meeke ενώ η καλύτερη θέση που τερμάτισε ο Craig Breen είναι η έβδομη.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Yves Matton πιστεύει ότι η ένταξη του Mikkelsen θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Μετά και τους έξι πρώτους αγώνες τη φετινή χρονιά με τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι τώρα σαφώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Ο Μikkelsen έχει αρκετή εμπειρία από τον αγώνα της Σαρδηνίας και θα μπορέσει να μας βοηθήσει, καθώς η Citroen Total Abu Dabi WRT δεν έτρεξε πέρσι. Αν και θα έχει λίγο χρόνο με το αυτοκίνητο κύριο μας μέλημα είναι να βρει τις σωστές ρυθμίσεις και να νοιώσει άνετα. Όσον αφορά την περίπτωση του Lefebvre ο Matton τόνισε ότι η πολιτική της Citroen στην ανάδειξη νέων ταλέντων δεν αλλάζει όμως σε αυτή την περίπτωση η ομάδα είναι πάνω από όλους.