Ο Mads Ostberg δεν τρέχει στην Αυστραλία

Ο Mads Ostberg ανέφερε ότι η Citroen ακύρωσε τα πλάνα του για να τρέξει στον τελευταίο αγώνα του WRC στην Αυστραλία με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC. Αυτό εξαρτιόταν βέβαια και από το αν ο Ogier θα ήταν στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Ostberg είχε την ευθηνή φέτος να εξελίξει το δεύτερης γενιάς C3 R5 μετά την απομάκρυνση του από την ομάδα στο WRC, καθώς αντικαταστάθηκε από το νικητή στην Φιλανδία Esapekka Lappi και από τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier.
Ο τελευταίος αγώνας που έτρεξε με αυτοκίνητο WRC ήταν το 2018 στην Αυστραλία. Υπήρχε μια πιθανότητα η Citroen να του έδινε θέση στην ομάδα για την Αυστραλία για να μπορέσει να βοηθήσει τον Sebastien Ogier να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Με τον Tanak να κατακτά τον τίτλο στον προηγούμενο αγώνα στην Ισπανία, αυτή η εξέλιξη δεν επέτρεψε στον Ostberg να τρέξει με αυτοκίνητο WRC στην Αυστραλία.

«Δυστυχώς δεν τρέχουμε στην Αυστραλία», ανέφερε ο Ostberg. «Η συμμετοχή μας εξαρτιόταν από το αν ο Seb είχε πιθανότητες να κερδίσει το πρωτάθλημα. Όλοι ξέρετε πως τελείωσε…
Θα θέλαμε πολύ να είμαστε εκεί καθώς αποδείξαμε πέρυσι ότι μπορούμε με ένα αυτοκίνητο WRC να διεκδικήσουμε θέση στο βάθρο».