Ο Loubet θα τρέξει στο φετινό ERC

Ο Pierre-Louis Loubet, θα τρέξει στο φετινό ERC, 30 χρόνια μετά τον Ευρωπαϊκό τίτλο που κέρδισε ο πατέρας του Yves με τη Lancia Delta Inergrale.

Ο 22χρονος Loubet επιβεβαίωσε ότι θα τρέξει στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, στο Azores Rallye και στο Rally Islas Canarias, ενώ από τα αποτελέσματα που θα φέρει θα κριθεί αν να αγωνιστεί και σε άλλους αγώνες μετέπειτα στη σεζόν.


Ο Loubet θα οδηγήσει ένα ŠKODA Fabia R5 της 2C Competition και μπορεί να υπολογίζει στη συνεχή υποστήριξη του από την OSCAPO, τον μεγαλύτερο διαδικτυακό λιανοπωλητή αυθεντικών ανταλλακτικών αυτοκινήτων στον κόσμο και ένα από τους επίσημους συνεργάτες του ERC.

«Είναι δυο εξαιρετικοί αγώνες οι οποίοι θα με βοηθήσουν πολύ να αποκτήσω εμπειρίες,» ανέφερε ο Κορσικανός Loubet. «Στις Αζόρες πέρυσι είχαμε προβλήματα με τη μηχανή μετά από μόλις έξι χιλιόμετρα. Αυτό ήταν μεγάλη απογοήτευση καθώς κάναμε μεγάλο ταξίδι για να πάμε στο νησί και αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιστρέφουμε φέτος. Όταν επανεκκινήσαμε την επόμενη μέρα, αν και δεν είχαμε εμπειρία οι χρόνοι μας ήταν καλοί. Εργαστήκαμε σκληρά για να επιστρέψουμε φέτος και είμαι βέβαιος ότι θα φέρω καλό αποτέλεσμα.»


Ο Loubet έκανε ορισμένες δοκιμές με το 2C Competition Fabia και θα κάνει το πρώτο του αγωνιστικό ντεμπούτο με το αυτοκίνητο του Τσέχου κατασκευαστή στο νησί του Ατλαντικού Ωκεανού, το São Miguel, στο χωμάτινο αγώνα Azores Rallye που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Μετά τις Αζόρες θα τρέξει και στον ασφάλτινο αγώνα Rally Islas Canarias από τις 2 μέχρι τις 4 Μαΐου. Παράλληλα θα τρέξει και σε αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Για την πιθανότητα να προσθέσει και άλλους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Loubet είπε: «Εξαρτάτε από τα αποτελέσματα σε Azores και Canarias, αλλά σίγουρα είναι δυνατό να συμβεί.»


Ο Yves Loubet εκκίνησε σε 17 αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και κέρδισε τέσσερις φορές το 1989 όταν κατάκτησε τον τίτλο. Είναι ένα επίτευγμα το οποίο δε χάθηκε στο γιο του Pierre-Louis. «Αν μπορέσω να κερδίσω του τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης 30 χρόνια μετά τον πατέρα μου σίγουρα θα ήταν πολύ καλό. Θα μιλήσω μαζί του για να αγωνιστώ σε περισσότερους αγώνες γιατί θα ήταν καλό για την επέτειο.»

Αν και οι αγώνες Azores Rallye και Islas Canarias δεν ήταν μέρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1989 όταν κέρδισε τον τίτλο ο Loubet Sr, εντούτοις έτρεξε και στους δυο κερδίζοντας στις Azores το 1992.