Ο Loeb επιστρέφει στο WRC

Ο θρύλος του WRC Sebastian Loeb, θα επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι την ερχόμενη σεζόν και θα αγωνιστεί σε τρείς αγώνες. Ο Loeb, ο οποίος κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2004 μέχρι το 2012 θα αγωνιστεί το 2018 σε Μεξικό, Κορσική και σπανία.

Συνοδηγός του θα είναι ο Daniel Elena και το πλήρωμα θα αντικαταστήσει στους αγώνες που θα τρέξει τον Craig Breen, ο οποίος θα αγωνιστεί στους υπόλοιπους 10 αγώνες, ενώ ολόκληρο το πρωτάθλημα θα ακολουθήσει ο Kris Meeke.

Οι φήμες ότι θα επέστρεφε ο Loeb στην ενεργό δράση ξεκίνησαν μετά τις δοκιμές που έκανε ο Γάλλος με το C3 σε ασφάλτινη και χωμάτινη επιφάνεια. «Το αίσθημα που έχεις όταν αγωνίζεσαι σε αγώνα ράλι είναι μοναδικό και είμαι ενθουσιασμένος που κατάφερα να οδηγήσω ένα από αυτά τα καινούργια αυτοκίνητα. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά με την ομάδα που γνώρισα πάρα πολλές επιτυχίες,» είπε ο Loeb.

«Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από τις δοκιμές που έγιναν φέτος. Δεν έχω προσδοκίες απλά θέλω να το απολαύσω. Είναι λογικό να αγωνιστώ στην Κορσική καθώς μου αρέσει, όμως δεν είμαι γνώστης της φοράς που έχει ο αγώνας. Επίσης η Ισπανία φαίνεται καλή επιλογή όμως περιμένω ότι θα είναι πολύ δύσκολα, αν αναλογιστώ πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που αγωνίστηκα. Επίσης ήθελα να αγωνιστώ και σε ένα χωμάτινο αγώνα και η επιλογή είναι το Μεξικό, καθώς εκεί έχω πολύ καλές εμπειρίες και ο αγώνας δεν έχει διαφοροποιηθεί πολύ από την τελευταία φορά που έτρεξα.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroen Yves Matton είπε ότι οι δοκιμές που έκανε ο Loeb τον έπεισαν ότι ο 43χρονος δεν έχασε την ταχύτητα του.

«Είμαι ευχαριστημένος που θα δω να γράφετε ακόμα ένα κεφάλαιο στη μεγάλη ιστορία μεταξύ του Loeb και της Citroen. Δεν θα μπορούσε να επιστρέψει με άλλη ομάδα εκτός απο εμάς. Ο Seb μας το επιβεβαίωσε ότι δεν έχασε την ταχύτητα του κατά τη διάρκεια των δοκιμών που κάναμε. Ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι δεν γνωρίζει καλά τις ειδικές και το αυτοκίνητο σε σχέση με τους υπόλοιπους οδηγούς,» είπε ο Matton.

Πηγή: wrc.com