Ο Jorge Prado στην κατηγορία MXGP;;

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Reb Bull KTM, Jorge Prado, ο οποίος ξεκίνησε νικηφόρα το 2019 στην κατηγορία ΜΧ2 κερδίζοντας και α δυο hit του εναρκτήριου αγώνα, φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα μεγάλωσε, όχι μόνο σωματικά αλλά και αγωνιστικά. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 στην κατηγορία ΜΧ2 ήταν κάτι που όλοι περίμεναν και με τη μετακίνηση του Pauls Jonas στην κατηγορία MXGP ο ανταγωνισμός δεν είναι ο ίδιος με πέρυσι.

Φυσικά αν ο Prado κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα θα ”διαταχθεί’’ να μετακινηθεί στην κατηγορία MXGP. Αν και ο Ισπανός είναι στα αρχικά στάδια της καριέρας του, εντούτοις είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Prado συγκαταλέγεται στους πέντε καλύτερους αναβάτες του κόσμου. Αν και η κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος ακόμα απέχει πολύ, ο περσινός πρωταθλητής στην ΜΧ2 γνωρίζει ότι η μετακίνηση στα 450cc θα είναι δύσκολη.

«Πρωτίστως θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα στην ΜΧ2», ανέφερε ο Prado. «Μετά θα αρχίσουμε α σκεφτόμαστε την κατηγορία των 450cc η οποία είναι δυνατή. Έχω τον καλύτερο ομόσταυλο που θα μπορούσα να έχω και αυτό είναι πολύ καλό σημείο αναφοράς καθώς το να προπονούμε μαζί του αν κάποια μέρα πάω στα 450 θα ξέρω που βρίσκομαι. Εξαρτάτε πως οδηγάς μια 450, καθώς είναι επιθετική αλλά δε χρειάζεται να οδηγάς επιθετικά. Πρέπει να την οδηγάς ήρεμα καθώς αν είσαι επιθετικός τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Τη 250 πρέπει να την οδηγάς επιθετικά, πολύ επιθετικά. Όπως είπατε είμαι αρκετά αδύνατος , αλλά θα δείξει τι θα γίνει».

Πριν από μερικές βδομάδες ο Prado κέρδισε στην Αργεντινή και αυτή του η απόδοση άφησε τον πρωταθλητή χαρούμενο. Ήταν σημαντικό να φύγει από την Παταγονία με το απόλυτο και κυρίως υγιής και τώρα επικεντρώνετε στο δεύτερο αγώνα ο οποίος είναι στο Matterley Basin αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Είναι εξαιρετικό που επέστρεψα στους αγώνες. Είχα δυο πάρα πολύ καλές εκκινήσεις και αυτό ήταν σημαντικό στον αγώνα. Προτεραιότητα ήταν να πάω καλά στο πρώτο hit, να μαζέψω βαθμούς και να είμαι υγιείς, όμως στο τέλος κατάφερα να κερδίσω και τα δυο hit. Νοιώθω πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα και ψυχολογικά είμαι πολύ δυνατός. Δε θα μπορούσα να ξεκινήσω τη σεζόν καλύτερα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τον επόμενο αγώνα που είναι στη Βρετανία».

Στη Μεγάλη Βρετανία ο Prado θα επιδιώξει να επαναλάβει το 1-1 του πρώτου γύρου, βάζοντας έτσι περισσότερη πίεση στους αντιπάλους του. Στην υπέροχη Βρετανική πίστα να είστε σίγουροι ότι ο Prado θα πάει καλά. Να είστε επίσης σίγουροι ότι θα παρακολουθά τους αναβάτες των 450 και θα αναρωτιέται τι μπορεί να γίνει το 2020.