Home Rally Ο Fernando Alonso δοκίμασε το DAKAR HILUX

Ο Fernando Alonso δοκίμασε το DAKAR HILUX

Ο οδηγός της TOYOTA GAZOO Racing Fernando Alonso, έκανε διήμερα δοκιμαστικά στη Βόρεια Αφρική με το αυτοκίνητο νικητή του φετινού Dakar, το TOYOTA Hilux.


Ο Alonso, ο οποίος προηγείται μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων αντοχής (WEC) μαζί με τους ομοσταυλούς του Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima, έκανε δυο μέρες δοκιμαστικών στην έρημο Kalahari, ούτως ώστε να μάθει τις απαιτήσεις των αγώνων Rally Raid.


Η TOYOTA GAZOO Racing ήταν ο διοργανωτής των δοκιμαστικών, για να μπορέσει ο Alonso να πάρει μια γεύση για το πως είναι οι αγώνες rally raid. Ο πρώην νικητής του Dakar, Giniel de Villiers, ο οποίος συμμετέχει συχνά σε αγώνες rally raid στη Νότια Αφρική με την TOYOTA GAZOO Racing, είχε καθήκοντα εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια του τεστ.


Το TOYOTA Hilux, το οποίο κέρδισε το φετινό Dakar με πλήρωμα τους Nasser Al- Attiyah και Mathieu Baumel, διαθέτει κινητήρα V8 πέντε Λίτρων, αποδίδει 385hp και έχει ροπή 620Nm. Ο Alonso έκανε δοκιμές σε δυο διαφορετικές διαδρομές, η μία μήκους 8km και η άλλη 17km.


«Παρακολουθώ το Dakar και θέλω να ευχαριστήσω την TOYOTA GAZOO Racing για την ευκαιρία που μου έδωσε να έρθω στη Νότια Αφρική και να οδηγήσω το Hilux, το αυτοκίνητο νικητή στο φετινό Dakar. Οδήγησα σε διάφορες σειρές διαφορετικά αυτοκίνητα και αυτό ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Ήταν αρκετά διασκεδαστικό, κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχω συνηθίσει να οδηγώ, ήταν όμως πολύ ενδιαφέρων. Σιγά σιγά βρήκα ταχύτητα, μαθαίνοντας γύρο με το γύρο. Δεν είναι εύκολο να διαβάσεις τις ανωμαλίες στη διαδρομή και να ξέρεις με πόση ταχύτητα να περάσεις, όμως σιγά σιγά απέκτησα αυτοπεποίθηση. Η αίσθηση με το Hilux είναι πολύ καλή, έχει καλό κράτημα και είναι ισορροπημένο. Διαθέτει αρκετή ιπποδύναμη και έχει εντυπωσιακά φρένα. Ήταν απίστευτη η οδήγηση με αυτό το αυτοκίνητο.»

Exit mobile version