Ο Dani Sordo θα “ενοικιάσει” αγωνιστικό για τον αγώνα της Ισπανίας

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport, Dani Sordo, ανέφερε ότι υπάρχει περίπτωση να ενοικιάσει αγωνιστικό για τον αγώνα της πατρίδας του, το Ράλι Ισπανίας, σε περίπτωση που η ομάδα δεν τον επιλέξει για να οδηγήσει.

Ο Sordo πήρε τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του νωρίτερα φέτος στον αγώνα της Σαρδηνίας, σχεδόν έξι χρόνια μετά την πρώτη του νίκη. Το γεγονός ότι μοιράζετε το αυτοκίνητο με τον περσινό νικητή του αγώνα στην Ισπανία και εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Loeb, ο οποίος υπέγραψε φέτος με την Hyundai, μειώνει τις ελπίδες του Sordo για συμμετοχή στον αγώνα.

«Θέλω πολύ να τρέξω στην Ισπανία», ανέφερε ο Sordo. «Αν δεν τρέξω με την Hyundai τότε θα ενοικιάσω αυτοκίνητο. Θα στεναχωρηθώ πολύ αν δεν τρέξω στην Ισπανία».
Ο Sordo τερμάτισε δεύτερος τέσσερις φορές στον αγώνα της πατρίδας του. Νωρίτερα στη σεζόν η Hyundai αντικατέστησε τον Andreas Mikkelsen στους αγώνες της Κορσικής και Πορτογαλίας με τους Loeb και Sordo. Όμως η βελτίωση που έχει ο Mikkelsen ίσως του εξασφαλίσει μια θέση για την Ισπανία.

Το σίγουρο είναι ότι ο Sordo θα τρέξει στους επόμενους δυο αγώνες σε Γερμανία και Τουρκία αντί του Sebastien Loeb. Ο Craig Breen επίσης περιπλέκει την κατάσταση όσον αφορά την επιλογή οδηγών μετά την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε στον αγώνα της Φιλανδίας, με τις φήμες να λένε ότι μπορεί να αγωνιστεί σε περισσότερους από ένα αγώνες μέχρι το τέλος της χρονιάς όπου θα τρέξει σίγουρα στην Μεγάλη Βρετανία με ένα Hyundai i20 R5.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Tommi Makkinen ανέφερε ότι η προαγωγή του νεαρού οδηγού Takamoto Katsuda στην εργοστασιακή ομάδα θα του απέφερε πολλή πίεση και θα ήταν προτιμότερο να αγωνιστεί σε δορυφορική ομάδα με Yaris για τη νέα σεζόν.

Ο 26χρονος Ιάπωνας, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με αυτοκίνητο WRC στον αγώνα της Γερμανίας, προγραμματίζετε να αγωνιστεί και σε άλλους αγώνες με Yaris WRC το 2020.

«Συζητήσαμε αρκετά για το μάλλον του Katsuda και το πόση εμπειρία έχει. Βλέπουμε να πηγαίνει καλά σε ορισμένα σημεία, όμως ακόμα έχει σκαμπανεβάσματα. Συζητήσαμε για το πως θα συνεχίσουμε και πιο είναι πιο σωστό ούτως ώστε να αποκτήσει εμπειρίες.

Σκεφτήκαμε να τον βάλουμε στην εργοστασιακή ομάδα, όμως αυτό θα του έβαζε πολλή πίεση. Μια συμμετοχή σε δορυφορική ομάδα σίγουρα θα μείωνε αυτή την πίεση», ήταν τα λόγια του Makkinen.

Ο Katsuda οδήγησε αυτοκίνητο WRC σε αγώνες στην Φιλανδίας εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος, όμως στην Γερμανία θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσει ένα αυτοκίνητο σε στήσιμο για άσφαλτο.