Ο Bruno Magalhaes θα συνεχίσει το κυνήγι του τίτλου

Ο Bruno Mangalhaes μπορεί να έχασε το προβάδισμα στον πίνακα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι μετά από ένα δύσκολο αγώνα στην Πολωνία, αλλά υπάρχουν και καλά νέα για τον Πορτογάλο άσσο, αφού εξασφάλισε την χρηματοδότηση για τον επόμενο γύρο στην Τσεχία.

Ο Magalhaes προηγήθηκε από την αρχή της χρονιάς στο βαθμολογικό πίνακα με τη νίκη του στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, το Azores Airlines Rallye τον Απρίλη. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει πόντους στην Κύπρο αλλά και η ένατη θέση γενικής που κατέκτησε στην Πολωνία τον έριξαν από την πρώτη θέση της βαθμολογίας στην δεύτερη, με 13 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο πλέων Kajetan Kajetanowich, ο οποίος κυνηγά το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα ERC.

“Έχουμε χάσει την πρώτη θέση αλλά είμαστε πολύ κοντά,” είπε ο υποστηριζόμενος από την Seajets, Magalhaes. “Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας (της Πολωνίας), αλλά είναι καλύτερα να προσπαθήσεις παρά να βρίσκεσαι στο σπίτι σου χωρίς να συμμετέχεις, πιστεύοντας ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ο αγώνας στην Τσεχία θα είναι επίσης πολύ δύσκολος για μένα, διότι έτρεξα μόνο μια φορά σε αυτόν το 2014 και δεν έχω εμπειρίες από τέτοιου είδους ειδικές διαδρομές. Αλλά αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι.  Θα είναι δύσκολο αλλά ας δούμε αν μπορέσουμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς.”