Ο Breen σκέφτεται το rallycross μετά την απώλεια της θέσης του στο WRC

Ο πρώην οδηγός της Citroen WRC Craig Breen εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο rallycross την φετινή χρονιά, μετά τα πρώτα δοκιμαστικά ενός Supercar στην πίστα Mondello της Ιρλανδίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο Breen οδήγησε το Ford Fiesta Supercar του δύο φορές πρωταθλητή Ευρωπαϊκού Rallycross Derek Tohill στον εναρκτήριο αγώνα του ιρλανδικού πρωταθλήματος Rallycross, όπου ολοκλήρωσε περίπου 10 γύρους στην πίστα Naas.


“Έκανα μόνο λίγους γύρους, αλλά σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό”, δήλωσε ο Breen.
“Δεν έκανα αρκετά δοκιμαστικά για να ξεκαθαρίσω πως ακριβώς δουλεύει, αλλά η δύναμη του είναι κάτι που δεν έχω οδηγήσει ποτέ πριν. Το αυτοκίνητο έχει πολύ ωραία αίσθηση, θα μπορούσα να κάνω ότι θέλω με αυτό.

“Ποτέ μου δεν είχα πάει σε αγώνα rallycross, ποτέ δεν είχα δει απο κοντά ένα αυτοκίνητο rallycross πριν, έτσι για μένα για όλα ήταν πρώτη μου φορά.”
Ο Breen παρευρέθηκε στο IRX μόλις λίγες μέρες μετά τη νίκη του στο Διεθνές Ράλλυ στο Galway, έχοντας χάσει την θέση του στην ομάδα της Citroen για την φετινή χρονιά.
Ενώ ο στόχος του παραμένει η επιστροφή του στο WRC, λέει ότι έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αγωνιστεί στο rallycross αυτή την φετινή χρονιά. Έχω κάποιες επιλογές να κάνω κάτι στο rallycross την φετινή χρονιά, αλλά δεν ήταν η προτεραιότητα μου”, είπε.


“Προφανώς θέλω να επιστρέψω και πάλι στους αγώνες ράλι, αυτή είναι η πρώτη μου αγάπη. Αλλά σίγουρα θα ήθελα να δοκιμάσω [rallycross]. Μου άρεσε η οδήγηση ενός Supercar και θα ήθελα να κάνω ένα αγώνα με ένα απο αυτά. Εάν αυτό συμβεί, θα είναι υπέροχο.”

Ο 29χρονος με δύο τερματισμός σε βάθρο στο πρωτάθλημα WRC δεν αποκάλυψε πού υπάρχει σκέψη να αγωνιστεί, αλλά ανάφερε ότι ένα πρόγραμμα δοκιμαστικών θα ήταν αναγκαίο πριν από οποιαδήποτε αγωνιστική του παρουσία σε αγώνα rallycross.

“Δεν έχει νόημα, ειδικά αν δεν έχω εμπειρία σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο να αγωνιστώ σε ένα αγώνα”, είπε. “Λόγω του περιορισμένου μου χρόνου με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα χρειαζόταν σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο για να το μάθω σωστά. Σίγουρα, αν θα κάνω αυτό το βήμα, θέλω να το κάνω σωστά.”


Η Breen δοκίμασε στον εναρκτήριο αγώνα IRX το πισωκίνητο Fiesta του Tohill με το οποίο κατέκτησε τον τίτλο Euro RX.
“Ήταν υπέροχο να έχουμε τον Craig να οδηγά το Supercar και το TouringCar και θα ήταν υπέροχο να του δώσω περισσότερο χρόνο στο Supercar όπου το επιτρέπει ο χρόνος και το πρόγραμμα”, δήλωσε ο Tohill.
“Αν ήθελε να επιτύχει σε αυτό το αγώνα θα ήταν μια συναρπαστική προοπτική. Με περισσότερο χρόνο στο τιμόνι και θα μπορούσε να ρυθμίσει το αυτοκίνητο για να ταιριάζει με το ύφος οδήγησης του. Η δοκιμή ήταν μόνο για διασκέδαση, κανένας δεν κοινηγούσε τον χρόνο – αυτή είναι δουλειά για κάποια άλλη φορα.”

Ο ομόσταυλος του Breen το 2018 εργάζεται με τον οδηγό Citroen WRC Mads Ostberg, ο οποίος οδηγεί ένα Citroen C3 R5 στο WRC2 Pro αυτή την χρονιά, έχει δοκιμάσει επίσης ένα World RX Supercar πριν τα Χριστούγεννα και είναι στο στόχαστρο της νέας ομάδας ES Motorsport.