Ο Alexander Chepurko στο Rallye du Maroc

Ο Αμερικανός αναβάτης Alexander Chepurko που ζει τα τελευταία 10 χρόνια στην Κύπρο ετοιμάζει βαλίτσες για Μαρόκο όπου θα αγωνιστεί σε ένα από τους σκληρότερους αγώνες rally raid.

Αγωνιζόμενος με κυπριακή σημαία σε προηγούμενους αγώνες Rally Raaid,, τo 2023 ο Alexander Chepurko και ο Νικόλας Κλεάνθους, γνωστός και σαν Moto Technik (Λευκωσία), δημιούργησαν την πρώτη διεθνή αγωνιστική ομάδα στην Κύπρο με την ονομασία Moto Technik Team Silk Rider. Ήδη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκαν σε Μεξικό και Ελλάδα και τώρα ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους αμμόλοφους στην έρημο Merzouga.

Ο Alexander Chepurko τρέχει στην κατηγορία FIM Rally3 στη σέλα μια ΚΤΜ 450 EXC-F.

“Αγωνίζομαι για να κερδίσω. Είναι μεγάλη πρόκληση όμως χάρη στην προπόνηση και την υποστήριξη από την Moto Technik Team SilkRider πάω στον αγώνα με πολύ αυτοπεποίθηση”, αναφέρει ο Alexander Chepurko.

Το Rallye du Maroc είναι ένα αγώνας Rally Raid που διοργανώνετε στο Μαρόκο κάθε χρόνο από το 2000 και είναι μέρος του ημερολογίου World Rally-Raid Championship.

To Rallye du Maroc δεν είναι μεγάλος σε απόσταση αγώνας, είναι ο πιο οικονομικός και πιο κοντινός στην Ευρώπη, με τις αποστάσεις να μην θεωρούνται υπερβολικές, με μια λέξη ο πιο προσιτός αγώνας.

Γνωρίζοντας τον κόσμο του Enduro και τα δεδομένα που τους εμποδίζουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο Rally Raid, οι διοργανωτές απλοποίησαν την προετοιμασία στην κατηγορία Rally3.

Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι δυο λάστιχα, δυο μους, το σωστό γρανάζι και ένα βιβλίο διαδρομής. Το Rally du Maroc στην κατηγορία Rally3 είναι ο τέλειος τρόπος για να κάνει κάποιος τα πρώτα του βήματα σε αγώνες Rally Raid.

Η διαδρομή είναι σύντομη, οι αποστάσεις δεν είναι υπερβολικές, δεν υπάρχουν νυκτερινές διαδρομές και η διαδρομή είναι διαφορετική από αυτή των αυτοκινήτων και των φορτηγών.

Υπάρχει ανεφοδιασμός κάθε 120 χιλιόμετρα και με μια ελαφριά μοτοσυκλέτα με λίγες τροποποιήσεις είναι όλα τα συστατικά για μια επιτυχημένη πρώτη εμπειρία. Το τελευταίο και πολύ ωραίο νέο είναι ότι στην έκδοση του 2023 όλες οι κατηγορίες θα πλοηγούνται με ηλεκτρονικό βιβλίο διαδρομής και όχι με βιβλίο διαδρομής σε χαρτί.