Home Rally Ο Al-Attiyah θα αγωνιστεί στο World RX το 2019

Ο Al-Attiyah θα αγωνιστεί στο World RX το 2019

Ο δυο φορές νικητής του  Dakar Rally, πρώην οδηγός του WRC και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής Nasser Al-Attiyah, είναι κοντά σε συμφωνία για να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross.

Ο Ολυμπιονίκης δοκίμασε το νέο Skoda Fabia Supercar της ES Motorsport στην πίστα Bikernieki στη Λετονία την Πέμπτη, μαζί με τον πρώην οδηγό  της Hyundai WRC Kevin Abbring, ο οποίος επί του παρόντος είναι ο οδηγός δοκιμαστικών της ομάδας.

Η δοκιμή σηματοδότησε την πρώτη φορά από τη μέρα που το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και οδηγήθηκε σε πίστα του rallycross. Η ομάδα επέλεξε την Ρίγα για να συγκρίνει τις επιδόσεις της με τους χρόνους από τον αγώνα της Λετονίας για το World RX το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Για να είμαι ειλικρινής, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο”, ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας RamunasFetingisστο Motorsport.com. “Ήδη από τους πρώτους γύρους μπορώ να σας πω ότι μπορούμε να φτάσουμε στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και αυτό είναι αρκετά ικανοποιητικό για εμάς. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. ”

Ενώ αναμένεται ο Abbringνα παραμείνει ως οδηγός δοκιμαστικών για την Λιθουανική ομάδα στο άμεσο μέλλον, η ομάδα παράλληλα εργάζεται με τον Al-Attiyah για να ολοκληρώσει τα πλάνα της ούτως ώστε να αγωνιστεί στο WorldRXτο 2019.

“Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι με τους οδηγούς μας”, δήλωσε ο Fetingis. “Ο Nasserείναι πολύ καλός σε άλλους αγώνες και τώρα απολαμβάνει το αυτοκίνητο rallycross. Επίσης, με τον Kevinπου δοκιμάζει το αγωνιστικό, αποκτούμε πολύτιμες γνώσεις. Δεν υπογράψαμε συμβόλαιο ακόμη, αλλά είμαστε  βέβαιοι ότι θα δούμε ένα νέο πρόσωπο στο World RX την νέα χρονιά. Δεν μπορώ να ανακοινώσω επίσημα ότι ο Nassar έρχεται, αλλά είναι πραγματικά ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο και την ομάδα και είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή του, έτσι κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε σε συμφωνία μαζί του για την επόμενη χρονιά.”

Έχοντας αναπτύξει το πρώτο Fabia Supercar, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ της τσεχικής εταιρείας Blue Engineering και της γαλλικής Vaison Sport, η ομάδα αξιολογεί εάν θα κατασκευάσει ένα δεύτερο αυτοκίνητο σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ή θα επικεντρώσει την προσοχή της στην ανάπτυξη μιας ηλεκτρικής μηχανής με βάση την προτεινόμενη αλλαγή του World RX στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα , η οποία αναβλήθηκε έως το 2021.

“Η ομάδα συζητάει τώρα ποιο αυτοκίνητο θα ετοιμάσει. Εάν θα αναπτύξει ένα ηλεκτρικό Supercar ή ένα κανονικό Supercar όπως τώρα. Έχουμε σχέδια για τουλάχιστον τα πέντε επόμενα χρόνια στο World RX, έτσι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάμε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2021 αν θέλουμε να είμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”

Η ομάδα θα μείνει στη Λετονία για δεύτερη ημέρα δοκιμών την Παρασκευή και ελπίζει να τρέξει το αυτοκίνητο στη Γερμανία και τη Γαλλία τις ερχόμενες εβδομάδες. “Έχουμε να κάνουμε με τον Nasser επειδή το ημερολόγιό του είναι πραγματικά πολύ γεμάτο. Ίσως θα κάνουμε κάποια δοκιμαστικά μετά τον αγώνα World RX στη Γερμανία. Εάν δεν το καταφέρουμε αυτό αμέσως μετά τον αγώνα (στα μέσα Οκτωβρίου) τότε ίσως θα πάμε στη Γαλλία. Τώρα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε περισσότερη ταχύτητα γιατί τα αγωιστικά χιλιόμετρα είναι το παν.”

Πηγή: motorsport.com

Exit mobile version