Ο.Φ.Α Auto/rally sprint 2018 – Preview: Το πρωτάθλημα αρχίζει

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ξεκινά η αγωνιστική χρονιά για το 2018, με τον αγώνα Ο.Φ.Α Auto/rally sprint, τον οποίο διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου στην περιοχή του χωριού Δένεια.

Συνολικά 22 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή, με τους 17 από αυτούς να τρέχουν με τετρακίνητα αυτοκίνητα και τους υπόλοιπους 5 να τρέχουν με δικήνητα.

Πολύ δυνατά ονόματα περιλαμβάνει η λίστα συμμετοχών στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, στον οποίο δύσκολα μπορούν να γίνουν προγνωστικά. Ο πρωταθλητής Chips Junior, ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου έχοντας για αντίπαλους την Κυριακή τους περσινούς διεκδικητές του πρωταθλήματος, Δημήτρη Πιερη, Pepsi Junior και Μάριο Παναγιώτου. Επιπρόσθετα ο Χρίστος Δημοσθένους τρέχει ξανά μετά τον περσινό αγώνα στο Παραλίμνι και αναμφίβολα είναι ένας οδηγός που ξέρει πολύ καλά πως να κερδίζει αγώνες. Πρόδρομος Προδρόμου και Κούλλης Κυριάκου συνθέτουν ένα δυνατό γρίφο ως προς το ποιος θα είναι ο νικητής στον αγώνα.

Στη δικήνητη κατηγορία, σημείο αναφοράς είναι ότι κανένας από τους περσινούς πρωταγωνιστές για τον τίτλο δεν τρέχει. Αγωνίζεται όμως ο νεαρός Χάρης Ιωάννου, ο οποίος έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στους αγώνες ταχύτητας πέρυσι, δείχνοντας ότι έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει. Άγγελος και Μάριος Ξενοφώντος, Νικόλας Κυριάκου και Γιάννος Καλλής είναι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες  σε αυτή την κατηγορία που θα ψάξουν τη διάκριση.

OFA Auto Sprint 2018 Provisional Starting List

Πρόσβαση στον αγώνα

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί σε νέα τοποθεσία, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Δένεια. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τον αγώνα θα πρέπει από την Λευκωσία να μπείτε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Τροόδους, με κατεύθυνση το Τρόοδος. Στο τέλος του αυτοκινητόδρομου βγείτε από την έξοδο για το χωριό Δένεια. Περάστε κάτω από την αερογέφυρα και θα δείτε το σημείο του αγώνα στο δεξί σας χέρι.

Η προϊστορία

Τα τελευταία πέντε χρόνια τις νίκες στους αγώνες του Ο.Φ.Α μοιράζονται τρείς οδηγοί. Τις περισσότερες έχει ο Chips Junior ο οποίος μετρά τρείς, τις χρονιές 2013, 2016 και 2017. Και τις τρείς φορές ο Chips junior στο τέλος της χρονιάς κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Το 2014 νικητής αναδείχθηκε ο Πρόδρομος Προδρόμου, όμως στο τέλος ο Μάριος Παναγιώτου ήταν αυτός που κατέκτησε τον τίτλο.

Ο Χρίστος Δημοσθένους ήταν ο οδηγός που έφυγε νικητής από τον αγώνα του Ο.Φ.Α το 2015, καταφέρνοντας στο τέλος της χρονιάς να στευθεί πρωταθλητής.

Ο φετινός αγώνας, ο οποίος και φέτος είναι εις μνήμη των Ευάγγελου Ευαγγέλου και Γιώργου Κυπριανού είναι χωρίς προγνωστικά, καθώς αρκετοί οδηγοί έχουν τις δυνατότητες και την ταχύτητα για να κερδίσουν.

OFA Auto Sprint 2018 Provisional Starting List