Ο τίτλος «Urban SUV της χρονιάς» στο Jeep Renegade

Το νέο Jeep® Renegade πρόσθεσε ακόμα ένα βραβείο στην πλούσια συλλογή του. Αυτή τη φορά κατέκτησε τον τίτλο του Urban SUV Crossover της Χρονιάς (SUV Crossover Urbain de l’Année) από τους αναγνώστες του Γαλλικού περιοδικού SUV Crossover.

Όπως δήλωσε και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Julien Renavand: «Μετά που έπαιξε αρκετά χρόνια στην κατηγορία urban SUV, το Jeep Renegade έχει ανανεωθεί πρόσφατα, τόσο αισθητικά αλλά και τεχνικά, επιστρέφοντας ξανά στην κορυφή της κατηγορίας. Η επιστροφή αυτή, είναι κάτι που καλωσορίζουν οι αναγνώστες, οι οποίοι δηλώνουν ακόμη πιο ευχαριστημένοι από το στυλ και την ποιότητα αυτού του SUV της Jeep SUV.»


Η μεγάλη γκάμα κινητήρων και εκδόσεων του Renegade, βρίσκει πολύ σύμφωνους τους Γάλλους καταναλωτές, που το έχρισαν ως το best-seller μοντέλο της Jeep στην Γαλλία, από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014. Η παρουσίαση του των νέων, οικονομικών, κινητήρων turbo – ένας τριών κυλίνδρων 1.0 λίτρου που παράγει 120 ίππους, ένας τετρακύλινδρος 1.3 λίτρων και 150 ή 180 ίππων –αποτελούν μέρος της μεγάλης ποικιλίας σε τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που προσφέρει το Renegade.

Το Jeep Renegade plug-in hybrid electric (PHEV) τώρα, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, και αποτελεί το εγγύς μέλλον των SUV. Τα χαρακτηριστικά του θα ικανοποιούν όλες τις μοντέρνες ανάγκες αυτοκίνησης, ειδικά στα κέντρα των πόλεων, όπου το περιβάλλον πρέπει να προστατεύεται.


Πρόκειται για ένα εμβληματικό μοντέλο στη γκάμα της Jeep και σίγουρα όλοι οι κατασκευαστές θα ήθελαν να έχουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο στους εκθεσιακούς τους χώρους. Το Jeep Renegade συνδυάζει πάνω από 70 χρόνια ένδοξου παρελθόντος με σύγχρονο και πρωτοποριακό στυλ αλλά και τεχνολογίες αιχμής. Ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε από κοινού από τους μηχανικούς της ιταλικής και της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο της μάρκας στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία μικρών SUV.


Το μοντέλο παρουσιάζεται στην Κυπριακή αγορά με τέσσερις συνολικά κινητήρες. Δύο βενζινοκινητήρες στα 1.0 λίτρα με 120 ίππους και 1.3 λίτρα με 150 / 180 ίππους και δύο πετρελαιοκινητήρες στα 1.6 λίτρα και 2.0 λίτρα με 120 ίππους 140 / 170 ίππους. Σε ό,τι αφορά στο σύστημα τετρακίνησης υπάρχουν τα προεπιλεγμένα προγράμματα του SelecTerrain (Snow, Sand, Mud, και Rock) προσφέρουν στον οδηγό τη δυνατότητα να προσαρμόσει, ανάλογα με τις συνθήκες.