Ο Πρωταθλητής RX Johan Kristoffersson στο ράλι Σουηδίας

Ο Πρωταθλητής RX Johan Kristoffersson θα τρέξει στο ράλι Σουηδίας με ένα Skoda Fabia R5 τον ερχόμενο μήνα. Ο Σουηδός έτρεξε και το 2016 στον αγώνα της πατρίδας του όμως αυτή τη φορά θα αγωνιστεί με αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να κερδίσει την κλάση του. Ο Kristoffersson παραλίγο να έχανε το φετινό αγώνα καθώς τις ίδιες μέρες θα διεξαχθούν και δοκιμές για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross.

«Όταν έτρεξα πριν δυο χρόνια στη Σουηδία αγωνίστηκα με ένα Fabia S2000 το οποίο δεν ήταν ανταγωνιστικό στην κλάση του», είπε ο Kristoffersson. «Το Fabia R5 είναι και για αυτό θα τρέξω στον αγώνα. Επίσης η συμμετοχή στον αγώνα θα με βοηθήσει στην προετοιμασία που κάνω εν όψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross. Πριν από τον αγώνα θα κάνουμε μια η δυο μέρες δοκιμών και μετά θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε.»

Ο Kristoffersson τερμάτισε 11ος στην κλάση του το 2016 και στόχος του σε αυτό τον αγώνα είναι να τερματίσει στη δεκάδα. «Γνωρίζω ότι δεν θα είμαι ανταγωνιστικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως αν σημειώσω χρόνους τριάδας στην αρχή θα είναι ωραίο. Το σημαντικό είναι να τερματίσω, ούτως ώστε να αποκτήσω εμπειρία, γιατί τρέχοντας μαθαίνεις.»

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών θα δώσει έμφαση στις σημειώσεις και σε αυτό θα ψάξει για βοήθεια από τους Ole Christian Veiby και από τον πρωταθλητή Pontus Tidemand.

«Πριν από μερικά χρόνια έτρεξα σε μερικούς αγώνες ράλι και δυσκολεύτηκα λίγο με τις σημειώσεις και τις λεπτομέρειες που λέει ο συνοδηγός. Τώρα είμαι σαφώς πιο βελτιωμένος και μπορώ να πω ότι είμαι στο 70% σε σχέση με τους επαγγελματίες οδηγούς. Το πρόβλημα είναι οι αναγνωριστικές, καθώς πρέπει να περιγράψω την κάθε στροφή εν συντομία, χρησιμοποιώντας αριθμούς και γράμματα. Αυτό δεν είναι εύκολο για μένα αλλά το παλεύω.»

Εκτός από τον Kristoffersson, στον αγώνα της Σουηδίας ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, θα αγωνιστεί και ο ομοσταυλός του στην PSRX Volkswagen Sweden Petter Solberg, ο οποίος θα τρέξει  με ένα Ford Escord RS1800 και συνοδηγό τη σύζυγο του Pernilla στην κατηγορία ιστορικών αυτοκινήτων.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα μπορέσει να κερδίσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2003 ο Kristoffersson είπε, «Σίγουρα έχω το αυτοκίνητο για να το πετύχω. όμως δεν μπορείς ποτέ να υποτιμήσεις ένα παγκόσμιο πρωταθλητή.»