Ο Ευτύχιος Έλληνας στο Porsche Carrera Cup GB για το 2017

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στα μονοθέσια, φτάνοντας μέχρι και το GP2 και πιο πρόσφατα κερδίζοντας αγώνες στη Formula Renault 3.5 Series, o Ευτύχιος “Tio” Έλληνας κάνει στροφή στην καριέρα του για να αγωνιστεί το 2017 στο Porsche Carrera Cup GB.

Ανταποκρινόμενος στην κίνηση της ομάδας για το 2017, ο Ευτύχιος Έλληνας θα αγωνίζεται στο GT3 Cup 911 για πρώτη φορά, συμπληρώνοντας την τριμελή ομάδα της JTR για την νέα αγωνιστική χρονιά. Μαζί του θα βρίσκονται οι Dino Zamparelli και Lewis Platona.

Ο Έλληνας κέρδισε αγώνες με την JTR το 2010 στο British Formula Ford Championship, πριν πάει στην Formula Renault 2.0, GP3 και Formula Renault 3.5. Παρά τα δοκιμαστικά στην F1 και το ότι κατάφερε να σκοράρει βαθμούς στο ντεμπούτο του στο GP2, ο Έλληνας είναι και παραμένει ρεαλιστής για την προσεχή σεζόν.

Σε δηλώσεις του ανάφερε, “Θα είναι μια εντελώς νέα πρόκληση για μένα, όπως ακριβώς έχω ξεκινήσει την πρώτη μου σεζόν στα σπορ αυτοκίνητα. Είχα μια πραγματικά θετική περίοδο δοκιμαστικών με την Porsche στο Silverstone το Νοέμβριο, το οποίο είναι αυτό που μου έδωσε ώθηση, και τώρα πλέον ανυπομονώ να ξαναμπώ στο αγωνιστικό. Ξέρω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, αλλά ξέρω επίσης από την εμπειρία του παρελθόντος με την JTR ότι τα παιδιά θα μου προσφέρουν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο – έτσι ίσως μπορώ να αγωνιστώ για νίκες και γιατί όχι και για το πρωτάθλημα αργότερα εντός του έτους. Γιατί όχι! “Αυτό είναι μια μεγάλη κίνηση για μένα και ελπίζω ότι θα με οδηγήσει σε μια μεγάλη καριέρα στο άθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, αλλά και προσωπικά τον Nick Tandy, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στις ικανότητές μου προσφέροντας μου μια θέση για αυτή τη σεζόν. ”

Ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας Nick Tandy έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη νέα προσθήκη για την ενδυνάμωση της ομάδας για την νέα σεζόν και σε δηλώσεις του ανάφερε: “Γνωρίζουμε τον Tio για μεγάλο χρονικό διάστημα και είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσουμε στην ομάδα. Έχει κερδίσει πολλούς αγώνες και έχει μια αξιοζήλευτη πορεία με μονοθέσια, αλλά είμαστε όλοι με τα μάτια μας ανοιχτά στην πρόκληση, πως ο ίδιος θα προσαρμοστεί σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ αυτοκινήτου. Η πρώτη επίσημη δοκιμή δεν είναι μακριά, αλλά τον Νοέμβριο Tio απόδειξε ότι δεν χρειάζεται πολύ μέχρι να πάρει ένα πολύ καλό ρυθμό στο αυτοκίνητο. Μαζί με τους Dino και Lewis, κατεβαίνουμε με μια ισχυρή ομάδα στην πρώτη μας σεζόν στα σπορ αυτοκίνητα. ”

Ο James MacNaughton, αγωνιστικός διευθυντής της Porsche Cars GB, σχολίασε: “Το να έχουμε ένα οδηγό με την εμπειρία και το ιστορικό του Τίο, ο οποίος βρίσκεται στο Porsche Carrera Cup GB για εμάς, είναι μια πραγματική στιγμή υπερηφάνειας. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να είμαστε σίγουροι ότι το πρωτάθλημα απευθύνεται σε όλους τους διαγωνιζόμενους σε κάθε κατηγορία και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι μια δύσκολη ισορροπία για να επιτευχθεί. Η 15η σεζόν μας φαίνεται έντονα ανταγωνιστική και δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να ξεκινήσει”.

Ο Ellinas είναι η 10η επιβεβαιωμένη συμμετοχή στην κατηγορία Pro μέχρι στιγμής, μαζί με τους Tom Wrigley (ΙΝ2 Racing), Jamie Orton (Redline Racing) και Ματ Telling (Welch Motorsport) στο πρωτάθλημα Rookie.