Ο Ανδρέας Τσουλόφτας νέος πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Μετά από αρκετά χρόνια η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου γυρίζει σελίδα αφού από ψες ο Ανδρέας Τσουλόφτας είναι ο νέος πρόεδρος.

Παλιός αγωνιζόμενος και πρωταθλητής ράλι, με συμμετοχές και διακρίσεις στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής όπως επίσης και επι Κυπριακού εδάφους, αποφάσισε φέτος να διεκδικήσει την προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου έχοντας γνώση των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει. 

Συνυποψήφιος σε αυτή την εκλογική συνέλευση ήταν ακόμα μια παλιά καραβάνα του Κυπριακού motorsport, ο Μανώλης Κουλουμάς, ο οποίος επίσης με πλούσιο παλμαρές στους αγώνες ράλι και ταχύτητας όπως επίσης και με παρουσία σε αγώνες  εκτός συνόρων,  κατήλθε στις εκλογές έχοντας το δικό του πλάνο για αναμόρφωση και εξύψωση του Κυπριακού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Κατά την άποψη μας και οι δυο υποψήφιοι είχαν όλα τα φόντα για να ηγηθούν του διοικητικού συμβουλίου και αυτό το μαρτυρά και το αποτέλεσμα των ψεσινών εκλογών.

Η εκλογική συνέλευση έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Μέγαρο τη Δευτέρα το βράδυ και η εκλογή του νέου προέδρου κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα, αφού ο Ανδρέας Τσουλόφτας κατάφερε να αναδειχθεί πρόεδρος έχοντας 17 ψήφους έναντι 16 του Μανώλη Κουλουμά. Πλέον η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου περνάει σε μια νέα εποχή και το νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο μετά την συνεδρία της Τετάρτης θα καταρτιστεί σε σώμα, καλείτε να επαναφέρει τη χαμένη αίγλη του Κυπριακού motorsport.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στον επι σειράς ετών τέως πρόεδρο Μάριο Πουλλήτα, ο οποίος επιτέλεσε σημαντικό έργο κατά την πολυετή θητεία του, με τη σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του να είναι κατά την άποψη μας η επίλυση του γνωστού προβλήματος που δημιουργήθηκε για περισσότερο από μια δεκαετία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου.